31 Μαρτίου 2009

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε.

  • Τρίτη επίσκεψη λευχαιμίας στο χωριό μέσα σε ένα χρόνο.
  • Είκοσι τουλάχιστον άτομα αγωνίζονται με νεοπλασίες ουροδόχου κύστης στο χωριό σε επίπεδο(grade) 2.

Σε ποιο ακριβώς πείραμα συμμετέχουμε Κύριε υπουργέ, εμείς οι κατοικούντες πέριξ του Ασωπού;

Και σα να μην έφθανε αυτό, ήρθε να με αποτελειώσει η είδηση του καφενείου:

Διψήφιος αριθμός παιδιών γύρω στα 20, έχουν βρει διέξοδο στα ναρκωτικά και μάλιστα αυτά που χαρακτηρίζονται σκληρά.

Για όνομα του θεού! 1500 νοματαίοι είμαστε και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας;
Μεσάνυχτα έχουν οι γονείς ή έχουν παραδοθεί;
Δεν βλέπουν τη διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών τους;
Πέρασε η εφηβεία τους.

Ποιοι είναι αυτοί οι αλήτες που μας καταστρέφουν ή που αναγκάζουν τα παιδιά μας να γίνουν βαποράκια;

Θέλω να πιστεύω πως η αστυνομία κάνει το καθήκον της και γρήγορα να καταφέρει καίριο χτύπημα σε αυτή την αρωστημένη κατάσταση. Όμως ότι και να κάνει η αστυνομία, αν εμείς δεν τρέξουμε και δεν βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, γινόμαστε συνεργοί στα εγκλήματα καρτερώντας σιωπηλά, όπως οι Μοιραίοι του Βάρναλη:


Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει;
Κανένα στόμα δεν το βρε
και δεν το 'πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Και που γράφαμε από το 2005 για το θέμα αυτό, τι έγινε;
Είμαστε 'περήφανοι' που 'δικαιωθήκαμε'.


Μπράβο και σε μας, μπράβο και στις τοπικές αρχές, μπράβο και στις νομαρχιακές αρχές.
Άλλά είπαμε. Σημασία έχει να γεμίσει η πλατεία το πανηγύρι.
Τζάμπα θα 'βαρίσουν' τα όργανα;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πείραμα είναι συγκεκριμένο.

Αντοχές του ανθρώπινου είδους σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Δεν έχετε πάρει τίποτα χαμπάρι;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣΤΕ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΖΑΧΤΑ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ

themos είπε...

Gelaste kai ligo

A 3-year-old boy examined his testicles while taking a bath. "Mom", he asked, "Are these my brains?"
"Not yet," she replied.

Σπυρος είπε...

Τρίτη 7 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. η Επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής επισκέπτεται τον Ασωπό.

Προεδρεύει ο Κυριάκος φτου κακα.

Επίσης στην επιτροπή συμμετέχει και ο δικός μας...κος Γιαννάκης

lambros είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της Επιτροπής Αγώνα Θήβας για ΚΑΘΑΡΌ νερό και περιβάλλον

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Σάββατο 11 Απριλίου 11.30 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Κάτοικοι της Θήβας,
· Για πόσο ακόμη θα πίνουμε ακριβό και με εξασθενές χρώμιο νερό;
· Ως πότε οι εργάτες στα εργοστάσια θα αργοπεθαίνουν από την ασυδοσία των βιομηχάνων;
· Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει πλάτη στους βιομηχάνους σε βάρος της ζωής των εργατών;
· Γιατί η Νομαρχία και ο Δήμος που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν αυτή την εγκληματική πολιτική σε βάρος μας;
· Το «δικό μας» διυλιστήριο θα λύσει το πρόβλημα του νερού;
· Τι θα γίνει με τους αγρότες ; Από πού θα ποτίζουν τα χωράφια τους ;
· Η νέα χωματερή λύνει το πρόβλημα των σκουπιδιών ;
· Το εργοστάσιο καύσης που συζητιέται , είναι η ενδεδειγμένη λύση για την τόσο επιβαρημένη περιοχή μας ;
· Γιατί η «πράσινη» Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την κερδοφορία των μονοπωλίων;
Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε στην συγκέντρωση το Σάββατο 11 Απρίλη στις 11.30 π.μ. ,στην Κεντρική πλατεία Θήβας που οργανώνει Επιτροπή Αγώνα από κατοίκους και συνδικαλιστές της πόλης .

Να διεκδικήσουμε καθαρό και φθηνό νερό χωρίς βαρέα μέταλλα .
Να απαιτήσουμε δουλειά χωρίς τον αργό θάνατο από εξασθενές , κάδμιο , μόλυβδο κ. α.
Να απαιτήσουμε ζωή και δουλειά όπως μας αξίζει .


Ομιλητές:
Παντελόγλου Αθανάσιος
Ρωμανάς Παναγιώτης
Ξένος Ευάγγελος


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Xristos Peris είπε...

Όταν ο Καποδίστριας αποφάσισε οριστικά να αφήσει τη Ρωσία και να κατέβει για πάντα στην Ελλάδα, πρώτη του δουλειά ήταν να πουλήσει τα έπιπλά του. Ήταν καλοκαμωμένα και ακριβά και αν τα έφερνε μαζί του στην Ελλάδα θα ήταν πρόκληση για τους φτωχούς Έλληνες. (υπάρχουν σήμερα καταστάσεις των πολιτικών που μπορούν να θεωρηθούν πρόκληση;) Τα πούλησε όλα και κατάφερε να εισπράξει απ' αυτά πενήντα χιλιάδες ρούβλια. Όλα αυτά τα ρούβλια τα έστειλε σε Έλληνες σιτέμπορους στην Οδησσό και τους παρακινούσε να προσθέσουν κι αυτοί ότι θέλανε. Με όλο το ποσόν θα αγόραζαν σιτάρι και θα το έστελναν στους Έλληνες που πεινασμένοι αγωνίζονταν για τη λευτεριά τους.

Οι Έλληνες σιτέμποροι της Οδησσού σεβάστηκαν την επιθυμία του Καποδίστρια και διπλασίασαν τις πενήντα χιλιάδες ρούβλια που τους έστειλε. (έδωσε το καλό παράδειγμα) Φόρτωσαν πέντε καράβια σιτάρι και στείλανε από ένα στα Ψαρά, στην Ύδρα και στις Σπέτσες. Τα άλλα δύο τα στείλανε στ' Ανάπλι για να εφοδιάσουν το στρατό.

Τώρα διαβάστε παρακάτω για τους σημερινούς μας άρχοντες πως δίνουν το παράδειγμα τους και ξανασκεφτείτε το!


ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ…

Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2009

ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

Τύψεις φαίνεται ότι διακατείχαν μέχρι πρότινος πολλούς βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου επειδή τα ακριβά δίλιτρα αυτοκίνητά τους ρύπαιναν την ατμόσφαιρα.

Μαζεύτηκαν λοιπόν μια νύχτα στην βουλή και ψήφισαν ένα νόμο που τους επιτρέπει να αντικαθιστούν τα αυτοκίνητά τους και με υβριδικά οχήματα ανεξαρτήτως κυβικών και μάρκας. Και φυσικά άδραξαν την ευκαιρία…


Όχι, δεν τα αντικατέστησαν με τα σεμνά και ταπεινά Toyota Prius και Honda Civic Hybrid. Κάτι παραπάνω από τους μισούς βουλευτές μας, όσοι δηλαδή χρειάζονται για να περάσουν ένα νομοσχέδιο, επέλεξαν τις νέες υβριδικές Lexus GS450h, λιανικής αξίας 72.000 η μία, για να αντικαταστήσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που η προηγούμενη φουρνιά βουλευτών τους είχε κληροδοτήσει. Προχώρησαν σε αυτή την επιλογή με την δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη Lexus είναι πιο οικολογικό και φιλικό όχημα προς το περιβάλλον σε σχέση με τα προηγούμενα που είχαν στην κατοχή τους για τις μετακινήσεις τους. Όμως αυτή η δικαιολογία δεν υφίσταται καθώς το εν λόγω υβριδικό μοντέλο εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων που ελάχιστα προστατεύει το περιβάλλον σε σχέση με τα παλιότερα αυτοκίνητα των βουλευτών που απαγορευόταν να είναι πάνω από 2 λίτρα .

Αν οι βουλευτές είχαν αληθινή οικολογική συνείδηση θα μπορούσαν να διαλέξουν άλλα υβριδικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Από τότε που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας πριμοδότησε την αγορά μοντέλων υβριδικής τεχνολογίας, αίροντας το πλαφόν στον κυβισμό από 1.600 έως 2.000 κυβικά που ισχύει για τα συμβατικά βουλευτικά αυτοκίνητα, το γκαράζ της βουλής γέμισε από τα Lexus GS450h, παρά το γεγονός ότι οι 300 είχαν άλλες, πραγματικά οικολογικές, επιλογές: Το Toyota Prius, αυτοκίνητο που έχει επιλέξει και ο έλληνας επίτροπος περιβάλλοντος στην Ευρωπαική Ένωση κ. Σταύρος Δήμας και το Honda Civic Hybrid αποτελούν ουσιαστικές οικολογικές λύσεις για πολλούς λόγους. Είναι άνετα, παρέχουν υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και ασφάλειας, καταναλώνουν ελάχιστη βενζίνη, εκπέμπουν πολύ λιγότερους ρύπους από το υβριδικό της Lexus και κοστίζουν στο 1/3 της λιανικής τιμής της υπερπολυτελούς υβριδικής λιμουζίνας που κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα.

Στον πειρασμό της υβριδικής πολυτέλειας της Lexus ενέδωσαν βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί από όλες τις παρατάξεις εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ τους οι: ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής ΝΔ κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην υφυπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης και βουλευτής κ. Aναστάσιος Λιάσκος, ο βουλευτής ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η βουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σε αυτούς να προσθέσουμε και την γενική γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Ο, κατά δήλωσή του λογικός, γραμματέας της ΝΔ κ.. Ζαγορίτης, γνωστός και για την ικανοτητά του να κάνει το άσπρο μαύρο, δήλωσε για το αμάξι του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι το προτίμησε γιατί είναι πιο γρήγορο και ασφαλές.

Από τα αλώνια της Νίκαιας στα δερμάτινα σαλόνια της Lexus ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Ιωάννης Τραγάκης

Χαμογελώντας εξέρχεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου από την υβριδική λιμουζίνα των 75000 ευρώ που το κράτος του παρέχει. Γιατί να μη χαμογελά άλλωστε;

Το χρώμα του αυτοκινήτου της Paris Hilton επέλεξε η κα Φωτεινή Πιπιλή για την υπερπολυτελή Lexus της.

Χρωματική διαφοροποίηση σε σχέση με τις κλασικές μαύρες λιμουζίνες πραγματοποίησε και ο πρώην υφυπουργός Αμυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Παραθέτοντας αυτή την μάλλον συλλεκτική φωτογραφία, δεν θα προβούμε σε σχόλια για να αποτρέψουμε ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. τύπου: «Το Κ.Κ.Ε, το κόμμα που σταθερά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των φτωχών και αδυνάμων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, καταδικάζει την αήθη επίθεση συμφερόντων του κεφαλαίου ενάντια στην σεμνή και ταπεινή Αλέκα Παπαρήγα…»

ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΛΕΚΑ!!

Εκτός από τους 160 περίπου βουλευτές που επέλεξαν την υβριδική λιμουζίνα Lexus GS450h, 135 επέλεξαν ένα εκ των επίσης πλήρως εξοπλισμένων λιμουζινών συμβατικού τύπου Μercedes 280Ε, Audi Α6 και Saab Αero 93-95. Πραγματική οικολογική συνείδηση είχαν μόνο 5 βουλευτές οι οποίοι επέλεξαν τα «φθηνά» υβριδικά των 25.000 για την μετακίνησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περισσότεροι από εβδομήντα βουλευτές που πριν εκλεγούν διέθεταν αυτοκίνητα των οποίων η αξία δεν ξεπερνούσε τα 10.000-15.000 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά στα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας αντικατέστησε τρία αυτοκίνητα με ισάριθμα υβριδικά. Μάλιστα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, προτίμησε ένα από κάθε εταιρία που εμπορεύεται υβριδικής τεχνολογίας αυτοκίνητα στην χώρα μας. Η αντικατάσταση όλων των βουλευτικών αυτοκινήτων αποφασίστηκε να γίνει με τη μέθοδο leasing και η μηνιαία δόση δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ για κάθε όχημα που θα πληρωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων. «Ευαισθησία» για το περιβάλλον με τα λεφτά άλλων σε περίοδο οικονομικής κρίσης…

Υ.Γ Οι περισσότεροι βουλευτές αντέδρασαν στην απόκτηση ενός απλού υβριδικού αυτοκινήτου εκφράζοντας στα αλήθεια μερικά από τις παρακάτω δικαιολογίες:

· Ο ανασφαλής βουλευτής: «Σε μεγάλες διαδρομές, όπου αναπτύσσονται ταχύτητες, πρέπει να υπάρχει ασφάλεια»,

· Ο σνομπ βουλευτής: «Μα, θα κυκλοφορώ με… γιαπωνέζικο;»

· Ο κάνγκουρας βουλευτής: «Αυτά τα αυτοκίνητα δεν εντυπωσιάζουν. Αν λοιπόν πάμε στην επαρχία με ένα μικρό υβριδικό, δεν πρόκειται να μας δώσει σημασία κανένας!».

· Ο αθώος βουλευτής: «Μα, δεν επέλεξα εγώ το μοντέλο. Ρώτησα τον οδηγό μου και τους αστυνομικούς μου που το οδηγούν και αυτοί το διάλεξαν»

· Ο βουλευτής – Σουμάχερ: «Πώς θα προλαβαίνω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου όταν αυτό δεν αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες;»,

· Ο γκρινιάρης βουλευτής: «Πώς θα βγάλω την προεκλογική περίοδο με υβριδικό Ι.Χ.;»,

Με τόση ευαισθησία και τέτοια επιχειρήματα που έχουν οι εθνοπατέρες μας, ίσως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά να αντικαταστήσει τις νέες τους λιμουζίνες με όμορφα, οικολογικά και ελληνικά γαϊδουράκια!