04 Οκτωβρίου 2006

Πρόγραμμα Δημοτικής Παράταξης 'Νέα Πόλη Νέα Αποψη'

Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Οινοφύτων

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες
Ο τόπος μας μεγάλωσε χωρίς σχέδιο: άναρχα, απρογραμμάτιστα, ισοπεδωτικά. Ο αέρας, η γη και η θάλασσα μολύνονται καθημερινά και με την ανοχή του Δήμου. Σε πείσμα μιας απαράδεκτης άποψης για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων στη περιοχή μας. Η θαλασσινή αύρα αντικαταστάθηκε από ένα φονικό νέφος. Το πράσινο, αφού καταστράφηκε, έδωσε τη θέση του σε σκουπίδια και τοξικά στερεά απόβλητα. Το καθαρό ποτάμι των παιδικών μας χρόνων, ο Ασωπός, έγινε χαβούζα που ρυπαίνει οτιδήποτε στο πέρασμά του και φυσικά την κάποτε πεντακάθαρη
παραλία του Ευβοϊκού.

Και όμως υπάρχει λύση. Με όραμα και σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, για να προστατευθεί το περιβάλλον, να ξαναζωντανέψει το πράσινο, να κλείσει η καταστροφική χωματερή με οργανωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, να ξαναγίνει ο Ασωπός καθαρό ποτάμι, να αναπτυχθεί η όμορφη παραλία μας, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών μας, να αποκτήσουμε και πάλι τον μόνο τόπο που έχουμε και ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Χρειάζεται νέα άποψη για μια νέα πόλη. Χρειάζεται θέληση και δύναμη για μια νέα εποχή
στην ανάπτυξη του δήμου μας.
Αυτή είναι η απόφασή μας. Μαζί γυρίζουμε σελίδα.

Το πρόγραμμά μας
- Η λειτουργία και τα οικονομικά του Δήμου
- Περιβάλλον - Ποιότητα ζωής
- Νεολαία - Αθλητισμός
- Πολιτισμός
- Κοινωνική πολιτική
- Δημοτικά διαμερίσματα

Η λειτουργία και τα οικονομικά του Δήμου
- Η λειτουργία και τα οικονομικά του Δήμο θα χαρακτηρίζονται από απόλυτη διαφάνεια
για τον πολίτη και την έντιμη διαχείριση.
- Κάθε Δημότης θα έχει το δικαίωμα να πληροφορείται για ότι τον αφορά και κυρίως πως
διαθέτει ο Δήμος τα χρήματά του και με ποιες διαδικασίες. Εκπτώσεις και συμψηφισμοί
στα θέματα αυτά δεν χωρούν στην πολιτική του συνδυασμού μας. Νοικοκυρεύουμε
τα οικονομικά του Δήμου, περιορίζουμε τις δαπάνες, δεν φορτώνουμε νέα βάρη τους Δημότες.
- Κάθε χρόνο δημοσιεύουμε τον Ετήσιο Ισολογισμό και τον Ετήσιο Προυπολογισμό
των οικονομικών του Δήμου, όπως συμβαίνει σε κάθε καλά διοικούμενο Δήμος της χώρας.
- Οι Δημότες πρέπει να εξυπηρετούνται εκεί που ζουν ή εργάζονται. Για τον λόγο αυτό αποκεντρώνουμε τις
υπηρεσίες εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη) σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.
- Στηρίζουμε το προσωπικό του Δήμου. Τους εμπιστευόμαστε. Ξέρουν ότι μπορούν να συμμετέχουν στη νέα πολιτική που εφαρμόζουμε. Αξιοποιούμε τις γνώσεις τους, αλλά και την αγάπη τους για την Πόλη μας στην οποία και αυτοί ζουν και για την
οποία εργάζονται για να γίνει πιο ανθρώπινη.
- Αναδιοργνώνουμε τις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, με σύγχρονο Οργανόγραμμα,
πλήρως Μηχανογραφημένη λειτουργία, Διοικητικό έλεγχο και απλοποίηση των διαδικασιών στοχεύοντας στην αποτελεσματική και ποιοτική εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Περιβάλλον - Ποιότητα ζωής
- Επιλύουμε το πρόβλημα ύδρευσης του Δήμου μας. Διασφαλίζουμε καθαρό, υγιεινό πόσιμο νερό για όλους τους δημότες μας, σε σύνδεση με ΕΥΔΑΠ. Εξυγιαίνουμε, αντικαθιστούμε, ανανεώνουμε, συμπληρώνουμε το δίκτυο διανομής νερού στα σπίτια των δημοτικών διαμερισμάτων σε κάθε διαμέρισμα του Δήμου μας.
- Σταματάμε την παράνομη επικίνδυνη καύση των τοπικών δημιουργουμένων στερεών απορριμμάτων.
- Συνεργαζόμαστε με όλους τους όμορους Δήμους για τη λειτουργία Χ.Υ.Τ.Υ. λυμάτων αστικών απορριμμάτων και αγωνιζόμαστε για την αξιοποίηση και διευθέτηση του μεγάλου προβλήματος των Παραγομένων Βιομηχανικών στερεών απορριμμάτων και αποβλήτων σε νομαρχιακό και διανομαρχιακό επίπεδο.
- Αγωνιζόμαστε, προχωρούμε, επιβάλλουμε τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου μας καιτου κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος ξεχωριστά. Διεκδικούμε την κατοχύρωση των χρήσεων γης. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το μόνιμο ξεχώρισμα εργοστασίων και σπιτιών για τώρα και το μέλλον.
- Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και βάζουμε οριστικά τέλος στην περιβαλλοντική αναρχία που επικρατεί. Ζητούμε την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων και των νόμιμων πολιτικών που θα ανατρέψουν το καθεστώς της βιομηχανικής αναρχίας, που θα επιτρέψουν άμεσα να κατασκευαστούν υποδομές για μια βιώσιμη παραγωγική ανάπτυξη, για να ανατραπεί η κατάσταση του Ασωπού και του Νότιου Ευβοϊκού, για να ξαναγίνει το ποτάμι, ποτάμι και η θάλασσα καθαρή στον όμορφο τούτο τόπο.
- Κατασκευάζουμε αγωγούς όμβριων υδάτων στο Δήλεσι και λύνουμε τα θέματα της πλημμύρας.
- Κατασκευάζουμε το δίκτυο αποχέτευσης οικιακών λυμάτων στο Κλειδί, τον Αγ. Θωμά και το Δήλεσι.
- Παρεμβαίνουμε ριζοσπαστικά στην Αγροτική οδοποιία του Κλειδίου και του Αγίου Θωμά, διευκολύνοντας την εργασία των αγροτών δημοτών μας.
- Προχωρούμε με σχεδιασμό στην άμεση ανάπλαση της περιοχής 'Σπηλιά' του λόφου των Αγίων Αναργύρων και της Παραλίας, προκειμένου να δοθούν για χρήση στους δημότες.
- Δημιουργούμε Χώρους Στάθμευσης Αυτοκινήτων στα Οινόφυτα και το Δήλεσι.
- Βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο εντός του αστικού ιστού, κατασκευάζουμε πεζοδρομήσεις, δημιουργούμε υπόγειες διαβάσεις (1η Δηλεσίου - οδός Ελαιών).
- Παρεμβαίνουμε με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους, στις πλατείες, στους κόμβους.
- Επεκτείνουμε τον Δημοτικό Φωτισμό σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα.
- Κατασκευάζουμε νέο περιφερειακό δρόμο στον Πύργο και παρεμβαίνουμε για την ταχύτερη κατασκευή της παράκαμψης του Αγίου Θωμά (Νομαρχία).
- Δίνουμε οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του τελωνείου, μεταφέροντάς τα σε κατάλληλα σημεία του Δήμου μας.
- Λειτουργούμε την Δημοτική Αστυνομία, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στο Δήμο μας
- Παρεμβαίνουμε στην Κεντρ. Διοίκηση για την ελεύθερη διέλευση των Δημοτών μας από τα διόδια.

Νεολαία - Αθλητισμός
- Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Σε αυτούς θα παραδώσουμε τον τόπο μας και τον Δήμο, γιατί σε αυτούς ανήκει. Πρέπει λοιπόν να παραδώσουμε πόλη που θα την αγαπήσουν γιατί τους νοιάζεται και τους προσφέρει δυνατότητες και λύσεις στις ανάγκες τους.
Γι' αυτό λοιπόν:

- Δημιουργούμε στα Οινόφυτα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και στο Δήλεσι αθλητικές εγκαταστάσεις προσανατολισμένες στον χαρακτήρα της περιοχής.
- Ενισχύουμε τον μαθητικό αθλητισμό με την αναβάθμιση ή την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα σχολεία του Δήμου.
- Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ιερά Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας για ανέγερση
σχολικού συγκροτήματος και αθλητικού κέντρου στο Δήλεσι.
- Δημιουργούμε χώρους έκφρασης της νεολαίας του τόπου μας.
Τα μικρά παιδιά αποτελούν για μας μέγιστη φροντίδα. Χρειάζονται τους δικούς τους ασφαλείς και φροντισμένους χώρους για παιχνίδι και την πρώτη τους κοινωνική δραστηριότητα. Γι' αυτό λοιπόν προχωράμε στην κατασκευή Παιδικών Χαρών νέου τύπου σε κάθε γειτονιά στα Οινόφυτα και στα Δημοτικά Διαμερίσματα που να εικονοποιεί τούτη την φροντίδα μας για τα παιδιά του τόπου.

Πολιτισμός
Ο μύθος, η ιστορία και η παράδοση συναντιούνται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και δημιουργούμε την συνέχειά του για όλους.
Γι' αυτό:

- Με πρόγραμμα και στόχο καινούργιο αναβαθμίζουμε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και την έδρα του Δήμου.
- Κατασκευάζουμε Ανοικτό Θέατρο στο Δήλεσι
- Κατασκευάζουμε Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο στον Αγιο Θωμά
- Δημιουργούμε Λαογραφικό Μουσείο στο Κλειδί
- Καλούμε σε συνεργασία όλους εκείνους (φορείς αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα) που μπορούν και θέλουν με ιδέες και οποιοδήποτε τρόπο, να συνεισφέρουν στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.

Κοινωνική Πολιτική
- Η φροντίδα για τον πολίτη και τον κάτοικο του τόπου, η στοργή και η φροντίδα για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, το ενδιαφέρον μας για τα άτομα με ειδικές δυνατότητες αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειας για ανάπτυξη μιας κοινωνίας Αλληλεγγύης και Φιλικής συνύπαρξης.
Καταβάλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες την υλοποίηση τέτοιων νέων δυνατοτήτων και στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε σε συνεργασία κάθε άλλο θεσμό, φορέα και πολίτη του τόπου αυτού.
- Δημιουργούμε σύγχρονους χώρους ΚΑΠΗ στο Δήλεσι.
- Προβάλουμε και δημιουργούμε προυποθέσεις ισοτιμίας και ευκαιρίες ανάπτυξης του πνεύματος αλληλεγγύης για όλους τους κατοίκους του τόπου.
- Δημιουργούμε στον χώρο των οικισμών συνθήκες και ρυθμίσεις ασφαλούς και άνετης κυκλοφορίας, εύκολης πρόσβασης και χώρους κοινωνικής συνανστροφής για όλους.

Δημοτικά Διαμερίσματα
- Τα Δημοτικά διαμερίσματα είναι τα ζωτικά τμήματα του Δήμου μας. Για εμάς είναι αυτά που συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Γι' αυτό η συνεργασία μας μαζί τους προβλέπει:
- Οι αποφάσεις των Τοπικών συμβουλίων που αφορούν το κάθε δημοτικό Διαμέρισμα εισάγονται υποχρεωτικά στο Δημοτικό συμβούλιο για παραπέρα απόφαση και υλοποίηση.
- Τα εισπραττόμενα Δημοτικά Τέλη από τα Δημοτικά Διαμερίσματα πρωτίστως θα επενδύονται σε επιλεγόμενες ανάγκες και έργα τους, ώστε έτσι να επιτυγχάνουμε ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας.

Χρηματοδότηση του προγράμματός μας
Αυτή καλύπτεται από:
- Τα ίδια έσοδα του δήμου μας, χωρία να προβλέπονται αυξήσεις τελών.
- Το νοικοκύρεμα της διαχείρισής τους και ο επαναπροσδιορισμός των καλυπτόμενων στόχων.
Τα μεταβάλλει σε μέσο για την πραγματική φροντίδα των αναγκών των πολιτών του Δήμου μας.
- Με σχεδιασμό, υποβολή υλοποιήσιμων προτάσεων και μελετών ανάπτυξης του τόπου μας,
διεκδικούμε αυξημένο μερίδιο από τους:
Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους
Εθνικούς Πόρους
Πόρους Περιφερειακών Προγραμμάτων
Πόρους Νομαρχιακών Προγραμμάτων
ώστε να καλύψουμε τις πολύπλευρες ανάγκες και ελλείψεις του Δήμου
μας και των πολιτών.

'μαζί γυρίζουμε σελίδα'
Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Οινοφύτων