22 Σεπτεμβρίου 2007

Ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο δεν κοστίζει, αλλά υποχρεώνει…

Δεν έχει σημασία ποιος πίεσε καταστάσεις, πολλές φορές καθ’ υπερβολήν, αλλά το ότι ο στόχος πέτυχε.

Επειδή αχάριστοι και αγνώμονες δεν είμαστε…

- Ευχαριστούμε τον Βοιωτό και την διαδικτυακή εφημερίδα του, http://viotia.blogspot.com, γιατί κατά κάποιο τρόπο μας υιοθέτησε και με τη δημοσίευση των προβλημάτων του τόπου μας, όχι μόνο τα έκανε γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, αλλά συνέβαλε και στην επίλυσή τους.

- Ευχαριστούμε τη Νομαρχία Βοιωτίας και ιδιαίτερα τον Νομάρχη και τους υπαλλήλους που ενδιαφέρθηκαν και ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας για την έναρξη κατασκευής του περιφερειακού δρόμου και για γρήγορη αποπεράτωσή του, δίνοντας σημασία στην οδική ασφάλεια και στον παράγοντα άνθρωπο.

- Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που ενδιαφέρονται για τη γρήγορη αποπεράτωση του νέου δικτύου ύδρευσης.

- Ευχαριστούμε τους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους, που με μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις κάνουν πιο πολιτισμένο τον τόπο μας. (Καθάρισμα ξερόχορτων από τις άκρες των δρόμων, από τα παρκάκια, τοποθέτηση πινακίδας στη βρύση για ακαταλληλότητα πόσης του νερού, πρωτοποριακή λειτουργία του ΚΑΠΗ με εκδηλώσεις, εκδρομές, ιατρικές συμβουλές κλπ.)

- Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους εκπαίδευσης του Δήμου που έστω και στο νήμα της σχολικής χρονιάς, έβαψαν το σχολείο, επισκεύασαν τις τουαλέτες και συμμορφώνουν τον αύλιο χώρο.

Μπράβο λοιπόν σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και ενδεχόμενα να μην μνημονεύονται πιο πάνω.
Ελπίζουμε όλοι αυτοί να καταλαβαίνουν πως το αντικειμενικώς καλό, υπερτερεί του προσωπικού συμφέροντος.
Για όλα αυτά, αλλά και για άλλα στα οποία δεν γίνεται μνεία παραπάνω…
….ευχαριστούμε πολύ.

20 Σεπτεμβρίου 2007

Σύσκεψη στη νομαρχία για την περιοχή...

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύεται με την άδεια του http://viotia.blogspot.com
http://viotia.blogspot.com/2007/09/blog-post_20.html

Από τη Νομαρχία Βοιωτίας λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου.
Η περιβαλλοντική προστασία και η ανάπτυξη με αειφορία απόλυτη προτεραιότητα της Νομαρχιακής Αρχής ΒοιωτίαςΣε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντινομάρχης σε θέματα υγείας κ. Μπακομήτρος, ο αρμόδιος Αντινομάρχης σε θέματα Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Αγγέλου, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Παπαγγελής και οι Δήμαρχοι Σχηματαρίου κ. Γεωργίου, Οινοφύτων κ. Θεοδωρόπουλος, και Τανάγρας κ. Κυριάκου, μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν τα περιβαλλοντικά θέματα της ευρύτερης περιοχής.
Από κοινού, οι συμμετέχοντες, εκπροσωπώντας την αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄βαθμού, αποφάσισαν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, που αφορούν πάγιες θέσεις και προτεραιότητες της Βοιωτίας για την προστασία του περιβάλλοντος και είναι :
-Η ανασυγκρότηση και εξυγίανση της Βιομηχανικής Περιοχής Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
-Η εξυγίανση και απορρύπανση του Ασωπού.
-Η δημιουργία οργανωμένου υποδοχέα εγκαταστάσεων (Βιομηχανική Περιοχή).
-Η ολοκληρωμένη λύση ύδρευσης από πλευράς ΕΥΔΑΠ για όλους τους Δήμους της περιοχής.
-Η άμεση στελέχωση της Νομαρχίας Βοιωτίας, με επιστήμονες ειδίκευσης στο περιβάλλον, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία Γραφείου Περιβάλλοντος στα Οινόφυτα.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών, που περιλαμβάνει :-
Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, με αίτημα την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που κατ΄επανάληψη έχουν υπάρξει, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Νομάρχη και φορέων της Βοιωτίας.
-Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να στελεχωθεί η Νομαρχία με το κατάλληλο, ειδικευμένο προσωπικό.

Με συνθετικές και συντεταγμένες ενέργειες, οι Αυτοδιοικητικοί φορείς της Βοιωτίας, αναδεικνύουν την περιβαλλοντική προστασία σε πρώτη προτεραιότητα για το Νομό, συγκροτώντας συγκεκριμένο πλαίσιο για την προώθηση και τη δρομολόγηση των θεμάτων.
Κοινή απόφαση όλων, είναι πως δεν θα αρκεστούν πλέον σε υποσχέσεις και εξαγγελίες, αλλά θα αξιώσουν δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά κάτι αρχίζει να κινείται

Πηγή:http://viotia.blogspot.com/2007/09/blog-post_20.html

www.mohaw.gr/gr/ygeia/prokhrykseis/enhmerotiko_xromio.pdf
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αθήνα 12/9/2007
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ &
Αρ. Πρωτ. ΔΥΓ2/113957
ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Προς : Ως πίνακας αποδεκτών
Ταχ. Δ/νση Αριστοτέλους 17
Ταχ Κωδικας 104 33
TELEFAX
Πληροφορίες Αικ. Ντίνη
Τηλέφωνο 210 5243609 210 5236046


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΘΕΜΑ:ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ
Σχετ. : α. Η ΚΥΑ Υ2/οικ. 2600/01(ΦΕΚ 892β/11-7-01)για την ΄΄Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης΄΄, όπως τροποποιήθηκε με την ΔΥΓ2/Γ/Π/ οικ. 38295/2007 Υγ. Διάταξη ( ΦΕΚ 630/τ.β./26-4-07) ΚΥΑ
β. Η ΔΥΓ2/οικ. 94097/19.7.07 εγκύκλιός μας, αναφορικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού
γ. Τα ΔΥΓ2/103103/13.8.07 και ΔΥΓ2/113039/5.9.07 έγγραφά μας προς το Δήμο Οινοφύτων και Ν.Α. Ανατ. Αττικής

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, αναφορικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού περιοχών του Δήμου Οινοφύτων και Ωρωπού Ν.Α. Αν. Αττικής, σας ενημερώνουμε ότι:

1. η παράμετρος του χρωμίου αποτελεί χημική παράμετρο της οδηγίας 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 3 ης Νοεμβρίου 1998, προς την οποία έχει γίνει εναρμόνιση με την έκδοση της εθνικής νομοθεσίας Υ2/οικ. 2600/2001 ΚΥΑ (ΦΕΚ 892/Β/11-7-01) για την "ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης"

2. Σύμφωνα με την ανωτέρω οδηγία της Ευρ. Ένωσης και την εναρμονισμένη εθνική νομοθεσία η παραμετρική τιμή του χρωμίου ορίζεται στο όριο των 50μg/L για το συνολικό χρώμιο. Διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω παραμετρική τιμή υιοθετήθηκε στην οδηγία 98/83/ΕΚ σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές δυσκολίες αναλυτικής μέτρησης του εξασθενούς χρωμίου, καθώς και την έλλειψη τοξικολογικών δεδομένων για τις επιπτώσεις του εξασθενούς χρωμίου κατά την κατάποση, δεν προτείνει σχετική τιμή αποκλειστικά για το εξασθενές χρώμιο, αλλά προτείνει το όριο των 0,05 mg/L, ήτοι 50μg/L για το συνολικό χρώμιο.

3. Η τήρηση της ανωτέρω τιμής για το συνολικό χρώμιο είναι υποχρεωτική και οποιαδήποτευπέρβασή της πρέπει να ανακοινώνεται από τους υπευθύνους ύδρευσης (Ο.Τ.Α., Δ.Ε.Υ.Α., κλπ) στο κοινό, να διακόπτεται (υπό προϋποθέσεις) η παροχή του νερού και να αναλαμβάνονται αμέσως επανορθωτικές ενέργειες αποκατάστασης του προβλήματος.

Αποδέκτες για ενέργεια:
1. Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών (με απόδειξη)
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ
2. Νομάρχες (με απόδειξη)
3. Δ/νσεις Υγείας Περιφερειών
Γ. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ