05 Δεκεμβρίου 2006

Χριστουγεννα 2006

Σήμερα είδαμε τους υπαλλήλους του Δήμου να περνούν Χριστουγεννιάτικα στολίδια στις κολόνες της ΔΕΗ. Ηταν τόσα λίγα που δεν πρέπει να έφθασαν ούτε για τον κεντρικό δρόμο. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί έκαναν τη δουλειά τους γιατί έτσι έπρεπε και μπράβο τους. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος συντονιστής εκεί που να συντονίζει την όλη κατάσταση. Κάποιος που να έχει σχέση με τα εικαστικά και ιδέα για το πώς ένας στολισμός για μια συγκεκριμένη γιορτή δεν θα καταντήσει σε αυτό που στα Ελληνικά σήμερα αποκαλούμε: ‘ΚΙΤΣ’. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε πάλι τη διαφορά με τα Οινόφυτα στον στολισμό. Οχι ότι εκεί ξεφεύγουν από το ΚΙΤΣ, αλλά ως προς?το μέγεθος και το πλήθος.
Θα το καταπιούμε και φέτος.
Η πρότασή μας για την αλλαγή συμπεριφοράς του Δήμου ως προς το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με την δημιουργία Κέντρου Εικαστικών Τεχνών, όπου οι μαθητές θα αναλαμβάνουν την κατασκευή των στολιδιών για κάθε εορταστική εκδήλωση. Δεν διεκδικούμε την παρθενογέννηση της ιδέας, απλά παραπέμπουμε στον Δήμο Χαλκίδας, όπου όλα του τα εργαστήρια εικαστικών τεχνών εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Και που είστε αγαπητοί άρχοντες. Καλό θα είναι να σκεφτείτε την ενιαία πολιτική συμπεριφορά από το Κλειδί μέχρι το Δήλεσι.
Διαβάζοντας τα παραπάνω ένας φίλος γέλασε ειρωνικά αναφέροντας πως:
‘Εδώ ρε μάστορα στο Δημοτικό Σχολείο τα ούρα των μαθητών ανακατεύονται με τα νερά στις τουαλέτες και τόσα χρόνια πατάνε τα παιδιά μας πάνω στα ούρα τους. Ο στολισμός σε κόφτει;’ Επανήλθαμε στην πραγματικότητα. Αν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας συνθήκες υγιεινής στην ανατολή του 2007 και το μόνο που μας απασχολεί, ακόμη και στις εκλογές του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αν το συμβούλιο θα είναι του κλίματος του νέου δημάρχου, τότε κακώς ασχολούμαστε με την εικαστική αναγέννηση. Κακώς κατακρίναμε τόσα χρόνια τους μέχρι τώρα αδρανώς διοικούντες.
Θυμηθείτε πως το περιβάλλον μας, ΕΜΕΙΣ το αλλάζουμε.

Καλές και Υγιείς Γιορτές