09 Μαρτίου 2007

Viotia.Blogspot.com....Αύρα Ενημέρωσης

Κοινός είναι ο ξυνός, επειδή η κοινωνία λέγεται και ξυνωνία, κατά πως λέγει και ο δάσκαλος, ιατρός στο επάγγελμα, Βαρδιάμπασης. Το ξυν- του ξυνός είναι το συν- του συνόλου των συν-ανθρώπων που συν-αγωνίζονται και είναι κοινοί(ξυνοί) στην κοινωνία(ξυνωνία).
Συν πάει να πει ομού, μαζί γι’αυτό οι συγκεντρωμένοι γύρω από την κοινή εστία ονομάζονται και ομο-γάλακτοι.
Αυτοί αργότερα απαρτίζουν το Δάμο, το Δήμο, το Λαό και Δήμου φήμης είναι αυτό που θα λέγαμε σήμερα κοινή γνώμη.
Η φάτις (από το φάω, απ’όπου και η φήμη), αρχικά είναι η φωνή από τον ουρανό, η φωνή του Μαντείου, ο χρησμός, η φάτις θεού, η φήμη Φοίβου. Στη συνέχεια φάτις ονομάζεται η φωνή των ανθρώπων, η ομιλία τους, ο λόγος τους και φήμη είναι ο λόγος ο διαδεδομένος μεταξύ των ανθρώπων σχετικά με τη μυστηριώδη φωνή που ακούστηκε.
Ετσι το ρήμα φατίζω σημαίνει δια-φημίζω, δηλαδή διαδίδω τη φήμη στο Δήμο, στο λαό, πράγμα που καθιστά φανερό τον τεράστιο ρόλο της διαφήμισης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης από τα πανάρχαια χρόνια.
Διαφήμιση λοιπόν ο λόγος της παραπάνω εισαγωγής. Διαφήμιση ενός δικτυακού ημερολογίου που έλειπε από τη Βοιωτία τόσο καιρό. (Μεταξύ μας…εμείς έχουμε την δική τους ανάγκη διαφήμισης, καθώς απευθύνονται σε μεγαλύτερο πληθυσμιακό αναγνωστικό κοινό).

Viotia.Blogspot.com

Μια είσοδος και θα πειστείτε για το αγαθό των προθέσεών τους (εμείς το λέμε…βίτσιο). Προσεγγίζουν θέματα που αφορούν όλο το Νομό, αλλά δεν ξεχνούν την εσχατιά του. Μπείτε, σχολιάστε τα άρθρα τους, στείλτε τα δικά σας και κάντε γνωστά τα προβλήματά σας σε ένα πιο μεγάλο κοινό.
ΑξΙζΕι Τη ΠρΟσΟχΗ σΑς