04 Δεκεμβρίου 2009

Ερωτήματα

Κύριε Δήμαρχε

  • Τι ποσό διαθέσατε για την αγορά Χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών για το Δήμο Οινοφύτων; Πάνω ή κάτω από 90.000 Ευρώ;
  • Η αγορά αυτή περιλαμβάνει όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα ή δε σας πέφτει λόγος για τον Άγιο Θωμά και το Κλειδί;

Κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος Οινοφύτων ξεκινάει από το Κλειδί και φτάνει ως το Δήλεσι. Έστω και αυτή την ύστατη ώρα, φροντίστε να γίνεται δήμαρχος όλων των δημοτών και μην αφήνετε την περεταίρω εξέλιξη των καπετανάτων, όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερη παρέμβασή μας.

02 Δεκεμβρίου 2009

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009
19:30
Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

To ΣΤΕ προτείνει λουκέτο σε 5 φάμπρικες

αναδημοσίευση από την εφημερίδα Το ΒΗΜΑ

Να ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας πέντε βιομηχανικών μονάδων που λειτουργούν στα Οινόφυτα και ρυπαίνουν τον Ασωπό με τα βιομηχανικά τους απόβλητα θα εισηγηθεί σήμερα η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κυρία Σακελλαροπούλου θα προτείνει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού και της οικολογικής οργάνωσης «Πολίτες για τη αειφορία» που ζητούν να ακυρωθούν αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας με τις οποίες απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας πέντε βιομηχανιών στον Δήμο Οινοφύτων. Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι βιομηχανικές αυτές μονάδες διαχειρίζονται επικίνδυνα απόβλητα, χωρίς να έχουν τις προβλεπόμενες άδειες, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των σχετικών υγειονομικών διατάξεων.

Η σύμβουλος Επικρατείας θα υπογραμμίσει ότι η νομαρχία, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24 και την περιβαλλοντική νομοθεσία, ήταν υποχρεωμένη μετά το αίτημα των οργανώσεων να εξετάσει τη νομιμότητα των αδειών λειτουργίας των βιομηχανιών. Ωστόσο η νομαρχία θεώρησε επαρκή αιτιολογία για την απόρριψη του αιτήματος των οργανώσεων το γεγονός ότι οι βιομηχανίες κατέθεσαν αιτήσεις χορήγησης άδειας επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων, λυμάτων κ.λπ. Ετσι η νομαρχιακές αποφάσεις είναι πλημμελείς και για τον λόγο αυτόν πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των οργανώσεων, κατέληξε η κυρία Σακελλαροπούλου.

30 Νοεμβρίου 2009

Τρισάγιο για τον γιατρό Βασίλη Συμεωνίδη

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009
Ώρα: 10.15 π.μ.
Το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Θωμά τιμά τον ανθρωπιστή γιατρό του χωριού Βασίλειο Συμεωνίδη και προσκαλεί τους κατοίκους στο τρισάγιο που θα τελέσει στη μνήμη του, στο κοιμητήριο.

(την παραπάνω είδηση διαβάσαμε στον ιστότοπο του χωριού www.agiosthomas.eu και θα είχε ενδιαφέρον να βρούμε μερικά στοιχεία για αυτόν τον άνθρωπο, που καθώς λένε οι παππούδες στα καφενεία, ήταν ο γιατρός για όλες τις ώρες. Τα στοιχεία λιγοστά και όσο και αν ανατρέξαμε στον παραπάνω ιστότοπο δεν είδαμε ούτε ένα αφιέρωμα σε αυτόν.
Ο μπάρμπα Αντρέας θυμάται:
Γεννήθηκε στη Σοβιετική Ένωση και ήρθε στην Ελλάδα με τα πρώτα μεταναστευτικά ρεύματα. Παιδιά δεν είχε. Τον φώναζαν τσαγκλή, γιατί το ένα του πόδι ήταν ξύλινο. Δεν αρνήθηκε την ιατρική του βοήθεια σε κανέναν φτωχό ή πλούσιο, δεξιό ή αριστερό).

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας το γράψει με μήνυμα.

Είναι από τις λίγες φορές που αξίζει το μπράβο στο τοπικό συμβούλιο, για την ενέργειά του αυτή, γιατί οι νέοι έχουν ανάγκη από συμβολισμούς και ιδανικά.
Χαρακτηριστικά που ο γιατρός Συμεωνίδης τα διέθετε, όπως θυμούνται οι γεροντότεροι.