09 Δεκεμβρίου 2009

Τίτλοι τέλους paucis verbis*

Όντας δύσκολη η υποστήριξη ενός δικτυακού ημερολογίου από ξένο τόπο, με περιεχόμενο προσανατολισμένο στο γενέθλιο τόπο, ολοκληρώνεται σήμερα ένας κύκλος παρέμβασης 5 ετών.
Επιχειρώντας μια ανασκόπηση στα γραφόμενα θα διαπιστώσει κανείς πως αποτελούν επανάληψη, με υποκειμενική κριτική ματιά και έλεγχο, στα προεκλογικά λεχθέντα των τοπικών ταγών.
Ποτέ δεν ασκήθηκε κριτική στη προσωπική ζωή των δημοσίων ατόμων.
Στόχος του ημερολογίου ήταν η συνεισφορά σε έναν διάλογο που πεισματικά αρνείται να διοργανώνει κάθε δημοτική αρχή, εμφανίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ‘ολοκληρωτική’ συμπεριφορά.
Αν στα χρόνια που πέρασαν, τα γραφόμενα επηρέασαν ή προβλημάτισαν έστω και ένα δημοτικό σύμβουλο, συμπολιτευόμενο ή αντιπολιτευόμενο, θετικά ή αρνητικά, τότε ο στόχος τούτου του δικτυακού ημερολογίου επιτεύχθηκε.

Ο παππούς μου επαναλάμβανε καθημερινά…
Να κοιτάς εκεί που θες να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς.
…και σήμερα τoν ευγνωμονώ γι’ αυτό.

Εύχομαι ο καθείς να κάνει το ταξίδι, άσχετα αν ανακαλύψει την Ιθάκη του ή όχι.
Όπως είπε και ο ποιητής: Σημασία έχει το ταξίδι.

*με λίγα λόγια.
ΤΕΛΟΣ

08 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου για τις ελπίδες του(παιδιά)… εικονοποιείται με τις φετινές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει στον Άγιο Θωμά.

• Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Hans Christian Andersen. Διαβάζει η Άννυ Σταματέλου στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος. 18/12/2009
• Θέατρο Σκιών με τον Καραγκιόζη στο ισόγειο του ΚΑΠΗ 19/12/2009
• Άναμα χριστουγεννιάτικου δέντρου με κάλαντα από τα παιδιά και συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου. Δώρα για τα παιδιά και χορός, προσανατολισμένα στη περιβαλλοντική καταστροφή και μπόλιασμα με νέες ιδέες για τις προσδοκίες της νέας χρονιάς. 20/12/2009

Μη μασάτε.
Είπαμε να φέρουμε νωρίτερα τη
πρωταπριλιά.


Στα παιδιά σας πως θα απολογηθείτε κύριε Δήμαρχε και κύριοι σύμβουλοι, όταν έρθει η ώρα να τα κοιτάξετε στα μάτια;
Δε μπορεί! Παιδικό βλέμμα κατάματα θα έχετε δει.
Αν καταφέρατε να το ξεπεράσετε, τότε χρήζετε άμεσα ψυχιατρικής εξέτασης.

Τα ίδια ισχύουν και για όλους τους άλλους φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών κτλ που αδιαφορούν πλήρως για το τι θα αφήσουν πίσω σε αυτόν τον τόπο και αναλώνονται σε πανηγυράκια.

Καλά Χριστούγεννα παιδιά.
Φροντίστε να ζήσετε μόνοι σας το όνειρο.