31 Ιουλίου 2008

Το δυσδιάκριτο παράλογο της ωραιοποιημένης ερμηνείας.

Το Νο2 τεύχος ενημέρωσης του Δήμου Οινοφύτων δεν τυπώθηκε μετά την κατακραυγή και τη κριτική που υπέστη το πρώτο. Αντ’ αυτού είδαμε μια πληρωμένη ‘προεκλογική’ δισέλιδη καταχώρηση στην Εφημερίδα Ανεξάρτητος Παρατηρητής (φύλλο Μηνός Αυγούστου, σελίδες 8 – 9).

Η όλη δομή του κειμένου ομοιάζει με προεκλογικό φυλλάδιο επανυποψήφιας παράταξης που προσπαθεί να ωραιοποιήσει τη σημερινή κατάσταση στα όρια του δήμου, να αποποιηθεί ευθύνες και να δηλώσει βούληση που σκοντάφτει...’στον αρνητισμό που γίνεται ανασταλτικός παράγοντας για τη συνέχιση του έργου μας’.
(Σημείωση: κάλεσμα για βόλτα στο ποτάμι δεν υπάρχει αυτή τη φορά).

Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ο αρνητισμός αυτός να είναι έντονος και ορατός σε όλους τους δημότες πλην κρατούντων!

Ναι Κύριε Δήμαρχε υπάρχουν οι διεθνείς συγκυρίες ύφεσης, αλλά η καχυποψία των δημοτών δημιουργήθηκε ένεκα των προηγούμενων και της δικής σας συνεχιζόμενης ‘εξαπάτησης’ των πολιτών με υποσχέσεις, που προεκλογικά είναι εφικτές, μετεκλογικά δε εξαφανίζονται.

Όταν η κεντρική εξουσία αποφάσισε τη συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων αποδίδοντας σε αυτή το όνομα Καποδίστριας, είχε ‘κατά νου’, ότι θα εύρισκε αρωγούς στο εγχείρημα αυτό ανθρώπους τεχνοκράτες που αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αποκέντρωση και ομοιόμορφη ανάπτυξη δομών των περιοχών που συνενώνονται και έχουν ενστερνιστεί τη σημασία της.

Αυτά περίμεναν να δουν οι πολίτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων …που εκπέμπουν αρνητισμό (σκεπτικισμό λέμε εμείς) απέναντι στο έργο σας.

Σε όλα αυτά που περιγράφετε ότι κάνατε(!) και σε όλα αυτά που ΘΑ κάνετε, που φαίνεται αυτή η ισορροπία των έργων και η ανάπτυξη των δομών;

Ξέρετε τι θυμίζουν τα ‘έργα’ στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί; Το τυράκι του ζητιάνου.

Εμείς εδώ στον Άγιο Θωμά αν μέχρι σήμερα νοιώθαμε μόνο την ανυπαρξία του Δήμου, με τα γραφόμενα σας στην εφημερίδα αισθανόμαστε ότι μας εξαπατήσατε και αποσπάσατε λάθρα τη ψήφο μας.

Πείτε μας Κύριε Δήμαρχε ένα μεγάλο έργο που ξεκινήσατε εσείς στον Άγιο Θωμά αυτά τα δυο χρόνια!!!

Σας θυμάμαι προεκλογικά που εξερευνούσατε χώρο στην αγορά για να τοποθετηθεί ένα μηχάνημα ανάληψης μετρητών. Ακόμη δεν βρέθηκε αυτός ο χώρος;

Γιατί στα λεχθέντα στην εφημερίδα δεν έχετε συμπεριλάβει, ούτε στα ΘΑ, ένα κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών στον Άγιο Θωμά που στο προεκλογικό σας φυλλάδιο το αναφέρατε;

Που φαίνεται αυτή η ισονομία στον πολιτισμό... που είναι επιλογή ζωής για εσάς;

Ποια σοβαρότητα επιδείξατε στο θέμα του νερού, όταν ακόμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι παρουσίαζαν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους;

Τα μόνα δικά σας έργα για τα οποία πρέπει να είστε περήφανοι στον Άγιο Θωμά Κύριε Δήμαρχε είναι:


  • το πλατάνι της μικρής πλατείας, επειδή το αποφάσισε κάποιος χωρίς μελέτη.
  • η τσιμεντόστρωση ενός δρόμου όπως όπως, χωρίς μελέτη.
  • η λειτουργία του πνευματικού κέντρου… η υποδειγματική.

Να λοιπόν που πρέπει να εστιάσετε τα αίτια για τον αρνητισμό …ορισμένων.

Στις δικές σας ανακολουθίες μεταξύ λόγων και έργων.

Και κάτι τελευταίο Κύριε Δήμαρχε:

Στην επικεφαλίδα: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ, ακολουθεί μια πρόταση:

Μακριά από τις κοινωνικές αντιθέσεις είμαστε δίπλα στον πολίτη, επιδιώκοντας την ομαλή ένταξή του στον κοινωνικό ιστό’.

Δεν γνωρίζω πως συνάδει με την επικεφαλίδα και τα επακόλουθα αυτής το γραφόμενο, αλλά λάθος δρόμο διαλέξατε για να επικοινωνήσετε αυτό που αισθάνεστε, εκτός αν δεν έχετε αντιληφθεί τι γράψατε.

Να γνωρίζετε ότι για εμάς εδώ στον Άγιο Θωμά αρνητικά έκλεισε και ο δεύτερος χρόνος υπηρέτησής των δημοτών, ενισχυμένος δυστυχώς και με απογοητεύσεις.

Αν η εφαρμογή του πρώτου Καποδίστρια είχε αυτά τα αποτελέσματα στη περιοχή μας, ένας δεύτερος θα ήταν προτιμότερο να μην εφαρμοσθεί ποτέ. Ή αν εφαρμοσθεί να αποτραπεί η δημιουργία έδρας σε ένα από τα δύο μικρά αστικά κέντρα Οινοφύτων και Σχηματαρίου. Στο μεν πρώτο γιατί δρα με γερές δόσεις νεποτισμού απέναντι στα υπόλοιπα Δημοτικά Διαμερίσματα, στο δε δεύτερο γιατί δεν διαθέτει καθόλου εμπειρία σε Καποδιστριακά θέματα.

Η επιλογή της Θήβας ως πρωτεύουσας του νέου Δήμου θα δώσει ένα γερό μάθημα σε όλους αυτούς που επιθυμούν διακαώς τη διαχείριση των κονδυλίων.

Εμείς οι ‘μικροί’ τίποτα περισσότερο δεν έχουμε να χάσουμε.

Καιρός γαρ εγγύς να αισθανθούν και άλλοι την περιθωριοποίηση .

Να υπήρχε και λίγη ντροπή!!!!

Στην εφημερίδα Ανεξάρτητος Παρατηρητής μηνός Αυγούστου σελίδες 8-9 φιλοξενείται δισέλιδη παρουσίαση του έργου που επιτέλεσε η δημοτική αρχή του Δήμου Οινοφύτων.

Αν οι δημοτικοί σύμβουλοι από τον Άγιο Θωμά και το Κλειδί έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για αυτή τη προβολή, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


Για πείτε μας ακριβώς τι παραπάνω κάνατε στο ΚΑΠΗ που δεν το έκαναν οι προηγούμενοι;
Πρόταση μελέτης αποχέτευσης Αγίου Θωμά Κλειδίου. (περιμένετε να εγκριθεί δηλαδή;)
Ανάθεση στον ΟΣΚΑΕ κατασκευής νηπιαγωγείου Αγίου Θωμά (σε ποιο χώρο και που ανατέθηκε η μελέτη;)

Και το κορυφαίο:

στη κεφαλίδα: Έργα που υλοποιήθηκαν

Περιφερειακός δρόμος Αγίου Θωμά.(τελείωσε κύριε Δήμαρχε ή εσείς τον ξεκινήσατε;)

Σε 2 σελίδες ανάρτηση για τον Άγιο Θωμά υπάρχουν ΜΟΝΟ τα παραπάνω...θα.

Αν έχετε λίγο τσίπα οι εξ Αγίου Θωμά ορμώμενοι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολιτευόμενοι και μη, σηκώστε το μπαιράκι της επανάστασης αν δεν θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι θατζήδες.