06 Σεπτεμβρίου 2007

Βάλαμε φωτιά στο γκάζι...

Οργασμός μηχανημάτων και ανθρώπινου δυναμικού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον περιφερειακό δρόμο του χωριού.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά τουλάχιστον να μην έχει σχέση με την προεκλογική περίοδο γιατί αν πάλι μετά τις εκλογές καταλαγιάσουν οι εργασίες...τότε θα ξεφύγουμε από τις τοπικές ανακοινώσεις και θα τις κάνουμε πανευρωπαικές.

04 Σεπτεμβρίου 2007

Αναβολή εκδήλωσης

Η μουσική εκδήλωση με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο, τη Χαρά Βέρα κ.α. που ήταν προγραμματισμένη για τη Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται μετά τα γεγονότα με τις πυρκαγιές στη Πελλοπόνησσο.

03 Σεπτεμβρίου 2007

Μαζική δηλητηρίαση διαρκείας στα Οινόφυτα...είπε ο Αλαβάνος

Μαζική και σε διάρκεια δηλητηρίαση των κατοίκων της Βοιωτίας μέσω του νερού κατήγγειλε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τηνεπίσκεψή του στα Οινόφυτα και τη συνάντησή του με τους δημάρχους Οινοφύτων και Σχηματαρίου.
«Στο νομό που παράγεται το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, δεν υπάρχει γραφείο περιβάλλοντος» κατήγγειλε από τη Θήβα ο Αλ.Αλαβάνος παρουσιάζοντας στοιχεία που συγκέντρωσε ο Δήμος Οινοφύτων και αναλύσεις πουακολούθησαν, ανιχνεύθηκαν, όπως είπε, «συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου, 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, όταν το όριο στην Ε.Ε. είναι 0 και στις ΗΠΑ 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο».
Το τεράστιο αυτό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη συγκέντρωση βιομηχανιών, των οποίων η λειτουργία είναι παντελώς ανεξέλεγκτη.
Το εξασθενές χρώμιο είναι ένας καρκινογόνος παράγοντας, που περνάει από τα λύματα των βιομηχανιών, που ουσιαστικά δεν έχουν βιολογικό καθαρισμό, στον Αισωπό ποταμό και μετά στον υδροφόρο ορίζοντα.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια έκανε περιοδεία στη Θήβα.
«Βρεθήκαμε στοντυπικά πιο πλούσιο νομό της χώρας μας, κι αυτό που συναντήσαμε είναιακυβερνησία», δήλωσε μεταξύ άλλων καταγγέλλοντας πλήρη ακυβερνησία, «με τηνέννοια ότι σ' αυτό τον νομό, στον οποίο παράγεται το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, δεν υπάρχειγραφείο Περιβάλλοντος».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/09/2007