30 Σεπτεμβρίου 2005

Θεοτόκια

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονταν κάθε χρόνο στις 8 Σεπτέμβρη, το 2005 εξαφανίστηκαν. Περιορίστηκαν σε μια βραδυά, με μια κομπανία για να βγάλει λεφτά η ποδοσφαιρική ομάδα. Καλό το ποδόσφαιρο, καλώς να βγάλει λεφτά και η ομάδα. Αυτός είναι όμως ο πολιτισμός του τόπου; Μπράβο ρε παιδιά. ελπίζω και στα Οινόφυτα να κάνετε τα ίδια του χρόνου Κύριε Δήμαρχε για να έχουμε ισονομία με τα Αναργύρια. Ή μήπως εκεί είναι ο τόπος μας και τον προσέχουμε; Δεν βαριέστε εδώ οι βουνίσιοι θέλουν μόνο ντιριντάχτα. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

29 Σεπτεμβρίου 2005

Περιφερειακός Δρόμος

Κάθε Παρασκευή και Κυριακή αν βρεθεί κανείς στον κεντρικό δρόμο του χωριού θα νομίσει ότι βρίσκεται στην εθνική οδό. Οι νταλίκες σχηματίζουν ουρά και θέλουν μισή ώρα μανούβρες η κάθε μία για να διασχίσουν τον δρόμο. Μικρά παιδιά παίζουν, γέροι με τα μπαστούνια τους κατεβαίνουν στα καφενεία. Το ότι δεν υπάρχει ακόμη θύμα είναι θαύμα. Ο νομάρχης είναι όλο υποσχέσεις. Αυτό ο περιφερειακό πότε θα φτιαχτεί;

Νερο

Σπάνιο πράγμα στην σημερινή εποχή μια πληθυσμιακη ομαδα 2000 κατοίκων να μην μπορεί να πιει νερό δικτυου. Εδώ και 5 χρόνια το προβλημα έχει εντοπισθεί, οι παροχές τοποθετήθηκαν, νερό όμως δεν έχουμε. Μηπως πρέπει να καταφύγουμε σε πρωτόγονες καταστάσεις με αποκλεισμούς δρόμων; Μήπως η ΕΥΔΑΠ χρειάζεται λάδι για να κινηθούν τα γρανάζια της; Ή μήπως εμείς οι ίδιοι πρέπει να τρέξουμε; Ελπίζουμε.

Ο Αγιος θωμας είναι ένα χωριο στο Νομο Βοιωτιας, στην επαρχια Θηβων. Ανήκει στον Καποδιστριακο δήμο Οινοφυτων και έχει περιπου 2000 κατοίκους. Σκοπος του blog είναι να αναδείξει τα προβληματα του χωριου. Δεν στρεφεται ενάντια σε καμια αρχη. Παραθετουμε και συζητουμε τα προβληματα. Ο καθένας έχει το δικαιωμα να προσθεσει το προβλημα που τον απασχολεί. Καλη Αρχη.