04 Ιανουαρίου 2008

Υπενθυμίσεις

Αφού τελικά ήρθε το νέο έτος και μας βρήκε εν ζωή, θεωρούμε καλό να θυμίσουμε στον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους. Ο λόγος είναι η κοινή διαπίστωση πως αρκετοί από αυτούς έχουν ξεχάσει τι έλεγαν και αρνούνται πεισματικά να θυμηθούν.

Τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματα ‘ μαζί γυρίζουμε σελίδα’ και ‘νέα πόλη, νέα άποψη’, χάθηκαν μέσα στο πέρασμα του πρώτου χρόνου, αφού το μαζί δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύει τη μεγάλη μερίδα των δυσαρεστημένων δημοτών, αλλά και πουθενά δεν φαίνεται όχι μόνο η νέα πόλη, αλλά πολύ περισσότερο η νέα άποψη.
Από το προεκλογικό φυλλάδιο:
‘…περιορίζουμε τις δαπάνες, δεν φορτώνουμε νέα βάρη τους Δημότες’.
Πάρε την αύξηση τελών στο κεφάλι δημότη και σιώπα.

‘…Οι Δημότες πρέπει να εξυπηρετούνται εκεί που ζουν ή εργάζονται. Για τον λόγο αυτό αποκεντρώνουμε τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης Πολίτη(Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη) σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα’.
Είδες εσύ αγαπητέ μου Δημοτικέ σύμβουλε από τον Άγιο Θωμά ή το Κλειδί κάτι τέτοιο στα χωριά μας ή μήπως όλοι εμείς αποκτήσαμε αυτόματα πρεσβυωπία;

… Στηριζόμαστε στο προσωπικό του Δήμου Τους εμπιστευόμαστε…
Ελάτε τώρα κύριε Δήμαρχε. Μη μας πείτε ότι δεν κάνετε διακρίσεις στο προσωπικό! Μη μας πείτε πως δεν υπάρχουν ευνοούμενοι υπάλληλοι! Μη μας πείτε πως μερικοί υπάλληλοι δεν εκδηλώνουν αβυσσαλέο μίσος απέναντι σε άλλους! Μη μας πείτε πως δεν υπάρχουν υπάλληλοι που συμπεριφέρονται με ύφος καρδιναλίου στον Δημότη!

…επιβάλλουμε τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου μας και του κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος ξεχωριστά…
Αυτή η επιβολή είναι που κάνει τη διαφορά τελικά και έχει αρχίσει ήδη η εφαρμογή του σχεδιασμού.

…Κατασκευάζουμε δίκτυο αποχέτευσης οικιακών λυμάτων στο Κλειδί, Άγιο Θωμά και Δήλεσι..
Μήπως η Ελληνική γραμματική έχει αλλάξει τους χρόνους και δεν καταλαβαίνουμε τους ρηματικούς τύπους; Μπα! το έργο γίνεται και παντού σκάβουν για τους αγωγούς. Εμείς δεν βλέπουμε.

….Παρεμβαίνουμε ριζοσπαστικά στην Αγροτική Οδοποιία του Κλειδιού και του Αγίου Θωμά…
Ορατή αυτή η ριζοσπαστική παρέμβαση και όσοι οδηγούν τρακτερ θα το έχουν διαπιστώσει.

….Προχωρούμε στην άμεση ανάπλαση περιοχής ‘Σπηλιάς’ για χρήση στους δημότες…
Την είδαμε την ανάπλαση που έκαναν. Άλλωστε από αναπλάσεις εδώ στον Άγιο Θωμά είμαστε συνηθισμένοι. Ειδικά οι πιο μεγάλοι θα θυμούνται τον συνδυασμό ‘Κώδωνα’ του Αθανασίου Πέπα όπου δήλωναν πως θα έφτιαχναν στη περιοχή της βρύσης ενυδρείο. Το τι έφτιαξαν έχει μείνει απομεινάρι μέχρι σήμερα αυτό το έκτρωμα από μπετόν να θυμίζει τις εποχές εκείνες.

…παρεμβαίνουμε στη κεντρική διοίκηση για ελεύθερη διέλευση των δημοτών μας από τα διόδια…
Ασχολίαστο και μόνο για ανθρώπους με περιορισμένη νοημοσύνη.

…Ενισχύουμε τον μαθητικό αθλητισμό με αναβάθμιση ή κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα σχολεία του Δήμου…
Να επισκευάστηκε άραγε η σπασμένη μπασκέτα στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Θωμά;

…προχωράμε σε κατασκευή Παιδικών Χαρών νέου τύπου σε κάθε γειτονιά…και στα Δημοτικά Διαμερίσματα…
Να επισκευάζατε τουλάχιστον αυτές που υπάρχουν!!!!

….Κατασκευάζουμε Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο στον Άγιο Θωμά – Λαογραφικό Μουσείο στο Κλειδί….
Λέμε και καμιά….για να περνά η ώρα. Σοβαρά μιλάτε Κύριε Δήμαρχε μετά από ένα χρόνο;
Εσείς δεν γνωρίζετε που έχουν στοιβάξει τους υπολογιστές και τα τραπέζια μπιλιάρδου στον Άγιο Θωμά που σε λίγο καιρό θα είναι άχρηστα; Ποιος πλήρωσε για να ρημάξουν αυτά; Οι πολίτες φυσικά. Πόσα πλήρωσαν πότε θα το μάθουμε;

…Προβάλλουμε και δημιουργούμε προϋποθέσεις ισοτιμίας και ευκαιρίες ανάπτυξης του πνεύματος αλληλεγγύης για όλους τους κατοίκους του τόπου….
Αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης το κατάλαβαν ιδιαίτερα τα παιδιά που βρέθηκαν φύλακες στο διυλιστήριο του Αγίου Θωμά – Κλειδίου, όταν έγιναν όμηροι προεκλογικών υποσχέσεων της προηγούμενης και της σημερινής δημοτικής αρχής.

…Χρηματοδότηση του προγράμματός μας… Καλύπτεται από τα ίδια έσοδα του δήμου μας, χωρίς να προβλέπονται αυξήσεις τελών…
Πονηρή γραφή: Τέλη θα αυξήσω, όχι όμως για το πρόγραμμα, αλλά για έργα εκτός προγράμματος.

Άφησα για το τέλος τις ενέργειες που κάνατε για το νερό και το περιβάλλον. Εδώ έπρεπε να κολλήσετε τον όρο ριζοσπαστικά Κύριε Δήμαρχε. Δεν το κάνατε. Δεν συγκρουστήκατε με τα συμφέροντα. Γι’ αυτό και στην φωτογραφία με τη καθαρή παραλία στο προεκλογικό φυλλάδιο που γράφετε ότι δεν είναι όνειρο, πρέπει να το αλλάξετε σε : Ναι είναι όνειρο και μάλιστα απατηλό.
Οι χλιαρές ενέργειές σας, όχι μόνο δεν αποθάρρυναν τους ρυπαίνοντες, αλλά τους δίνουν το δικαίωμα να δρουν εξακολουθητικά.

Γι’ αυτούς όλους τους λόγους δεν είπαμε δικτυακά χρόνια πολλά, όπως μας παραπονέθηκε ένας αναγνώστης. Δεν θα είναι τα χρόνια μας πολλά Κύριε Δήμαρχε στον τόπο που ζούμε, οπότε η ευχή περισσότερο στεναχωρεί και είναι περιπαικτική.

Σήμερα για να ζήσεις Κύριε Δήμαρχε πρέπει να έχεις μέσα σου συνείδηση επαναστάτη, διαφορετικά απλά επιβιώνεις.

Για όλους εμάς που διαμένουμε στα όρια του Δήμου, ο δείκτης απόδοσης σας το πρώτο έτος διοίκησης έκλεισε αρνητικά.