06 Απριλίου 2009

Η ημερίδα για τον Ασωπό.

Δείτε πως περιγράφει ο κος Προκόπης Δούκας, συντονιστής στην ημερίδα που διοργάνωσε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για τον Ασωπό, την έξέλιξη της συζήτησης.

Η αδυσώπητη ρύπανση3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες,όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών.Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Μποϊκοτάζ στις καφετέριες

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα που ήρθε η επιτροπή της Βουλής, όλα ήταν καθαρά.

Το απίστευτο;;;;

SYRIZA είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη στον Ασωπό
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ τΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥΗ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥN Δ. Παπαδημούλης επικεφαλής αντιπροσωπείας επισκέφθηκε σήμερα τον Ασωπό ποταμό στα Οινόφυτα, στο πλαίσιο του διημέρου δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, για το περιβάλλον.

Ο Δ. Παπαδημούλης συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων του Δήμου Οινοφύτων και πολλούς κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε τα σημεία του ποταμού που έχει μετρηθεί εκτεταμένη ρύπανση συγκεκριμένων τοξικών αποβλήτων και ιδιαίτερα του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε τα εξής :

Ο Ασωπός αποτελεί ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα, μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ντροπή για τη χώρα. Με ευθύνη των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ το ποτάμι έχει μετατραπεί σε μια τεράστια τοξική χαβούζα, όπου στο βωμό της επιχειρηματικής ασυδοσίας, εκατοντάδες επιχειρήσεις απορρίπτουν τοξικά και ανεπεξέργαστα λύματα. Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις κυβερνητικών αρμοδίων τίποτε συγκεκριμένο δεν έχει γίνει για την τιμωρία των υπευθύνων και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Καλώ τον κ. Σουφλιά να εντάξει αμέσως στο ΕΣΠΑ αξιοποιώντας διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια το συνολικό πρόγραμμα απορρύπανσης του Ασωπού και της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου δικτύου για την ύδρευση της περιοχής με πόσιμο νερό και για την επεξε5ργασία των αποβλήτων. Καλώ τον κ. Αβραμόπουλο να θεσπίσει στην Ελλάδα και να διεκδικήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυστηρά στάνταρς κατά της συγκέντρωσης του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου που ευθύνεται για την έξαρση των θανάτων από καρκίνους στην περιοχή.

Πριν λίγες μέρες η Επιτροπή Περιβάλλοντος της ελληνικής Bουλής με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη επισκέφθηκε την περιοχή του Ασωπού παρουσία των Μ.Μ.Ε. Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι όπως μου κατήγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν εντολή για να τροφοδοτηθεί την ημέρα της επίσκεψης ο Ασωπός με 400.000 κυβικά νερού της ΕΥΔΑΠ από το Μόρνο προκειμένου να φανεί καθαρός στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. Πρόκειται για ένα αίσχος. Αντί να κάνουν τα έργα που έχουν υποσχεθεί προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη .
Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Δήμας έχει παραπέμψει τις ελληνικές αρχές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της νομοθεσίας για τα νερά χρησιμοποιώντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκτεταμένη ρύπανση στον Ασωπό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ η οικολογική δύναμη της πράξης και της δράσης θα επιμείνει σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών στην προσπάθεια για ένα καθαρό Ασωπό, για μια ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον.

10.5.2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ