10 Δεκεμβρίου 2007

Συγκέντρωση στα Οινόφυτα - Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 11 π.μ.

Όλοι στα Οινόφυτα
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Την ώρα που τα υπουργεία και η αυτοδιοίκηση συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει την πιο μεγαλόστομη εξαγγελία, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού και των Οινοφύτων, από τον Ωρωπό και την Αυλίδα, μέχρι το Σχηματάρι και τη Θήβα, εξακολουθούν να ζουν τις συνέπειες της εγκληματικής τους αδιαφορίας και μιας μορφής ασύδοτης “ανάπτυξης”, για λίγους.
Ολέθριο αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης βιομηχανικής δραστηριότητας, για δεκαετίες ολόκληρες, στην περιοχή των Οινοφύτων και της Θήβας, είναι η εκτεταμένη μόλυνση των επιφανειακών και των υπόγειων νερών με τοξικές ουσίες και, ιδιαίτερα, με το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
Φτάνει πια!
Αρκετά παιχνίδια παίχτηκαν στην πλάτη κατοίκων και εργαζομένων. Βαρεθήκαμε τις ανέξοδες εξαγγελίες και τα πυροτεχνήματα.

Διεκδικούμε:
-Καθαρό νερό, χωρίς εξασθενές χρώμιο και άλλες τοξίνες, για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες της περιοχής
-Αποχαρακτηρισμός του Ασωπού ως αποδέκτη λυμάτων, απορρύπανση και εξυγίανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα
-Άμεσα μέτρα για τη νόμιμη, ορθολογική και ελεγχόμενη λειτουργία της βιομηχανικής περιοχής-Σταθερούς και ουσιαστικούς ελέγχους, τώρα και στο μέλλον, για την εξάλειψη των παράνομων δραστηριοτήτων επιχειρήσεων

Αναδημοσίευση από το Blog Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον.