25 Σεπτεμβρίου 2009

«Ο ΑΝΘΟΠΩΛΗΣ» ή «Προσοχή, ακολουθεί πολιτική δυσφήμηση

Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε να κουρευτεί στον κουρέα της γειτονιάς του.
Μετά το κούρεμα ρώτησε πόσο οφείλει, και ο κουρέας του είπε : "Δεν θέλω χρήματα από εσένα σήμερα, είναι προσφορά του καταστήματος".
Ο ανθοπώλης έφυγε ευχαριστημένος.
Οταν ο κουρέας πήγε την άλλη μέρα το πρωι να ανοίξει το μαγαζί του, βρήκε στην πόρτα του ένα σωρό τριαντάφυλλα και μια ευχαριστήρια κάρτα.

Αργότερα, έρχεται ένας μανάβης για κούρεμα, κι όταν ρώτησε πόσο κάνει, ο κουρέας του είπε : "Δεν θέλω χρήματα, είναι προσφορά του καταστήματος".
Ο μανάβης έφυγε ευχαριστημένος.
Οταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το μαγαζί του την άλλη μέρα το πρωί, βρήκε στην πόρτα του ένα τελάρο μ' ένα σωρό φρούτα να τον περιμένει.

Κάποια μέρα ήρθε κι ένας βουλευτής για κούρεμα. Ρώτησε τι οφείλει, ο κουρέας του είπε "Τίποτα - δεν θέλω χρήματα - προσφορά του καταστήματος", κι ο βουλευτής έφυγε ευχαριστημένος.

Οταν ο κουρέας πήγε την άλλη μέρα ν' ανοίξει το μαγαζί του....
βρήκε στην πόρτα του...

ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ!!!!!


...Καλή ψήφο και ραντεβού μετά τις εκλογές.

κατάντια...

...μια λέξη που περιγράφει απόλυτα τι συμβαίνει στη περιοχή μας

23 Σεπτεμβρίου 2009

Σκέψεις ενός δικαστή ανηλίκων

O Emilio Calatayud ήταν ισπανός δικαστής ανηλίκων, γνωστός για τις εκπαιδευτικές και αναμορφωτικές ποινές του σε ανήλικους παραβάτες. Έχει εκδώσει το βιβλίο «Σκέψεις ενός δικαστή ανηλίκων», στο οποίο περιλαμβάνεται ο δεκάλογος για την ανατροφή ενός εγκληματία.


  1. Ξεκίνησε όταν το παιδί σου είναι πολύ μικρό και δίνε του ό,τι ζητάει. Έτσι θα είναι σίγουρο ότι όλος ο κόσμος του ανήκει.
  2. Μην ενδιαφέρεσαι για την ψυχική και πνευματική εκπαίδευσή του. Άστο να κάνει τις επιλογές του όταν ενηλικιωθεί.
  3. Όταν θα βρίζει, εσύ να γελάς. Αυτό θα το ενθαρρύνει να κάνει και άλλα χαριτωμένα πράγματα.
  4. Μην το μαλώνεις ούτε να του λες ότι κάνει κάτι λάθος γιατί θα γίνει κομπλεξικό.
  5. Μάζευε ό,τι αφήνει πεταμένο, βιβλία, παπούτσια, ρούχα, παιχνίδια. Έτσι θα συνηθίσει να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους.
  6. Άφησε να διαβάζει και να βλέπει ότι νάναι. Πρόσεξε να είναι αποστειρωμένα τα πιάτα, τα μαχαιροπήρουνα και τα ποτήρια, αλλά άφησέ το να γεμίσει με σκουπίδια το κεφάλι του.
  7. Μάλωνε συχνά με τον/την σύζυγό σου μπροστά του. Έτσι δεν θα πληγωθεί τη μέρα που ίσως η δική του συμπεριφορά μπορεί να καταστρέψει την οικογένειά του για πάντα.
  8. Δώσε του όσα χρήματα σου ζητά. Μην τυχόν και υποψιαστεί ότι για να έχει χρήματα πρέπει να δουλεύει.
  9. Ικανοποίησε όλες τις επιθυμίες του, ορέξεις, ανέσεις κλπ. Οι θυσίες και η λιτότητα θα μπορούσαν να του προκαλέσουν απογοήτευση.
  10. Να του δίνεις πάντα δίκιο σε όποια διαμάχη προκύψει με δασκάλους, γείτονες κλπ. Σκέψου ότι όλοι είναι προκατειλημμένοι εναντίον του παιδιού σου και στην πραγματικότητα θέλουν να το ενοχλήσουν.