21 Ιουλίου 2009

πρόσκληση για προσφυγές

Ο Σύλλογος 'Πολίτες για την Αειφορία' μας προσκαλεί να αγωνιστούμε μαζί τους προσφεύγοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα δυσεπίλυτα προβλήματα του τοπικού μας περιβάλλοντος.

Όλοι οι θιγόμενοι, ασθενείς, αγρότες, επιχειρηματίες, κάτοικοι, εργαζόμενοι, ακόμα και απλοί οικοπεδούχοι, έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε αποζημίωση από το Δημόσιο και τις εταιρίες για την ζημιά που έχουμε υποστεί.

Ελάτε μαζί μας. Να κάνουμε το κόστος της συνέχισης της ρύπανσης μεγαλύτερο από το κόστος της επίλυσης. Καταλαβαίνουν μόνο τα κέρδη τους. Ας προσπαθήσουμε να τα περιορίσουμε!Ανακοίνωση-Πρόσκληση για προσφυγέςΗ ανακοίωση δημοσιεύεται στο blog Asopossos.wordpress.com


20 Ιουλίου 2009

Γιατί άλλαξε χρώμα ο Λάρης;

Στο Κοκάλι(*) αυτές τις μέρες υπάρχουν χωράφια που έχουν πλημμυρίσει με ένα περίεργου χρώματος υγρό.

Κύριοι αρμόδιοι, εκεί κοντά είναι ο βιολογικός καθαρισμός των τοπικών δήμων.
Μήπως εκτός από αυτά που επιτρέπονται, ρίχνονται μέσα και βιομηχανικά απόβλητα;

Μήπως κάποιος χρηματίζεται για να ασθενήσει παντελώς η νυχτερινή όρασή του;

(*)Περιοχή πολύ κοντά στην αρχαία Τανάγρα. Το όνομα προήλθε μετά τη μάχη που έγινε εκεί το 457 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων και Θηβαίων με νίκη των Αθηναίων, υπό τον Μυρωνίδη, αφού οι Σπαρτιάτες είχαν ήδη εγκαταλείψει τη Βοιωτία. Τα οστά των θανόντων ήταν τόσα πολλά που η περιοχή προσδιοριζόταν πλέον με το όνομα Κοκάλα(ι).

Αν δεν αλλάξουμε στάση ζωής πολύ σύντομα θα έχουμε δώσει στους μέλλοντες μια μεγαλύτερη έκταση, η οποία θα προσδιορίζεται με το όνομα Κοκάλι. Και δεν θα αργήσει καθόλου αυτή η ημέρα.