02 Οκτωβρίου 2007

Διαμαρτυρία για σχόλια σε ανακοίνωση

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από Ανώνυμο,
για το σχόλιο http://agiosthomas.blogspot.com/2007/08/7-2007.html
που στο τέλος υπογράφει:
1]ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣ.ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
2]ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ”Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ”.
και το δημοσιεύουμε μαζί με την απάντησή μας.

Η συναυλία στον ‘Αγιο Θωμά Βοιωτίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου και αναβλήθηκε λόγω του εθνικού πένθους, με το μουσικό σχήμα του Μάνου Αχαλινωτόπουλου είχε ως συμμετέχοντες εκτός από τον κ. Αχαλινωτόπουλο ο οποίος είναι κορυφαίος κλαρινίστας και είναι και μουσικολόγος [διδάσκει και στο πανεπιστήμιο] τους ;
1]κ. Χρ. Ζώτο στο λαούτο ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος λαουτιέρης σε καλλιτεχνικό μέγεθος της Ελλάδας.
2]κ.Ανδρέα Κατσιγιάννη στο σαντούρι, ο οποίος είναι καθηγητής μουσικής και μαέστρος της εξαιρετικής ορχήστρας Εστουδιαντίνα.
3]την κΤασία [και όχι Χαρά] Βέρρα η οποία είναι ιστορική μορφή του δημοτικού τραγουδιού, ένα πραγματικό αηδόνι και τιμή για αυτούς που την ακούν διότι είναι τεράστιο καλλιτεχνικό μέγεθος που διδάσκει και παιδαγωγεί.
4]την κ. Νάντια Καραγιάννη που ως αδερφή του Μπάμπη Τσέρτου ήταν η μόνη που γνωρίζετε από ότι φαίνεται.
5]τον κ. Σπύρο Σιώλο εξαιρετικό νέο τραγουδιστή και καθηγητή Βυζαν.Μουσικής .

6]τους κ.κ.Ανδρέα Παππά πολύ καλό κρουστό και τους θαυμάσιους Θ.Κουέλη και Ν.Μέρμηγκα στο κοντρα μπάσσο και λαούτο αντίστοιχα.
Το πολυμελές αυτό μουσικό σχήμα θα έκανε ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στην καλή παραδοσιακή μουσική την βιωμένη με γνώση και συγκίνηση λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πολύ πλούσια μακραίωνη τοπική παράδοση που έβγαλε τον Κυριακάτη, τον Μειντανά, τον Λειβαδίτη και τον Κοκοντίνη. Επειδή το ύφος και το ήθος των σχολίων δεν αρμόζουν στο καλλιτεχνικό έργο και την προσφορά αυτών των ανθρώπων και ακόμη επειδή είναι ανεπίτρεπτο να υβρίζονται πρόσωπα όπως η κ.Τασία Βέρρα μια πραγματική ιέρεια του δημοτικού τραγουδιού ή ο κ.Αχαλινωτόπουλος για λόγους μάλλον εξωμουσικούς που έχουν να κάνουν με την πολιτική και επειδή ακόμη όλα αυτά δεν συνάδουν με τον πολιτισμό της περιοχής σας του οποίου το επίπεδο από ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι υψηλό, θα σας παρακαλούσαμε να τα αποσύρετε άμεσα. Στο μέλλον μπορείτε ελεύθερα να καλέσετε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες Λουδοβίκο, Ευανθία Ρεμπούτσικα κ.ο.κ. ή όποιον άλλον επιθυμείτε.
Με τιμή
1]ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣ.ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
2]ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ”Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ”.

---------------------------------------------------------
Απάντηση της Ομάδας Σύνταξης
Αγαπητέ ανώνυμε.
Επειδή δεν αφήσατε mail, σας οφείλουμε μια απάντηση μέσω σχολίων:
1. Η ανακοίνωση των 4 μόνο ονομάτων, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αφίσα που τοιχοκόλλησαν οι υπεύθυνοι του πνευματικού κέντρου, η οποία δεν περιλάμβανε κανένα άλλο όνομα και όχι από παράλειψη δική μας (αυτό μπορούν να σας το βεβαιώσουν και οι ίδιοι).

2. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας τονίζετε για την Κυρία Τασία Βέρα το όνομα "Χαρά";

3. Από που συμπεράνατε πως γνωρίζουμε μόνο την Νάντια Καραγιάννη;


4. Από το Νο6 και μετά μουσικοί, πρέπει να είναι ήσσονος σημασίας για εσάς γιατί τους αναφέρετε όλους μαζί.


5. Αν είχατε διαβάσει την τελευταία μας πρόταση, προφανώς θα καταλαβαίνατε ότι βλέπουμε θετικά την προώθηση της παραδοσιακής μας μουσικής και δη από ανθρώπους όπως η Βέρα που χρόνια τιμούσε και λάμπρυνε με την παρουσία της τα πανηγύρια μας.

6. Οι "αγαπημένοι" μας να είστε σίγουρος φίλτατε ανώνυμε ότι ταυτίζονται με αυτούς που αναγράφετε.

7. Αντιλαμβανόμαστε ότι η ανάγνωση των σχολίων από εσάς πρέπει να ήταν επιδερμική, γιατί δεν αντιληφθήκατε ότι είναι σχόλια νέων ανθρώπων με αποδέκτη όχι τους καλλιτέχνες, αλλά τους κρατούντες τον Δήμο και την ανισομέρεια με την οποία κατανέμουν τις εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο. Η διαφαινόμενη αγανάκτηση επουδενί δεν αντανακλά στο πρόσωπο των καλλιτεχνών και να είστε απόλυτα σίγουρος γι'αυτό.

8. Επειδή μιλήσατε και εσείς για αναβολή της εκδήλωσης, μήπως γνωρίζετε το πότε θα γίνει στο μέλλον;

10. Το σχόλιό σας θα το ανεβάσουμε ως post στην αρχική σελίδα για να γίνει πιο ευκρινής η διαμαρτυρία σας.

11. Από το 1974 στην Ελλάδα έχει εγκαθιδρυθεί δημοκρατία και ως εκ τούτου η λογοκρισία έχει πάψει.

12. Άνθρωποι όπως ο Αχαλινωτόπουλος ή η Τασία Βέρα, ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσαν υπό τύπον ειρωνείας, φράσεις, όπως: κάλεσμα αγαπημένων καλλιτεχνών.
Να υποθέσουμε ότι έχουν δει το κείμενο και είναι σύμφωνοι με τα γραφόμενα σας;

Πάντα στη διάθεσή σας για γόνιμο διάλογο.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο σύλλογοι ταυτόχρονα διαμαρτύρονται ή εμένα μου φάνηκε;
Ενας διαμαρτυρήθηκε εκ μέρους δύο συλλόγων, χωρίς να έχει τη συγκατάθε΄ση ούτε των συλλόγων,ούτε των καλλιτεχνών που αναφέρει ή εμένα μου φάνηκε;
Αγαπητέ ανώνυμε δεν έχω πρόβλημα με τους καλλιτέχνες, άλλωστε όπως φαίνεται μόνο εμείς οι κουμουνιστές συνεχίζουμε να παίζουμε δημοτική μουσική. Βλέπε 902.
Με τη δημοτική αρχή τα έχω που απέσπασε ψήφους υποστηρίζοντας το διαφορετικό από τους προηγούμενους.

Οσο για παράκληση για ...ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ, εμένα απειλή μου θυμίζουν.
Και υπόψη αυτοί που γράφουν εδώ οι περισσότεροι άνθρωποι του Θεοδωρόπουλου είναι.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι άνθρωποι της παράδοσης, υπερασπίζονται τους καλλιτέχνες ή τον εαυτό τους;
Κρίμα γιατί υποτίθεται ότι αυτοί γνωρίζουν από πολιτισμό, αλλά και τις ανάγκες των νέων ανθρώπων.
Αυτός ο κύριος μας έδωσε ακόμη ένα επιχείρημα για τον καθηγητή μου γιατί δεν πρέπει να αγαπάμε την παράδοση.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρότεινα σύνεση και από τις 2 πλευρές.
Καταλαβαίνω το πάθος του Κυρίου για τη παράδοση, όμως οι υπηρεσίες που της προσφέρει δεν θα έλεγα ότι της είναι χρήσιμες.
Η διατήρηση της παράδοσης είναι ένα γενικώτερο πρόβλημα, που στην περιοχή μας δεν έχει την πρέπουσα θέση. Το λέω αυτό γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα μουσικό σχολείο να θέσει στη σωστή βάση, ότι καλούμε παραδοσιακό. Βέβαια αυτό σε επίπεδο μουσικής γιατί επίσης απουσιάζει και ένα κέντρο λαογραφίας.
Η παράκλησ για απομάκρυνση σχολίων, μάλον φανατίζει, καθώς αντιλαμβάνομαι πως ο συντάκτης του σχολίου δεν είναι μυημένος στα blog.
Αφού τα παιδια δεν μπορού να τιθασευτούν,δείξτε εσείς το μεγαλείο σας αγαπητέ.
Αλωστε επειδή τελευταία ανακάλυψα αυτόν τον χώρο, αν δεν είχατε αναφερθεί, κανείς δεν θα γνώριζε ένα γεγονός, που όχι μόνο δεν έβλαψε, αλλά με τον θόρυβο που του δημιουργήσατε, του δώσατε και ώθηση.
Εκτός αν εσείς που υποβάλετε το σχόλιο είστε και ο πατήρ αυτού του τόπου, οπότε έχουμε πέσει όλοι σε πλάνη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις αφαιρεστε το ποστ και τα σχόλια και μην τους διαφημίσετε ξανά. Αφού δεν καταλαβαίνουν γιατί το συνεχίζετε. Εσείς είστε πιο νέοι. Κάντε μια υποχώρηση και αφήστε στην άκρη τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Τσαντήλας είπε...

Tsadistika me ayta poy diavasa.
Pao gia kafe na iremiso kai meta tha ta poume

Ανώνυμος είπε...

Είχα καιρό να παρέμβω σε αυτό το μλογκ, αν και παρακολουθώ την πορεία του και τον αγώνα που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι, αρκετές φορές με αιχμηρό τρόπο, προκειμένου να ορθοποδήσουν τον τόπο τους. Οι ανησυχίες τους και δη οι οικολογικές αποτυπώνονται καθαρά με τα τόσα δημοσιεύματα.
Η παρέμβασή μου έγκειται σε μια απορία;
Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος της παράδοσης να εισέρχεται σε ένα τέτοιο χώρο και το μόνο που έχει να κάνει είναι παρατηρήσεις επί αν-ουσίας, δηλαδή περί θιγής και σπήλωσης ονομάτων καθώς ο ίδιος λέγει.
Ανέγνωσα αρκετά από τα προηγούμενα σχόλια και δεν διέκρινα την ευαισθησία του σε κανένα άλλο θέμα από τα τόσα φλέγοντα που θίγονται εντός,με προεξάρχον το περιβάλλον.
Αγαπητέ ανώνυμε παράδοση και ματαιοδοξία δεν συμβαδίζουν. Αφουγκράσου τη φωνή των παιδιών, γιατί περί παιδιών πρόκειται και πορεύσου μαζί τους, χωρίς αλαζονία.
Το Θέμα που ζητάς δικαίωση θα δεις ότι φαντάζει πολύ λίγο, εμπρός στην ποιότητα του αέρα που αναπνέεις.
Είμαι βέβαιος πως αυτό θα σου πουν και αυτοί που εκπροσώπησες, αν τους ρωτήσεις.
Μετά τιμής

Μαρία είπε...

Πολύ κακό για το τίποτα..; Ίσως..
Η νοοτροπια του να την πληρωνουν αξιολογοι καλλιτεχνες (ασχετα με το μουσικό γουστο του καθενος από του πολιτες) για τις κομματικες διαφορες των διοικουντων, είναι κατακριτεα...
Ας προχωρησουμε ένα βημα μπροστα επιτελους. Και οι πολιτικοι να μην "καπελωνουν" τις πολιτιστικες εκδηλώσεις των χωριών και των πόλεων μας (αλλωστε έχουν πλειστες ευκαιριες να δειχνουν το έργο τους) και οι πολιτες να μην "πυροβολουν" στο ψαχνό.... Ελεος βρε παιδια ...! Μηπως είστε αρβανιτες σαν κι εμένα...;

Ανώνυμος είπε...

Που το κατάλαβες;
Σε μπλογκ της Λιάτανης γράφεις
Κοκ ε τρασ

Ανώνυμος είπε...

asta

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του-της εφημερίδας το ότι ” η νοοτροπία του να πληρώνουν αξιόλογοι καλλιτέχνες(άσχετα με το μουσικό γούστο του καθενός από τους πολίτες) για τις κομματικές διαφορές των διοικούντων είναι κατακριτέα” μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και πιστεύουμε ότι αποτελεί και την ουσία της όλης υπόθεσης..Κατά τα άλλα η παράκληση για απόσυρση των υβριστικών σχολίων μάλλον προάγει την λειτουργία της δημοκρατίας παρά την καταστρατηγεί.Το να επιτίθεται κανείς με φράσεις ”αγανακτήσαμε από τις Βέρες” ή ”η γιαγιά Βέρα” (εννοώντας τη μεγάλη κυρία του δημοτικού τραγουδιού Τασία Βέρα) ή ”μας τελείωσε ο Αχαλινωτόπουλος”(με πηχιαίους τίτλους μάλιστα) δημιουργώντας άσχημη εικόνα για τους καλλιτέχνες στο διαδύκτιο,είναι επαναλαμβάνουμε ασέβεια στο πρόσωπο αυτών των πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και μάλιστα όταν το κάνει αυτό δίχως οι καλλιτέχνες να φταίνε σε τίποτα και χωρίς να δηλώνει το όνομά του τη στιγμή που αναφέρεται επικριτικά σε ονόματα άλλων(Βέρα κλπ.),είναι μάλλον αντιδημοκρατική πράξη μεσαιωνικού χαρακτήρα.Η δημοκρατία επιβάλλει όταν κρίνεις πόσο μάλλον επικρίνεις ή συκοφαντείς αδίκως άλλους να το κάνεις δηλώνοντας τουλάχιστον ποιός είσαι.Δεν μπορεί κανείς να παίζει ή να χειρίζεται καριέρες συνανθρώπων του χωρίς υπεύθυνα να αναλαμβάνει τις ευθύνες των κρίσεων ή απόψεών του απέναντυ στα πρόσωπα που αναφέρεται.Αν θέλουν αυτοί οι κύριοι ας βγουν επώνυμα να μας πουν την άποψή τους επιχειρηματολογώντας, για την κ.Βέρα,τον κ.Αχαλινωτόπουλο,τον κ.Ζώτο ή τον κ.Κατσιγιάννη.Αυτό είναι δημοκρατία και ελευθερία του λόγου.Τέλος για την ιστορία ας γνωρίζει εκεί η τοπική κοινωνία, ότι κάποιοι με ελλιπείς μουσικές γνώσεις χτύπησαν λάθος πόρτα.Ο κ.Ζώτος ο κ.Κατσιγιάννης ο κ.Αχαλινωτόπουλος και ο κ.Παππάς είναι στο ΙΔΙΟ μουσικό μετερίζι με την κ.Τσαλιγοπούλου(και όχι Τσαλιγκοπούλου),Ρεμπούτσικα(και όχι Ρεμούτσικα), τον κ.Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον κ.Αηδονίδη.Απόδειξη=ανατρέξτε στη δισκογραφία για να δείτε σε πόσους δίσκους της κ.Τσαλιγοπούλου παίζει ο κ.Αχαλινωτόπουλος(με την οποία είναι βασικός συνεργάτης) και σε πόσους επίσης ο κ.Κατσιγιάννης ή τι συνεργασίες έχουν οι κ.κ. Κατσιγιάννης και Αχαλινωτόπουλος με τον κ.Νταλάρα με την κ.Ρεμπούτσικα ή με τον κ.Αλκίνοο Ιωαννίδη.Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχοντας ανάλογη αισθητική είναι στην ίδια πλευρά της μουσικής και η συναυλία που θα γινόταν στο χωριό σας(και δεν νομίζουμε να πραγματοποιηθεί γιατί μάλλον δεν θα το επιθυμούν πια και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες που πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα) θα ήταν τιμή για τον τόπο σας και για τη μουσική.Προς το παρόν ασχοληθήτε με τη ρύπανση.Και εμείς μαζί σας είμαστε στον αγώνα σας αυτό.Αρκεί να τα βάζετε και με αυτούς που ρυπαίνουν και την αισθητική σας όπως η Θώδη ας πούμε που έχει αλώσει και την περιοχή σας και την υπόλοιπη επαρχία και δεν είδαμε καμμία αντίδραση για αυτό, και όχι με την κ.Τασία Βέρα στην οποία αξίζει μόνον σεβασμός και τιμή. 1)φΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣ. ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 2)ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ”Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ” Υ.Γ.Αν θιχθεί δε η κ.Θώδη ή κάποιος θαυμαστής της εμείς επωνύμως θα αναλάβουμε την ευθύνη της κρίσης που κάναμε και την οποία συνειδητά πιστεύουμε και στηρίζουμε.

Your comment

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του-της εφημερίδας το ότι ” η νοοτροπία του να πληρώνουν αξιόλογοι καλλιτέχνες(άσχετα με το μουσικό γούστο του καθενός από τους πολίτες) για τις κομματικές διαφορές των διοικούντων είναι κατακριτέα” μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και πιστεύουμε ότι αποτελεί και την ουσία της όλης υπόθεσης..Κατά τα άλλα η παράκληση για απόσυρση των υβριστικών σχολίων μάλλον προάγει την λειτουργία της δημοκρατίας παρά την καταστρατηγεί.Το να επιτίθεται κανείς με φράσεις ”αγανακτήσαμε από τις Βέρες” ή ”η γιαγιά Βέρα” (εννοώντας τη μεγάλη κυρία του δημοτικού τραγουδιού Τασία Βέρα) ή ”μας τελείωσε ο Αχαλινωτόπουλος”(με πηχιαίους τίτλους μάλιστα) δημιουργώντας άσχημη εικόνα για τους καλλιτέχνες στο διαδύκτιο,είναι επαναλαμβάνουμε ασέβεια στο πρόσωπο αυτών των πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και μάλιστα όταν το κάνει αυτό δίχως οι καλλιτέχνες να φταίνε σε τίποτα και χωρίς να δηλώνει το όνομά του τη στιγμή που αναφέρεται επικριτικά σε ονόματα άλλων(Βέρα κλπ.),είναι μάλλον αντιδημοκρατική πράξη μεσαιωνικού χαρακτήρα.Η δημοκρατία επιβάλλει όταν κρίνεις πόσο μάλλον επικρίνεις ή συκοφαντείς αδίκως άλλους να το κάνεις δηλώνοντας τουλάχιστον ποιός είσαι.Δεν μπορεί κανείς να παίζει ή να χειρίζεται καριέρες συνανθρώπων του χωρίς υπεύθυνα να αναλαμβάνει τις ευθύνες των κρίσεων ή απόψεών του απέναντυ στα πρόσωπα που αναφέρεται.Αν θέλουν αυτοί οι κύριοι ας βγουν επώνυμα να μας πουν την άποψή τους επιχειρηματολογώντας, για την κ.Βέρα,τον κ.Αχαλινωτόπουλο,τον κ.Ζώτο ή τον κ.Κατσιγιάννη.Αυτό είναι δημοκρατία και ελευθερία του λόγου.Τέλος για την ιστορία ας γνωρίζει εκεί η τοπική κοινωνία, ότι κάποιοι με ελλιπείς μουσικές γνώσεις χτύπησαν λάθος πόρτα.Ο κ.Ζώτος ο κ.Κατσιγιάννης ο κ.Αχαλινωτόπουλος και ο κ.Παππάς είναι στο ΙΔΙΟ μουσικό μετερίζι με την κ.Τσαλιγοπούλου(και όχι Τσαλιγκοπούλου),Ρεμπούτσικα(και όχι Ρεμούτσικα), τον κ.Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον κ.Αηδονίδη.Απόδειξη=ανατρέξτε στη δισκογραφία για να δείτε σε πόσους δίσκους της κ.Τσαλιγοπούλου παίζει ο κ.Αχαλινωτόπουλος(με την οποία είναι βασικός συνεργάτης) και σε πόσους επίσης ο κ.Κατσιγιάννης ή τι συνεργασίες έχουν οι κ.κ. Κατσιγιάννης και Αχαλινωτόπουλος με τον κ.Νταλάρα με την κ.Ρεμπούτσικα ή με τον κ.Αλκίνοο Ιωαννίδη.Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχοντας ανάλογη αισθητική είναι στην ίδια πλευρά της μουσικής και η συναυλία που θα γινόταν στο χωριό σας(και δεν νομίζουμε να πραγματοποιηθεί γιατί μάλλον δεν θα το επιθυμούν πια και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες που πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα) θα ήταν τιμή για τον τόπο σας και για τη μουσική.Προς το παρόν ασχοληθήτε με τη ρύπανση.Και εμείς μαζί σας είμαστε στον αγώνα σας αυτό.Αρκεί να τα βάζετε και με αυτούς που ρυπαίνουν και την αισθητική σας όπως η Θώδη ας πούμε που έχει αλώσει και την περιοχή σας και την υπόλοιπη επαρχία και δεν είδαμε καμμία αντίδραση για αυτό, και όχι με την κ.Τασία Βέρα στην οποία αξίζει μόνον σεβασμός και τιμή. 1)φΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣ. ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 2)ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ”Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ” Υ.Γ.Αν θιχθεί δε η κ.Θώδη ή κάποιος θαυμαστής της εμείς επωνύμως θα αναλάβουμε την ευθύνη της κρίσης που κάναμε και την οποία συνειδητά πιστεύουμε και στηρίζουμε.

agios thomas είπε...

Αγαπητέ Κύριε Οδυσσέα, δεν θα κάνουμε άλλα σχόλια στα σχόλιά σας, ούτε θα τα σβήσουμε.
Θα σας ενημερώσουμε μόνο πως η Κα Θώδη, στον Άγιο Θωμά δεν έχει τραγουδήσει ποτέ, εν αντιθέσει με τον τόπο που κατοικείτε εσείς. Αυτά για δική σας ενημέρωση.
Και ένα τελευταίο που εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από εμάς τους αδαείς και χωριάτες.
Οι καλλιτέχνες δεν έχουν τόπο, τρόπο έχουν
Καλή συνέχεια να έχετε στις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες.

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη του-της εφημερίδας το ότι ” η νοοτροπία του να πληρώνουν αξιόλογοι καλλιτέχνες(άσχετα με το μουσικό γούστο του καθενός από τους πολίτες) για τις κομματικές διαφορές των διοικούντων είναι κατακριτέα” μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και πιστεύουμε ότι αποτελεί και την ουσία της όλης υπόθεσης..Κατά τα άλλα η παράκληση για απόσυρση των υβριστικών σχολίων μάλλον προάγει την λειτουργία της δημοκρατίας παρά την καταστρατηγεί.Το να επιτίθεται κανείς με φράσεις ”αγανακτήσαμε από τις Βέρες” ή ”η γιαγιά Βέρα” (εννοώντας τη μεγάλη κυρία του δημοτικού τραγουδιού Τασία Βέρα) ή ”μας τελείωσε ο Αχαλινωτόπουλος”(με πηχιαίους τίτλους μάλιστα) δημιουργώντας άσχημη εικόνα για τους καλλιτέχνες στο διαδύκτιο,είναι επαναλαμβάνουμε ασέβεια στο πρόσωπο αυτών των πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και μάλιστα όταν το κάνει αυτό δίχως οι καλλιτέχνες να φταίνε σε τίποτα και χωρίς να δηλώνει το όνομά του τη στιγμή που αναφέρεται επικριτικά σε ονόματα άλλων(Βέρα κλπ.),είναι μάλλον αντιδημοκρατική πράξη μεσαιωνικού χαρακτήρα.Η δημοκρατία επιβάλλει όταν κρίνεις πόσο μάλλον επικρίνεις ή συκοφαντείς αδίκως άλλους να το κάνεις δηλώνοντας τουλάχιστον ποιός είσαι.Δεν μπορεί κανείς να παίζει ή να χειρίζεται καριέρες συνανθρώπων του χωρίς υπεύθυνα να αναλαμβάνει τις ευθύνες των κρίσεων ή απόψεών του απέναντυ στα πρόσωπα που αναφέρεται.Αν θέλουν αυτοί οι κύριοι ας βγουν επώνυμα να μας πουν την άποψή τους επιχειρηματολογώντας, για την κ.Βέρα,τον κ.Αχαλινωτόπουλο,τον κ.Ζώτο ή τον κ.Κατσιγιάννη.Αυτό είναι δημοκρατία και ελευθερία του λόγου.Τέλος για την ιστορία ας γνωρίζει εκεί η τοπική κοινωνία, ότι κάποιοι με ελλιπείς μουσικές γνώσεις χτύπησαν λάθος πόρτα.Ο κ.Ζώτος ο κ.Κατσιγιάννης ο κ.Αχαλινωτόπουλος και ο κ.Παππάς είναι στο ΙΔΙΟ μουσικό μετερίζι με την κ.Τσαλιγοπούλου(και όχι Τσαλιγκοπούλου),Ρεμπούτσικα(και όχι Ρεμούτσικα), τον κ.Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον κ.Αηδονίδη.Απόδειξη=ανατρέξτε στη δισκογραφία για να δείτε σε πόσους δίσκους της κ.Τσαλιγοπούλου παίζει ο κ.Αχαλινωτόπουλος(με την οποία είναι βασικός συνεργάτης) και σε πόσους επίσης ο κ.Κατσιγιάννης ή τι συνεργασίες έχουν οι κ.κ. Κατσιγιάννης και Αχαλινωτόπουλος με τον κ.Νταλάρα με την κ.Ρεμπούτσικα ή με τον κ.Αλκίνοο Ιωαννίδη.Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχοντας ανάλογη αισθητική είναι στην ίδια πλευρά της μουσικής και η συναυλία που θα γινόταν στο χωριό σας(και δεν νομίζουμε να πραγματοποιηθεί γιατί μάλλον δεν θα το επιθυμούν πια και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες που πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα) θα ήταν τιμή για τον τόπο σας και για τη μουσική.Προς το παρόν ασχοληθήτε με τη ρύπανση.Και εμείς μαζί σας είμαστε στον αγώνα σας αυτό.Αρκεί να τα βάζετε και με αυτούς που ρυπαίνουν και την αισθητική σας όπως η Θώδη ας πούμε που έχει αλώσει και την περιοχή σας και την υπόλοιπη επαρχία και δεν είδαμε καμμία αντίδραση για αυτό, και όχι με την κ.Τασία Βέρα στην οποία αξίζει μόνον σεβασμός και τιμή. 1)φΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣ. ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 2)ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ”Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ” Υ.Γ.Αν θιχθεί δε η κ.Θώδη ή κάποιος θαυμαστής της εμείς επωνύμως θα αναλάβουμε την ευθύνη της κρίσης που κάναμε και την οποία συνειδητά πιστεύουμε και στηρίζουμε.

Παρασκευή, 05 Οκτώβριος, 2007

Ανώνυμος είπε...

Καλά λένε ότι κουφαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν υπάρχει μέτρο.
Ούτε στους κατοικούντας τον Άγιο Θωμά, αλλά φευ, ούτε στους κατά φαντασίαν υπηρετούντας την τέχνη.

Ανώνυμος είπε...

Μάστορα πρέπει να έχης μεσάνυχτα από πανηγύρια.
Για μένα δεν υπάρχει Κυρία.
Είναι η Βέρα, ο Κόρος, ο Σπουργίτης, ο Πέππας από τον τόπο μας, καλό κλαρίνο, η θεια Φιλιώ, για τη Πυργάκη μιλάω.
Έτσι τους ξέραμε, έτσι θα του θυμόμαστε. Εμείς από τα χωριά.
Ησεις οι Ανθναίοι είστι της Λυρικής.
Ρε δεν ντρέπεστε που θέλετε να κάνετε και πνεύμα;

Ανώνυμος είπε...

"Ζήτησα από το Θεό να μου δώσει δύναμη, κι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες για να τις ξεπεράσω.
Του ζήτησα σοφία, κι αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να τα λύνω.
Του ζήτησα οικονομική άνεση, κι Αυτός μου έδωσε ικανότητα να δουλεύω.
Του ζήτησα θάρρος, κι Αυτός μου έδωσε κινδύνους να ξεπερνώ.
Του ζήτησα αγάπη κι Αυτός μου έδωσε ανήμπορα άτομα να βοηθάω.
Του ζήτησα χάρες, κι Αυτός μου έδωσε ευκαιρίες να εκμεταλλευτώ.
Απ' ότι του ζήτησα δεν πήρα τίποτε -τίποτε από αυτά που ήθελα.
Πήρα όμως τα πάντα, αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα είναι τιμή για ένα τόπο να εμφανίζονται μαζί, όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες.
Σίγουρα είναι κακό να υβρίζονται, οπως δεν τους πρέπει.
Σίγουρα είναι όμως εξίσου κακό, να εμφανίζεται κάποιος λάτρης αυτού του είδους της μουσικής και να μιλάει όπως ένας ατζέντης, φοβούμενος την μη χρησιμοποίηση των καλλιτεχνών του σε εκδηλώσεις, λόγω της δυσφήμισης. Αφήνει δε και ένα παραθυράκι ανοικτό, ότι μάλλον, οι καλλιτέχνες δεν θα θέλουν να εμφανιστούν.
Δεν ξέρω για τον Αχαλινωτόπουλο, αλλά η Βέρα αγαπητέ μου, η γιαγιά, έχει φάει ψωμί στη Λιάτανη και έχει κοιμηθεί στα σπίτια μας. Ως εκ τούτου, στον καθένα από αυτούς που αναφέρεις, είναι τιμή να παίξει στον τόπο μας. Τους κάνουμε την τιμή και μας το ανταποδίδουν.
Αν δεν το επιθυμούν, δεν χάθηκε και ο κόσμος αγαπητέ εκπρόσωπε.
Όλο και κάποιος θα βρεθεί να υπηρετίσει την τέχνη, στην όποια της μορφή ειδωμένη.

Οψόμεθα

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έχασε το μυαλό του για να το βρείτε εσείς;