08 Ιανουαρίου 2007

Ευρυζωνικότητα

Δίκτυα ευρυζωνικά διεκδίκησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά για που; Μόνο για το κέντρο. Εδώ στον Αγιο Θωμά τα έχουμε λιγότερο ανάγκη. Το ίδιο και στο Κλειδί, το ίδιο και στο Δήλεσι. Η νέα αρχή έχει καμία σκέψη για το θέμα αυτό; Θα εξασφαλήσει δωράν ασύρματα δίκτυα και στα υπόλοιπα διαμερίσματα; Υπάρχει μελέτη για να γίνει αυτό; Σκέφτεστε μήπως να εντάξετε και τον τόπο μας σε αυτό το πρόγραμμα; Η μήπως και εσείς λέτε:
Ας κάνουμε το κέντρο και τα υπόλοιπα μετά. ΄Περιμένουμε. Εμείς εδώ έχουμε περισσότερο ανάγκη την δωρεάν πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ενημέρωση. Τέτοιου είδους προγράμματα πρέπει να σχεδιάζονται ΓΙΑ ΟΛΗ την επικράτεια του Δήμου. Περιμένουμε λοιπόν. Περιμένουμε...

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα . Περιμένετε ρε και αμα δείτε τσάμπα δίκτυα στον Άγιο, εμένα να με χαίσετε.

Ανώνυμος είπε...

Δήμος Οινοφύτων Νομού Βοιωτίας - Δημόσια Διαβούλευση του έργου Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής πρόσβασης


Ο Δήμος Οινοφύτων Νομού Βοιωτίας, ανακοινώνει τη δημόσια διαβούλευση του τεύχους προκήρυξης διαγωνισμού του έργου "Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου τοπικής πρόσβασης στον Δήμο Οινοφύτων Νομού Βοιωτίας".

Το έργο (κωδικός ΟΠΣ 188137, υποέργο 2) είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» Γ΄ ΚΠΣ (Πρόσκληση 105), στο πλαίσιο της κατηγορίας πράξης 1:Υπηρεσίες Ευρείας ζώνης σε φορείς Δημόσιας Διοίκησης", του Άξονα 4, Μέτρο 4.3: Προηγμένες Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες για τον Πολίτη».

Αντικείμενο της προκήρυξης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση Ευρυζωνικού Δικτύου τοπικής πρόσβασης στον Δήμο Οινοφύτων Νομού Βοιωτίας. Η αναλυτική περιγραφή των απαιτήσεων του έργου περιλαμβάνεται στα Παραρτήματα της προκήρυξης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 72.302,60 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α (86.040,10 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 19%).

Περίοδος Διαβούλευσης: 2/11/2006 έως 15/11/2006

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δήμος Οινοφύτων Νομού Βοιωτίας (Τελικός Δικαιούχος)

Ιστοσελίδα: www.viotia.com.gr του Νομού Βοιωτίας

www.lsconsulting.gr του Τεχνικού Συμβούλου του Υποέργου 1

email: dhminof1@otenet.gr

(Τίτλος Θέματος: Δημόσια Διαβούλευση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 105)

Κοινοποίηση (ΕΥΔ ΚτΠ): inv105@infosoc.gr

Το παραπάνω περιλαμβάνει Αγιο Θωμά και Κλειδί ή ΜΟΝΟ το κέντρο;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ασυρματη ευρυζωνικη προσβαση σε 120 δημουσ και 20 τεδκ

για τη διασυνδεση δημοσιων φορεων, κεντρων πολιτισμου &

αθλητισμου, κεντρων υγειασ κλπ.

-----------

1260 σχολεια διασυνδεονται σε ευρυζωνικο δικτυο


Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης για την εκκίνηση κατασκευής ευρυζωνικών Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών σε 68 δήμους της Περιφέρειας, ο Ειδικός Γραμματέας για την «Κοινωνία της Πληροφορίας» κ. Ασημακόπουλος ανακοίνωσε σήμερα τη χρηματοδότηση περισσότερων των 120 δήμων και 20 Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), για τη δημιουργία ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων. Στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης, προβλέπεται χρηματοδότηση για την ευρυζωνική διασύνδεση σχολείων της χώρας στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο.


Τα ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα εντάσσονται στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ.


Αναφερόμενος στο έργο, ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι «η δράση αφορά σε μικρότερους πληθυσμιακά δήμους της χώρας και αποτελεί συνέχεια της έντονης προσπάθειας για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών στην Ελληνική Περιφέρεια. Επιπλέον των ασύρματων δικτύων, μέσα από την ίδια δράση επιδιώκουμε την ευρυζωνική διασύνδεση των σχολείων, προκειμένου να φέρουμε το αγαθό της ευρυζωνικότητας πιο κοντά στους μαθητές».


Πιο συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε μικρούς πληθυσμιακά δήμους να παράσχουν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση (π.χ. με τεχνολογίες Wi-Fi) σε τουλάχιστον 10 σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος όπως κτίρια δήμων, μουσεία, δημοτικές βιβλιοθήκες, περιφερειακά ιατρεία κλπ. Οι δήμοι θα αξιοποιήσουν τις ασύρματες τεχνολογίες για να διασυνδεθούν και με το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» ενώ θα ξεκινήσουν τη δημιουργία των δικτύων από τον Ιούνιο του 2006. Ο κατάλογος των σημείων που θα διασυνδεθούν, θα οριστικοποιηθεί έως το τέλος Μαρτίου 2006.


Συνολικά, μέσα από την δράση που ανακοίνωσε ο κ. Ασημακόπουλος θα διασυνδεθούν ευρυζωνικά περισσότερα από 1260 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πάνω από 360 κέντρα πολιτισμού και αθλητισμού (δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, πνευματικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις), σχεδόν 1800 σημεία δημοσίων φορέων (κτίρια δήμων, νομαρχιών, ΔΟΥ, πυροσβεστική κλπ.) και 320 περιφερειακά ιατρεία, κέντρα υγείας κ.ο.κ.


Η δράση αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και συμπληρώνει τις δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, για τη δημιουργία περισσοτέρων των 650 σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (Wi-Fi Hotspots) σε επιχειρήσεις και τη δημιουργία Μητροπολιτικών Οπτικών Δικτύων σε 68 δήμους της χώρας.


Ο κ. Ασημακόπουλος επεσήμανε ότι «η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στις πόλεις της Ελλάδας είναι σημαντική προτεραιότητα της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013. Για εμάς, η ευρυζωνικότητα αποτελεί σημαντικό «εργαλείο» που μπορεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε μικρούς δήμους, ανεξαρτήτως γεωγραφικών ή άλλων περιορισμών»


Επιπρόσθετα αυτών των δράσεων, η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Ψηφιακής Στρατηγικής, θα προκηρύξει τους επόμενους μήνες δράσεις για την ενίσχυση επενδύσεων σε ευρυζωνικές υποδομές τοπικής πρόσβασης στην Περιφέρεια, για την ενίσχυση της ζήτησης, αλλά και για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υπηρεσιών από επιχειρήσεις, μέσω προϋπολογισμού που θα ξεπεράσει συνολικά τα 250 εκατ. ευρώ.


Περισσότερες πληροφορίες:

Γιάννης Λάριος - ylarios@infosoc.gr



ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

Στους Δήμους είναι και ο δικός μας. Είναι μέσα σε αυτό το πρόγραμμα το δημοτικό σχολείο του Αγιου Θωμά; Ποιος το ξέρει; Το δήλεσι μήπως;

Ανώνυμος είπε...

Για να καθίσει η πρόθεση επί επάνω στην κοινωνία και να γίνει αυτό που σήμερα αποκαλούμε ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ χρειάστηκαν εκατομύρια χρόνια. Στην σημερινή εποχή το ταίριασμα της πρόθεσης και της λέξης είναι αδύνατο.
Το ίδιο ισχύει και στην τεχνολογία. Άσχετα αν μερικοί διατίνονται πως ένωσαν τον κόσμο.
Μην περιμένετε στον χωριό μας να ενσκύψουν στα προβλήματά μας, τα καθημερινά. Για την κοινωνία της πληροφορίας ούτε λόγος.
Ευξώμεθα.

Ανώνυμος είπε...

do u speake englesh???? eeee???? de u???? how are the things???eeee??? what time is it??? are u????tsoy??? xestika..... vrwmaei???? kai malista poly....s'aresei????reeeeeeee???? gue... my name is tsoutsounoperdikoulos....u r a big foolish, aren't u???

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το βήμα. Οι μαλάκες που το έφτιαξαν το έκαναν τόσο ελεύθερο, χωρίς moderation ώστε να επιτρέπουν σε κάτι ψυχονεβροσεξοκρανιο προβληματικούς να γράφουν ότι μαλακία θέλουν, όπως ο παραπάνω, fertinhio.
Οι γιατροί σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστούν ταβόρ και γρήγορα σε γυναίκα, γιατί η αγαμία τους έχει καταστήσει ανάπηρους στο μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε παιδιά; Που ζείτε εσείς; Δεν βλέπετε ότι παντού στο χωριό μας υπάρχουν hot spots που συνδεόμαστε όλοι;
Ψιλά γράμματα αυτά για όλους. Ρωτήστε τους νέους του χωριού μας και αν το 0.5% αντιλαμβάνεται κάτι από αυτά που γράφετε περί ερυζωνικότητας, εμείς θα χάσουμε ότι θέλετε.
Θέλει πολύ τσαμπουκά από τους τοπικούς συμβούλους για να γίνει κάτι τόσο προχωρημένο στο δήμο.
Οσο για τον νέο δήμαρχο που ονειρεύεται ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αν στα 4 χρόνια καταφέρει και φτιάξει έστω και ένα σημείο πρόσβασης στο χωριό με 5 τερματικά, ευρυζωνικά εννοείται, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τον ψηφίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Φιλάκια σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Τι γράφετε ρε α; Χανητε τα λόγια σ' α;
ποιος ακούει; ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΝΕΙΣ,
ατσσσ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ακριβώς πράγμα μιλάτε παιδιά, μπας και πω και γω τίποτα, γιατί δεν παίρνω γρι...

Ανώνυμος είπε...

Που να καταλάβεις ρε βούρλο γιατί μιλάνε; Αφού στο μάθημα της πληροφορικής κοιμόσουν στο σχολείο. Το μόνο που σε ένοιαζε ήταν ο ύπνος. γκαβάδι. Λούφαξε ρεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Μια ενδιφέρουσα συνέντευξη του Δημάρχου στην εφημερίδα Παρατηρητής, ήρθε σαν όαση στην έρημο της πληροφορικής του τόπου.
Κάποιες παρατηρήσεις και ενστάσεις ωστόσω σε δηλώσεις που χρήζουν αποσαφήνησης.
1. Δωρεάν δίκτυο με wi-fi spots σε σημεία του δήμου. Υπάρχουν σημεία στον Αγιο Θωμά και το Κλειδί και που;
2. Αναφέρεται σε εταιρείες εκμετάλευσης. κάτι πιο συγκεκριμένο; (εταιρείες με δωρεάν είναι αντίπαλα στρατόπεδα).
3. Το έργο αυτό ξεκίνησε από το τωρινό δήμαρχο ή προυπήρχε (αντρίκια και σταράτα όπως μιλάτε);
4. Υπάρχουν άνθρωποι στο Δήμο να υποστηρίξουν το όλο εγχείρημα ή θα δοθεί σε εταιρεία επί πληρωμή;
5. ΑΣΧΕΤΟ. Γιατί Δήμαρχέ μου δεν σου περίσεψε χώρος στην συνέντευξή σου να συμπεριλάβεις, έστω και για τα μάτια του κόσμου, 3 ακόμη λέξεις: ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΚΛΕΙΔΙ; (μην χρησιμοποιήσεις τη δικαολογία: δεν ρωτήθηκα ή αναφέρω γενικά σαν δημοτικά διαμερίσματα, γιατί θα χαλάσεις την εκτίμηση που σου έχω). Γι'αυτό βέβαια ίσως και να μην έχεις την αποκλειστική ευθύνη εσύ, αλλά οι σύμβόυλοί σου από το χωριό. Οι οποίοι θα έπρεπε να σου μιλάνε με αυτές τις λέξεις 24 ώρες το 24ωρο.
Αναμένουμε...μια κατατο...πειστική απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Ρε αρχίδια, τα κούλουμα δεν σας αρέσανε που ασχλείστε με άσχετα; Ποιος γνωρίζει τι εναι αυτό το ευρυ που γράφετε. Θα μας τρελάνετε ακόμη δεν αρχίσαμε; Είπαμε να ασχοληθούμε με κάτι σοβαρό, όχι με μαλακίες.

Ανώνυμος είπε...

Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι...
Ενα ευριζωνικό δίκτυο, δεν προωρίζεται για να δώσει δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες, αλλά για να διευκολίνει τις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να συγκλίνουν με την κοινωνία της πληροφορίας. Με απλά λόγια, ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση και εξυπηρέτηση στις συναλλαγές του με το Δήμο.

βοιωτός είπε...

Χαίρετε.
Καλή σελίδα. Βέβαια προσωπικά θα ήθελα περισσότερα ποστ και νέα από την περιοχή.
Τελικά τι έγινε με το ζήτημα που έθεσε ο agios thomas @;
Είχατε κάποια απάντηση από τον Δήμο;

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, τα νέα τα δημιουργούν οι κοινότητες. Γιαυτό αν γνωρίζεις οτιδήποτε είσαι ελεύθερος να γράφεις όπως όλοι μας.
Για το άλλο που ρωτάς...όπως βλέπεις δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από πλευράς δήμου στο ημερολόγιο. (να το πω blog). Προφανώς δεν διαβάζουν αυτά. Προτιμούν να σερφάρουν σe site louis voiton, hontos, nyxi nyxi, bourgoumedes etc.
Τοπικά νέα έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις στη σελίδα
http://www.agiosthomas.de.vu
..........
Και εμείς που απαντάμε στα σχόλια του agiosthomas ίσως από βίτσιο το κάνουμε. Ισως μερικοί και για τη μαλακία...

βοιωτός είπε...

Λένα,
Δεν υπάρχει πιο ωραίο σχόλιο για τον επίλογό σου από τον τίτλο μιας παλιάς και ωραίας ταινίας: "Ιδιωτικά βίτσια, δημόσιες αρετές".
Είστε πραγματικά μπροστά. εσείς θα δώσετε τις κατευθύνσεις, ακόμη κι αν δεν το ξέρετε.

Ανώνυμος είπε...

Με τις αμπελοφιλοσοφίες, δεν βγαίνει τίποτα. Πάρτε τα πανώ και τα πλακάτ στο χέρι και έξω από το Δημαρχείο με σύνθημα: Εδώ και τώρα, στην πληροφορία'
Επίσης μερικοί καλό είναι να φωνάζουν δώστε την τσόντα στον λαό.
Ααα... όσο για το βίτσιο των παραπάνω, είναι αποκλειστικό προνόμοιο των Ταξιάρχων του Ελληνικού Στρατού, γι'αυτό να μην το καπηλεύεσθε.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορείτε να πείτε και σε μένα τον άσχετο, τι είναι ευρυζωνικότητα;

Ανώνυμος είπε...

Πολλά δεν μπορούμε να σου πούμε. Απλά δέστο σαν απόκτιση μεγάλου όγκου δεδομένων από το διαδύκτυο σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Εχει καμία σχέση με αυτό που διαφημίζουν το adsl;