02 Δεκεμβρίου 2009

To ΣΤΕ προτείνει λουκέτο σε 5 φάμπρικες

αναδημοσίευση από την εφημερίδα Το ΒΗΜΑ

Να ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας πέντε βιομηχανικών μονάδων που λειτουργούν στα Οινόφυτα και ρυπαίνουν τον Ασωπό με τα βιομηχανικά τους απόβλητα θα εισηγηθεί σήμερα η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η κυρία Σακελλαροπούλου θα προτείνει να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού και της οικολογικής οργάνωσης «Πολίτες για τη αειφορία» που ζητούν να ακυρωθούν αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας με τις οποίες απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας πέντε βιομηχανιών στον Δήμο Οινοφύτων. Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι βιομηχανικές αυτές μονάδες διαχειρίζονται επικίνδυνα απόβλητα, χωρίς να έχουν τις προβλεπόμενες άδειες, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των σχετικών υγειονομικών διατάξεων.

Η σύμβουλος Επικρατείας θα υπογραμμίσει ότι η νομαρχία, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24 και την περιβαλλοντική νομοθεσία, ήταν υποχρεωμένη μετά το αίτημα των οργανώσεων να εξετάσει τη νομιμότητα των αδειών λειτουργίας των βιομηχανιών. Ωστόσο η νομαρχία θεώρησε επαρκή αιτιολογία για την απόρριψη του αιτήματος των οργανώσεων το γεγονός ότι οι βιομηχανίες κατέθεσαν αιτήσεις χορήγησης άδειας επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων, λυμάτων κ.λπ. Ετσι η νομαρχιακές αποφάσεις είναι πλημμελείς και για τον λόγο αυτόν πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των οργανώσεων, κατέληξε η κυρία Σακελλαροπούλου.

10 σχόλια:

ΣΤΑΘΗΣ είπε...

Ο δήμαρχος με τις επιστολές του βοήθησε στην εξέλιξη του προβλήματος.
ΧΑΧΑ χαχα ΧΑΧΑ χαχα ΧΑΧΑ
χαχα ΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

κατι σουχει κανει ο Δημαρχος,κατι σουχει κανει..........χαχα χαχα χαχα και γελαει μαζι σου η γειτονια , συριζακι μασκαρά !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε δήμαρχε τι της εκανες και σε εχει αχτι;

Ανώνυμος είπε...

Να μουν μόνο εγώ!
Όλο το χωριό τον έχει άχτι με αυτά που μας έταξε.
Ντροπή του γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ.
Τα ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ.ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΥΡΤΗΣ ΞΑΝΑ!

thanasis είπε...

an exete problima sta oinofyta elate edo sto kleidi na deite pos mas eftiaxe

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

AEKARA OLE

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΨΗ
ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗ ΤΡΟΜΕΡΗ
ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΨΗ
ΠΟΥ ΜΕ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΓΗ

ΦΟΡΤΣΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

EYTYXVS NA LES
EYTYXOS