19 Μαΐου 2009

Νόστος

Ξανά μαζί από Ιούλιο.

Το παρακάτω αφιερωμένο σε όλους όσους έκαναν το κόπο και πέρασαν από τα μέρη μου.

13 σχόλια:

Μαρία είπε...

Καλό ταξίδι.
Τώρα που είναι τα δύσκολα, εσύ τη κάνεις με ελαφρά.
Γιατί διάλεξες αυτή την εποχή;

Ανώνυμος είπε...

Ante pali. makari na moun sti thesi sou.
Sakis Tsopras

Lina είπε...

Looking fwrd see you back.
Take care.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επικίνδυνη για το λαό της περιοχής απόφαση

Να του γυρίσουν την πλάτη οι εργαζόμενοι και να ψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ

Προκλητική ήταν η στάση του δημάρχου Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλου και του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το οξυμένο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη. Ετσι, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αργά το βράδυ της Τρίτης - όπου συζητήθηκε το θέμα της λάσπης που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών της πόλης - αποφάσισαν να ...καλέσουν τους κατοίκους των Οινοφύτων σε αποχή από τις ευρωεκλογές, δήθεν για να τιμωρήσουν την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους βιομηχάνους!

Ο Β. Ξένος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση, δήλωσε στον «Ρ»: «Οι εργάτες και ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να θεωρούν αδιέξοδη την κατάσταση. Να μην παρασυρθούν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι από τον αποπροσανατολισμό του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, για δήθεν τιμωρία των βιομηχάνων, της κυβέρνησης και της ΕΕ, με αποχή από την ψηφοφορία από τις ευρωεκλογές στις 7 του Ιούνη. Ολοι αυτοί θα τρίβουν τα χέρια τους. Αντίθετα, η καταδίκη με την ψήφο στο ΚΚΕ θα είναι μια δυνατή απάντηση σε όλους αυτούς που ευθύνονται γι' αυτό το έγκλημα»...

ouau είπε...

Εσύ καλά κάνεις και τη κάνεις.
Δε παίρνεις και το δήμαρχο μαζί να ησυχάσουμε από τις εξαγγελίες του;

Ανώνυμος είπε...

-Ιστολόγιο: Xαρακτηρίζεται ως διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων-αναγνωστών,
που καθορίζουν το περιεχομενο του ιστολογίου.
-Διάκριση ιστολογίου από ιστοσελίδα που διατηρεί μέσο ενημέρωσησης στο διαδίκτυο, το περιεχόμενο της οποίας καθορίζεται από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου.
-Τα ιστολόγια δεν υπάγονται στην έννοια του ηλεκτρονικού τύπου, ο οποίος αφορά τις ιστοσελίδες των ήδη υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.
-Αναλογική εφαρμογή της νομοθεσίας περί τύπου στην περίπτωση του ιστολογίου.
-Αναγνωρίζεται η ανωνυμία των bloggers, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο
-Η εταιρία που φιλοξενεί το ιστολόγιο στον παγκόσμιο ιστό, δεν θεωρείται αναλογικά, ιδιοκτήτης, εκδότης ή συντάκτης του εντύπου, μέσω του οποίου εκδηλώθηκε η ζημιογόνος συμπεριφορά.
-Μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας, γι’ αυτό και απαιτείται συμπλήρωση στοιχείων για την ταυτότητα του δράστη από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας

τσαντηλας είπε...

O κυρ-Κώστας και η κυρα-Φρόσω είναι παντρεμένοι εδώ και πενήντα χρόνια
και τώρα είναι περασμένα 70. Όλη του τη...ζωή ο κυρ-Κώστας ήθελε ένα
ζευγάρι παπούτσια από δέρμα κροκοδείλου και έκρινε πως είχε φτάσει πια
η ώρα να τα κάνει δώρο στον εαυτό του.
Όταν επέστρεψε σπίτι, φορώντας τα καινούργια του παπούτσια, είπε στην
κυρα-Φρόσω:
- "Λοιπόν, βλέπεις κάτι διαφορετικό πάνω μου;"
- "Τι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό; Κάθε μέρα φοράς το ίδιο
πουκάμισο και το ίδιο παντελόνι. Που είναι η διαφορά;"
Ο κυρ-Κώστας δεν το έβαλε κάτω. Χωρίς να πει κουβέντα, πήγε στο
υπνοδωμάτιο, γδύθηκε και βγήκε έξω μη φορώντας τίποτε άλλο παρά τα
καινούργια του παπούτσια.
- "Τώρα Φρόσω, βλέπεις κάτι διαφορετικό;", τη ρώτησε...
- "Που είναι η διαφορά, Κώστα μου; Κρέμεται προς τα κάτω όπως και κάθε μέρα."
Προσβεβλημένος και θυμωμένος, ο κυρ-Κώστας φώναξε:
- "Και ξέρεις ΓΙΑΤΙ κρέμεται προς τα κάτω; Γιατί κοιτάζει τα
καινούργια μου παπ ούτσια!"
Η κυρα-Φρόσω σήκωσε τους ώμους λέγοντας:
- "Επρεπε να αγοράσεις καπέλο!"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙΣ.
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙΣ
ΧΑΧΑ

Κώστας Κ. είπε...

Θεσμικό πλαίσιο για τις παιδικές χαρές
Το νέο θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών χαρών, με στόχο- μεταξύ άλλων- την προστασία των παιδιών που παίζουν εκεί από τυχόν ατυχήματα, εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στόχος του νέου θεσμικού πλαισιού είναι η προστασία των παιδιών που παίζουν στις παιδικές χαρές, αλλά και η ενίσχυση των δήμων προκειμένου να ανακατασκευάσουν αλλά και να δημιουργήσουν νέες παιδικές χαρές.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στόχος της ενέργειας είναι να εκπληρώσει η πολιτεία το στοιχειώδες χρέος της απέναντι στα παιδιά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και να μεριμνήσει για τα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να ψυχαγωγούνται σε σύγχρονες παιδικές χαρές που τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι παιδικές χαρές γίνονται πιο ασφαλείς, αποκτούν καθίσματα για τους συνοδούς και κυρίως πιστοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης.

Τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι δήμοι για το σκοπό αυτό ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα κυμαίνονται: για την ανάπλαση μιας υφιστάμενης παιδικής χαράς 400 περίπου μέτρων έως και 50 χιλιάδες ευρώ, ενώ για την δημιουργία μιας νέαςπαιδικής χαράς αντίστοιχων μέτρων θα δίνεται το ποσό των 60 χιλιάδων ευρώ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, εκ μέρους και των πολιτών αλλά και της ΚΕΔΚΕ, ευχαρίστησε τον υπουργό αλλά επανέφερε και το αίτημα που έχει ήδη υποβάλει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τοποθέτηση κάμερας στις παιδικές χαρές.

Άντε κύριοι σύμβουλοι. Κουνήστε λίγο τα πόδια σας. Δείξτε ότι πραγματικά θέλετε να κάνετε έργο στο χωριό και διεκδικήστε 60000 για μια παιδική χαρά στο χωριό μας.

Αλλά να τα δώσετε όλα για τη παιδική χαρά. Όχι όπως το κιόσκι στο νεκροταφείο. Άντε ντε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΕ ΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ

ασπα είπε...

τι περιμεναμε να ακουσουμε απο το Τσιπρα σημερα;
παλι αοριστολογιες και ιστοριες για αγριους. Οταν δεν εισαι κομα εξουσιας λες οτι θες και δεν πληρωνεις και κανεναν.
Αλλωστε τους ειδαμε τι πιεσεις ασκησανε και αυτοι.
Απο λογια χορτασαμε.

hristos είπε...

«Ενισχύθηκε» το κατηγορητήριο για τον Ασωπό

Της Λινας Γιανναρου

Τώρα μάλιστα. Τώρα, πράγματι, η δίκη θα έχει ενδιαφέρον. Στις «απλές» κατηγορίες της ρύπανσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, με τις οποίες παραπέμπονταν σε δίκη 15 μεγάλες βιομηχανίες των Οινοφύτων, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θήβας πρόσθεσε και αυτή της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου. Σε περίπτωση καταδίκης, οι ποινές που προβλέπονται φτάνουν μέχρι και τα 10 χρόνια κάθειρξης.

Η κίνηση αυτή του δικαστικού λειτουργού εκλαμβάνεται από πολλές πλευρές ως σημαντικότατο βήμα στην κατά μέτωπο αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού με βιομηχανικά απόβλητα, ενός προβλήματος που χρονίζει («κλείνει» φέτος 40 χρόνια). Και αυτό διότι το περιβαλλοντικό έγκλημα στην περιοχή αντανακλάται και στη δημόσια υγεία, όπως επί χρόνια τονίζουν οι τοπικοί φορείς - δίχως όμως έως σήμερα κάποιος να έχει ασχοληθεί. Μολονότι εκτιμάται ότι στα Οινόφυτα, αλλά και τους γύρω οικισμούς, τα κρούσματα καρκίνου έχουν τετραπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια, δεν έχει καν παραγγελθεί η διενέργεια επιδημιολογικών ερευνών.

Οι 15 βιομηχανίες που με το νέο, «ενισχυμένο» κατηγορητήριο θα καθήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 24 Ιουνίου είναι οι: Εuropa Profil Αλουμίνιο ΑΒΕ, Αluminco, ΙCR Ιωάννου ΑΒΕΕ, ΠΡΟΤΑΛ ΑΒΕΕ, Γαλβανιστήρια Ελλάδας ΑΒΕΕ, Berling ΑΒΕΕ-Kυριάκος Κωνσταντινίδης, Viometale ΑΒΕΕ, EΛΒΑΛ, Μ. Ι. Μαΐλλης ΑΕΒΕ, ΒΑΦΙΚΗ Α. Ε., ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΤΡ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ, PROFILCO A. E., MΑΣΤΕΡΟΣΟΛ-Ν. Χουστουλάκης ΕΠΕ, ΕΑΒ, BLK Βιομηχανία Αλουμινίου Α. Ε. Πρόκειται για τις εταιρείες στις οποίες το ΥΠΕΧΩΔΕ, έπειτα από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, είχε επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση των υγρών αποβλήτων τους. Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο είχε διαβιβάσει τους φακέλους στις εισαγγελικές αρχές για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Δικαιωμένοι οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα με βιομηχανικά λύματα δηλώνουν δικαιωμένοι. «Οι φάκελοι είναι ογκωδέστατοι, οι δικαστές θα έχουν πολλή δουλειά - επιτέλους!», λέει χαρακτηριστικά στην «Κ» ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει η ομοσπονδία εναντίον τόσο των βιομηχανιών των Οινοφύτων όσο και κάθε υπηρεσίας και φορέα που ενέχεται στη ρύπανση του πόσιμου νερού με εξασθενές χρώμιο.

Ανώνυμος είπε...

Πότε με το καλό μας έρχεσαι;