15 Μαρτίου 2009

Κάπου πρέπει να έχω κάνει λάθος.

Ένα άρθρο στο ιστολόγιο(δεν γνωρίζω αν το στηρίζει ο ίδιος) του βουλευτή Ν.Δ. της περιοχής μας Κου Γιαννάκη Μιχάλη με έκανε να προβληματιστώ και να καταλήξω πως κάπως στραβά έχω πάρει το θέμα της μόλυνσης του Ασωπού.

Γράφει μεταξύ άλλων στο θέμα Ασφάλεια Αγροτικών Προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού σε επιστολή του προς Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων:

....
Η ρητή και κατηγορηματική δήλωση της μη επικινδυνότητας των αγροτικών προϊόντων από την βιομηχανική δραστηριότητα αλλά και η τακτική διαχρονική ενημέρωση για τα επίπεδα της μόλυνσης στην περιοχή αποτελούν την μόνη λύση που θα επιφέρει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, θα εξομαλύνουν την αγορά των αγροτικών προϊόντων και θα εξασφαλίσουν την κοινωνική ειρήνη στην περιοχή.
....

Ερμηνεύοντας το παραπάνω: ο Κύριος Γιαννάκης με τα γραφόμενά του έχει πεισθεί και αποφανθεί περί της καθαρότητας και μη επικινδυνότητας των αγροτικών προϊόντων, αφού η πρόταση στο κείμενό του είναι συμπερασματική.

Βέβαια στη συνέχεια του κειμένου ερωτά για το αν οι φορείς προτίθενται να κάνουν κατηγορηματικές δηλώσεις, όμως το συμπέρασμα είναι δικό του.

Αφού λοιπόν αυτό καταθέτει ο βουλευτής της περιοχής μου, δεν έχω λόγο πλέον να αμφιβάλω.
Από σήμερα αρχίζει η πλήρης κατανάλωση όλων των ριζικών προιόντων που παράγονται πέριξ του Ασωπού και 'καμπάνια' υποστήριξης και προώθησης των προιόντων αυτών.

Τρώτε άφοβα!!!!! Ρίζες Ασωπού. Μεγαλώνουν γερά παιδιά.


Για να μην παρεξηγηθώ. Εκτιμώ υπέρ του δέοντος τον Κύριο Γιαννάκη. Τόσο για τη σεμνότητά του, όσο και για τη στήριξη που παρέχει στον τόπο του και ειδικά στο χωριό μας, που η συμβολή του έχει αποδειχτεί αποτελεσματική. Προτείνω δε, όσους σκέφτονται να ψηφίσουν τη Ν.Δ. στις εκλογές να τον στηρίξουν, καθώς είναι από τους λίγους που είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.
Όμως δεν μπορώ να δεχτώ ποτέ από έναν άνθρωπο και μάλιστα βιολόγο τη σπουδή(η υπογεγραμμένη στη νέα ελληνική χάθηκε) να έχει τέτοια θέση.

Δείτε όλο το άρθρο

(Για άλλη μια φορά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων υποστηρίζω πως τα μεγαλύτερα θύματα της υπόθεσης του Ασωπού είναι οι αγρότες.
Ποιος θα προστατεύσει το εισόδημά τους και πως θα εξοφλήσουν το συνεχώς αυξανόμενο χρέος τους;
Αυτά κανένας κρατικός φορέας δεν τα σκέφτεται, αλλά ούτε και καμία γεωργική ένωση ήρθε κοντά τους να τους δώσει δρόμους να κινηθούν.)

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "σεμνότητα" και το στυλ του ανθρώπου της διπλανής πόρτας είναι το επικοινωνιακό κόλπο για να ψαρεύονται ψήφοι αφελών πολιτών.
Τι έκανε ο Γιαννάκης για να μην φτάσουμε σήμερα στο απόλυτο μηδέν της περιβαλλοντικής υποβάθμισης; Με ποιον τα έβαλε; Με ποια συμφέροντα; Μήπως δεν υπερψήφισε το χωροταξικό το οποίο για την Βοιωτία εξαφανίζει τα αρχαία και προβλέπει μόνο εργοστάσια; Πως προστάτεψε τους αγρότες; Αυτός δεν αποκάλεσε τον παπαΓιάνη φασίστα;
Δεν τιμά το πτυχίο του (βιολόγος) ούτε την νοημοσύνη μας με τις διφορούμενες και διπρόσωπες ανακοινώσεις και επερωτήσεις. Μόνο τον εαυτό του εκθέτει.
Αλήθεια γιατί στο blog του δεν επιτρέπει την ανάρτηση σχολίων; Τόσο δημοκράτης είναι; Δεν τον ενδιαφέρει τελικά η γνώμη των πολιτών;
Αν τα χωριά μας έφτασαν εδώ που έφτασαν με την στήριξη του κ. Γιαννάκη τότε... φτάνει άλλο. Δεν θα ξαναπάρουμε!

Ανώνυμος είπε...

Μερικές φορές οι βουλευτές πρέπει να διαλέγουν αν θα συμβαδίσουν με το τοπικό ή το κοματικό συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο σας .. καταφερατε και στρεψατε ολο των αγωνα και ολους τους πολιτες εναντιον των αγροτων και οχι αυτων που μολυνουν , αυτων που ριχνουν τα αποβλητα τους απευθειας στον υδροφορο οριζοντα , γιατι αραγε ?
μηπως επειδη απο τους προτεσταντες του αγωνα τα αρπαξανε ? μηπως επειδη το ΣΚΑΪ αρπαζει απο εκει τις διαφημισεις ?
ειμαι υπερ του αγωνα αλλα στην πορεια χαραξατε λαθος πορεια και πλεον το μονο που νοιωθω ειναι οργη για εσας και οσους σας εχουν σαν χαϊβανια του χεριου τους ,
λυπαμαι για την καταστροφη αλλα εσεις εγαρμοζεται την τακτικη '' φταιει το γαϊδουρι ..βαραμε το σαμαρι ''
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ .....ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΦΤΩΧΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΔΗΛΙΤΗΡΙΟ ,

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε τελευταίε.
Αν αυτό κατάλαβες κάτι έχεις χάσει.
Οι πρώτοι που φωνάζουμε για την αδικία που γίνεται σε βάρος των αγροτών είμαστε εμείς. Αγρότης είμαι και εγώ.
Δεν με απασχολεί ούτε ο ΣΚΑΙ, ούτε ο παπάς, ούτε κανένας από αυτούς.
Με απασχολεί όμως το να βγει ένας κρατικος φορέας και αφού καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, αν οι βιομήχανοι ρυπαίνουν, να τους ξεσκίσει το τιριρι.
Αλλά να έρθει επίσημα με τη βούλα, το κράτος και να πει: Τα αγροτικά προιόντα της περιοχής είναι ΚΑΘΑΡΑ.
Να σταθεί δίπλα μου το κράτος και να με αποζημειώσει για τις απώλειες που έχω.
Και μένα με τρώει το μεροδούλι, αλλά όσο το κράτος είναι αλλού, εγώ θα έχω αμφιβολίες, που τις έχεις και εσύ και αυτό φαίνεται από την οργή σου.
Αν λοιπόν θες να διοχετεύσεις την οργή σου, εκεί να πας. Στο υπουργείο. Να πιάσεις από το σβέρκο τον υπουργό και να του πεις.
Τι κάνω; Πίνω νερό; Τρώω ρίζες από τα χωράφια του Ασωπού;
Το πρόβλημα με τα λεγόμενά σου το αναγνωρίζεις και εσύ, αυτό που δε θες είναι η δημοσιότητα. Αυτή σε ενοχλεί γιατί χαλάει το προσωρινό κέρδος μας.
Τώρα αν οι καρκίνοι αυξάνονται στη περιοχή, δεν τρέχει και τίποτα. Αρκεί να είναι στου γείτονα και όχι σπίτι μας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ.
ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.
ΓΙΑΤΙ;

Ανώνυμος είπε...

Τι θελετε να μας πείτε ότι οι αγρότες πεινάνε;

Είπαμε, αλλά μη το κάνουμε και λύσα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ.
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΟΥ ΑΓΙΕ ΘΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΒΕΛΗ.
ΤΑ ΒΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΑ.

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ;
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ. ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ.
ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ

ΣΤΟΠ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο πιο κάτω έχετε δημοσιεύσει ένα κείμενο σχετικά με έρευνα του ΙΓΜΕ στη περιοχή.
Αυτό και μόνο όταν το διαβάζετε, δεν ανησυχείτε;
Στα παιδιά σας δίνετε νερό από τη βρύση;
Γιατί τόση κατανάλωση στο νερό κονσέρβα;
Αυτό που λείπει είναι η επίσημη κρατική θέση.
Και κατά τη γνώμη μου πρέτει καλά ο βουλευτής Κος Γιαννάκης που τη ζητάει. Μπορεί ο τρόπος να σας ξενίζει, αλλά η ουσία της επερώτησης παραμένει.
Να απαντήσει το κράτος.
Αυτό περιμένουμε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

to xasame to kormi patriot!!!
xaxaxaxaxaxa

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο θα θέλω απεξάρτηση:

είμαι αγρότης και είμαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Το Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού, στο οποίο συμμετέχουν η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ωρωπού - Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού - Θηβαίοι Πολίτες για το Περιβάλλον - Κίνηση Πολιτών Δήμου Θίσβης - Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών - Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας - Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον, διοργανώνουν το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ., κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα παρακάτω:

"Η εγκατάσταση εκατοντάδων βιομηχανιών στην «άτυπη» βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων και στην περιοχή του Ασωπού, της Θήβας και της Χαλκίδας, το χρόνιο καθεστώς ασυδοσίας και η πλήρης ανυπαρξία μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, επιβάρυναν με καρκινογόνες και τοξικές ουσίες τον υδροφόρο ορίζοντα μιας τεράστιας πλέον περιοχής, με αποτέλεσμα οι συνέπειες τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής (γεωργία, τουρισμός) να είναι ανυπολόγιστες.

Με τα νέα χωροταξικά σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, ολόκληρη η Βοιωτία και η Εύβοια μετατρέπονται σε περιοχές εγκατάστασης και νέων βιομηχανικών μονάδων, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα αναγκαία μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας και ελέγχου. Η Θίσβη και η Αντίκυρα εξελίσσονται σε περιοχές βιομηχανικής συγκέντρωσης και απειλούν τον Κορινθιακό, τα παραθαλάσσια χωριά υφίστανται τις συνέπειες από τη μεταφερόμενη ρύπανση και το θαλάσσιο οικοσύστημα του Ευβοϊκού βρίσκεται στα όρια της οικολογικής κατάρρευσης.

Ταυτόχρονα δημιουργείται ένα νέο τεράστιο ενεργειακό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας αφού στις 6 υφιστάμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με μαζούτ και φυσικό αέριο, προσθέτονται άλλες 12 με φυσικό αέριο, ενώ μέχρι πρόσφατα σχεδιάζονταν και 4 μονάδες με λιθάνθρακα, συνολικής ισχύος 10 GW. Οι εκπομπές ρύπων και θερμότητας θα είναι ασύλληπτες και θα επηρεάσουν άμεσα ολόκληρη την Αν. Στερεά.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, κινήσεις πολιτών από όλες αυτές τις περιοχές βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και οργανώνουμε κοινές δράσεις για να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και να πιέσουμε για λύσεις. Εδώ και δύο χρόνια, είμαστε θύματα ενός πρωτοφανούς εμπαιγμού. Παρά τις εξαγγελίες ΥΠΕΧΩΔΕ και αυτοδιοίκησης, παρά τους ελέγχους και τα πρόστιμα, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο καθεστώς της παρανομίας και της ρύπανσης: ο Ασωπός και τα υπόγεια νερά συνεχίζουν να είναι κοκτέιλ βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων, οι αέριοι ρύποι εκπέμπονται αμείωτοι, τα στερεά τοξικά και βιομηχανικά απόβλητα συνεχίζουν να ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε παράνομες χωματερές, νταμάρια και ρέματα. Η Πολιτεία εξακολουθεί να μην λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της ρύπανσης και αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς, ενώ επίσης δεν λαμβάνει υπόψη την νομοθεσία για την προστασία των υδάτινων πόρων, τη διαχείριση των επικίνδυνων τοξικών αλλά και των άλλων αποβλήτων.

Τα βασικά μας αιτήματα όπως διατυπώθηκαν στη συνάντηση, στις 8 Μαρτίου, αφορούν:

* Αμεση παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες από κεντρική εγκατάσταση επεξεργασίας και ενιαίο φορέα διαχείρισης με κοινωνικό χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο.
* Εκπόνηση αναλυτικής υδρογεωλογικής μελέτης χαρτογράφηση των ρυπασμένων περιοχών, προσδιορισμό όλων των ρύπων, ανόργανων και οργανικών και των ρυθμών μεταφοράς τους στα υπόγεια νερά, έλεγχο όλων των γεωτρήσεων και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων
* Διενέργεια ουσιαστικών και συνεχών ελέγχων, ταυτοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των βιομηχανιών που είναι υπεύθυνες για τη ρύπανση και τη διακοπή της λειτουργίας επιχειρήσεων - παραβατών, μέχρι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης της ζημιάς, ώστε να σταματήσουν να ρυπαίνουν.
* Λήψη μέτρων αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα και καταλογισμό του κόστους της αποκατάστασης στους υπεύθυνους φορείς εκμετάλλευσης, σύμφωνα και με την νομοθεσία για την Περιβαλλοντική Ευθύνη
* Έλεγχο των βιομηχανικών προϊόντων (ιδιαίτερα των τροφίμων) που παράγονται στην περιοχή και τον έλεγχο της πραγματικής υδροδότησης των βιομηχανιών
* Έλεγχο των αγροτικών προϊόντων, μέτρα για την προστασία και αποζημίωση των αγροτών
* Οριοθέτηση και πολεοδομική οργάνωση των οικισμών και των ήδη δημιουργημένων άτυπων βιομηχανικών περιοχών σε ΒΙΟΠΕ-ΒΙΠΕ, μετά από ανοικτή κοινωνική διαβούλευση και χρονοδιάγραμμα για την άμεση εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας. Απαγόρευση διάσπαρτης εγκατάστασης εργοστασίων στις περιοχές μας.
* Φρένο στην παράλογη, ξέφρενη, κερδοσκοπική ανάπτυξη ενεργειακών μονάδων
* Συνεχή και ανοιχτή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις διαδικασίες ελέγχου, με πλήρη ενημέρωση των κατοίκων και των εργαζομένων. Ειδικά δωρεάν προγράμματα ελέγχου της υγείας των κατοίκων των περιοχών μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Τα μέτρα που ζητάμε προϋποθέτουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις, κόστος, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και δυστυχώς τόσο οι κεντρικές, όσο και οι νομαρχιακές αλλά κατά περίπτωση και οι τοπικές αρχές, δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι είναι διατεθειμένες να ανταποκριθούν.

Για τη συνέχιση και την εντατικοποίηση του αγώνα μας, συστήνουμε «Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού» επικοινωνίας και συντονισμού, με επιτροπές Συντονιστική, Επιστημονική-τεχνική, Οικονομική, Επικοινωνίας και Νομική, που στελεχώθηκαν με μέλη από τις κινήσεις πολιτών που συμμετέχουν στο δίκτυο.

Αγωνιζόμαστε:

* Να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία, την υποβάθμιση και την οικολογική καταστροφή.
* Να σπάσουμε το απόστημα της σιωπής και της συγκάλυψης.
* Να επιβάλλουμε την πλήρη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
* Να αποτρέψουμε την μετατροπή των περιοχών μας σε θαλάμους αερίων
* Να περιφρουρήσουμε την υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον, το κοινό μας μέλλον".

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΖΕΙΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 300 ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ Ε Σ Ε Ι Σ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ....

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα ότι μαζεύονται υπογραφές στο χωριό σας για να διώξουν τον παπά.
Λέτε να είναι και ο Γιαννάκης από πίσω;

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΡΕ.
ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΠΟ.
ΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ;
ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΖΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να συζητηθεί στις αρχές Απριλίου το θέμα της μόλυνσης του Ασωπού, σε εκδήλωση που οργανώνουν οι "Οικολόγοι Πράσινοι" της Ευρώπης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ευρωβουλευτών όλων των παρατάξεων για το θέμα και η δημιουργία μηχανισμών εφαρμογής της ευρωπαϊκής οδηγίας, η οποία παραβιάζεται συστηματικά στην περιοχή του Ασωπού.

Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές θα ανταλλάξουν παραδείγματα και προτάσεις ορθολογικής διαχείρισης των τοξικών αποβλήτων από τις βιομηχανίες.

Σε μία πρώτη τοποθέτησή τους οι "Οικολόγοι Πράσινοι" χαρακτηρίζουν την περίπτωση του Ασωπού "παράδειγμα αποτυχημένης περιβαλλοντικής πολιτικής" καθώς και "χαρακτηριστική περίπτωση περιβαλλοντικής και κοινωνικής διαφθοράς της πολιτικής εξουσίας".

Ανώνυμος είπε...

qui tacet consentire videtur