19 Ιανουαρίου 2009

Η 2η οικολογική καταστροφή της περιοχής μας.

Η 2η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της περιοχής μας, μετά τη μόλυνση του Ασωπού συντελείται εδώ και χρόνια δίπλα στο χωριό Τανάγρα από τα παρακείμενα λατομεία.

Η προσπάθεια των κατοίκων για απομάκρυνση και μεταφορά τους σε λατομική περιοχή προσκρούει σε δικανίστικα τερτίπια, που δυστυχώς συμμερίζονται και οι δημοτικές αρχές (πρώην και νυν).

Διαβάστε για τον αγώνα και την αγωνία των κατοίκων του χωριού latomeiatanagras.blogspot.com, που κανονικά θα έπρεπε να είναι αγώνας και αγωνία όλων των χωριών της Ταναγραικής γης.

Άραγε τι περιμένει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και δεν επεμβαίνει ούτε αυτή τη τελευταία ώρα; Την πλήρη αλλοίωση του τοπογραφικού ανάγλυφου;

Για τους κατοίκους, ούτε λόγος. Η σκόνη που εισπνέουν κάθε μέρα, φαίνεται πως συμβάλει στη 'θεραπεία' αρκετών ασθενειών.





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΑΜΑΡΙΟΥ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΝΑΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πήγε κανείς στη συνεδρίαση του Δήμου Οινοφύτων για το νερό;
Δείτε ΣΠΕΙΣ για να δείτε τι χάλια ψηφίσαμε και δεν ξεκινάμε να τους πετάξουμε πέτρες. Τους ξεφτίλες, τους πουλημένους.
Αθωώθηκε ο ένας και ηρέμησαν όλοι. Ότι και να κάνουμε σου λένε φυλακή δεν πάμε. Πολιτική ευθύνη το βαφτίσανε.
Λαμόγια

Sound of silence είπε...

Ευχαριστώ που αναρτήσατε το λινκ για το site μας και για τα σχόλια σας.
Αλήθεια tanagracity κι εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι αυτό ακριβώς.Αλλά φαίνεται ότι αν όλοι θέλανε να φύγει, εκτός προφανώς από τους ιδιοκτήτες, δεν θα υπήρχε κανένα κώλυμα και τίποτα που να αποτελεί τροχοπέδη ως προς αυτή την κατεύθυνση. Άραγε ποιος φταίει?