29 Σεπτεμβρίου 2008

Ποιος λέει την αλήθεια;

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ ΠΕΧΩΔΕ

Περιμένουμε από εσάς να διαψεύσετε με παρρησία αυτούς τους "κακούς" ανθρώπους (επιστήμονες λένε αυτοί πως είναι) από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που με "ψευδή" έρευνά τους υποστηρίζουν, ότι ο Ασωπός παραμένει μολυσμένος και τα νερά του είναι ακατάλληλα και για άρδευση.

Εμείς ως καλοί πολίτες έχουμε εμπιστοσύνη μόνο στα δικά σας λόγια.

Αναμένοντας τη δική σας διάψευση.

Οικογένεια Γ. Α. (παρά τη θέλησή μας πειραματόζωα)
Άγιος Θωμάς Βοιωτίας(όμορο του Ασωπού χωρίο σε περίπτωση που σας διαφεύγει).

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να σου φύγει η απορία των κακών ανθρώπων σου παραθέτω άρθρο της σημερινής Καθημερινής:

Εστία μόλυνσης έκαναν τον Ασωπό
Σεπτέμβριος 30, 2008

Η Καθημερινη

Σοκ από την εικόνα που αντίκρισαν οι ερευνητές, οι οποίοι αποτυπώνουν την κατάσταση των ελληνικών ποταμών

Της Λινας Γιανναρου

«Επαθα σοκ. Αυτό το πράγμα δεν το είχα ξαναδεί. Ποτέ». Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Γιώργος Χατζηνικολάου με τους συναδέλφους του ερευνητές του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛΚΕΘΕ προχώρησαν σε αναλύσεις των νερών του Ασωπού, αλλά η αλγεινή εντύπωση που αποκόμισαν δεν λέει να ξεθωριάσει. «Είναι με διαφορά ο χειρότερος ποταμός της Ελλάδας. Το μόνο που ρέει σε αυτόν είναι βοθρολύματα και όσο πλησιάζουμε στη βιομηχανική περιοχή τα πράγματα χειροτερεύουν», λέει ο ίδιος στην «Κ».

Το κλιμάκιο των ερευνητών είχε εντολή από το ΥΠΕΧΩΔΕ να αποτυπώσει την οικολογική κατάσταση των ελληνικών ποταμών, χρησιμοποιώντας βιολογικές παραμέτρους. «Στον Ασωπό δεν ζει τίποτα! Για την ακρίβεια, βρήκαμε μόνο μια προνύμφη (λάργα) ενός είδους… μύγας, η οποία μπορεί να ζήσει σε συνθήκες μηδενικού οξυγόνου. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Οχι μόνο δεν λέγεται ποτάμι, αλλά αποτελεί και εστία μόλυνσης», καταλήγει ο κ. Χατζηνικολάου.

Περίτρανη διάψευση

Οι δειγματοληψίες έγιναν στις 2 Αυγούστου, ακριβώς δύο ημέρες μετά την καθησυχαστική ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ περί μη ανίχνευσης εξασθενούς χρωμίου στα νερά του Ασωπού. (Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου διέψευσε περίτρανα το υπουργείο, καταγράφοντας συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου έως και 148 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο στα νερά του.)

Στα Οινόφυτα, όμως, μα και στις υπόλοιπες περιοχές που διαρρέει ο Ασωπός, ουδείς πέφτει από τα σύννεφα από τέτοιου είδους «αντιφατικές» ειδήσεις. Ολοι γνωρίζουν ότι, μετά μια περίοδο εγρήγορσης και ελέγχων, το ενδιαφέρον της Πολιτείας για το μείζον αυτό ζήτημα δημόσιας υγείας έχει και αυτό εξασθενήσει. Οι κάτοικοι των Οινοφύτων εξακολουθούν να μην πίνουν τρεχούμενο νερό, παρά την κατασκευή του ταχυδιυλιστηρίου. «Υπήρξαν κακοτεχνίες και το νερό που μας έρχεται δεν είναι καλό. Μην το ψάχνεις, εδώ είναι το… «Βαλτοπέδιο»», λέει με νόημα στην «Κ» ο π. Ιωάννης Οικονομίδης, που πρωτοστατεί στον αγώνα για την κάθαρση (του Ασωπού και όχι μόνο). «Και εμείς πάλι καλά. Υπάρχουν πάρα πολλοί οικισμοί στη Βοιωτία στους οποίους οι κάτοικοι πίνουν ανενόχλητοι το νερό που τρέχει από τις βρύσες τους, καθώς κανείς δεν τους έχει ενημερώσει για τους κινδύνους. Ο υδροφόρος ορίζοντας παραμένει εξαιρετικά ρυπασμένος, η κατάσταση στο ποτάμι είναι τρισάθλια, έλεγχοι δεν γίνονται…»

Ενδεχομένως, διότι η προσοχή της αρμόδιας υπηρεσίας, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), είναι στραμμένη αλλού: στο ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, όπου εκδικάζεται η μήνυση που έχει καταθέσει ο νυν διευθυντής της ΕΥΕΠ εναντίον της προκατόχου του κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση. Πρόκειται για τη γυναίκα που ως επικεφαλής των «Ράμπο του Περιβάλλοντος» (υπηρέτησε από το 2003 έως το 2005) αποκάλυψε το έγκλημα στον Ασωπό και μετά την παύση της συνέχισε να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα στα Οινόφυτα. «Είναι τουλάχιστον αρνητικός ο συμβολισμός να διώκεται ένας άνθρωπος που με τόλμη και διορατικότητα επεσήμανε πρώτος τους κινδύνους από την πρακτική των βιομηχανιών να ρίχνουν χωρίς επεξεργασία τα απόβλητά τους στον ποταμό», δήλωσε στην «Κ» ο συνήγορός της κ. Ν. Κωνσταντόπουλος.
-------------------------------

Ηρέμησες τώρα πιστεύω για τις αλήθειες του υπουργού σου.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζεις ότι την όρεξή σου έχει ο υπουργός.
Έχει άλλα προβλήματα η κυβέρνηση να λύσει.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πόσα κιλά τα έχετε που τα βάζετε και με υπουργούς.
Ρε άντε γα.. άντε γα. με το κωλοχώρι σας. Παλιολαμόγια λιαταναίοι που έχετε και σεις πρόβλημα μισή χούφτα άνθρωποι

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος Οινοφύτων είπε όλη την αλήθεια χθες στο χωριό σας.
Αντί να τον λυντζάρετε καθόσασταν και τον ακούγατε

Ανώνυμος είπε...

Τη μεγαλύτερη αλήθεια την είπε η κυρία Καθηγήτρια που διδάσκει και αγωγή τα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ;
ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

«Ν’αγαπάς την ευθύνη.
Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος
να σώσω τη Γη. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω»

Νίκος Καζαντζάκης

Ανώνυμος είπε...

Χάνει το χρόνο του ο Δήμαρχος στο Κλειδί, μας είπε.
Να μην ξαναπατίσει, άμα δεν τον ενδιαφέρει.
Ναα κοιτάξει το Δήλεσι που έχει ψήφους.

Φωνάξτε όσο μπορείτε.
Υψώστε τη φωνή και το ανάστημα στα λαμόγια που μας διοικούν.
Μόνο τη κονόμα σκέφτονται.
Σε κάθε συμβούλιο του Δήμου, όλοι οι Κλειδεναίοι απέξω να φωνάζουμε.
Και μαζί τα κανάλια.