10 Μαρτίου 2008

What about περιφερειακός;

Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία
Κάποιος τον δήλωσε περιφερειακό
Νομάρχης σε προεκλογική εκστρατεία
Σωθήκατε μας είπε με το έργο αυτό.

Λαλαλαλαλα.....


- Υπάρχει καθυστέρηση στο έργο: Περιφερειακός Αγίου Θωμά – Κλειδίου;
- Γιατί η Νομαρχία δεν ενημερώνει τους κατοίκους για το ποσοστό υλοποίησης του έργου και τους εκτιμώμενους χρόνους περάτωσης;
- Ο δήμος Οινοφύτων του οποίου τα όρια διατρέχει, τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα προς τη Νομαρχία και το ΥΠΕΧΩΔΕ για την επιτάχυνση του έργου;
- Μήπως είναι καλό να οργανωθεί μια ημερίδα στο χωριό και να ενημερωθεί ο κόσμος, ώστε να μην επικρατεί η σημερινή αντίληψη: ‘Τα εγγόνια μας θα το προλάβουν’;

Σημειώνουμε πως τώρα που πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες και θα υπάρξει απαγορευτικό στις νταλίκες από το εθνικό δίκτυο, θα έχουμε τη χαρά να ξαναζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους στο κεντρικό δρόμο, Παρασκευές και Κυριακές.

Είστε προσκεκλημένοι.
Οι παραστάσεις είναι δωρεάν και προσφορά της dalika ltd film productions.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή εσείς τι περιμένετε. ΝΑ γίνουν θαύματα;
Αγάλι αγάλια. Σιγά σιγά.Με το ραχάτι.
Πάντως προχωράει αργά και σταθερά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΤΕ. ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΟ VIOTIA ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΜΕ ΤΟ VIOTIA;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημά σας εσάς ποιο είναι με το περιφερειακό;
Δεν φτιάχνεται το έργο;
Θα τελειώσει κάποια στιγμή κα μάλιστα σύντομα.

Χριστινα είπε...

Καλά κάνετε και φέρνετε στην επιφάνεια το θέμα γιατί απόότι φαίνεται έχει βαλτώσει.
Πέρασα προχθές για Σκούρτα και εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει πρόοδος.
Γιατί δεν ζητάτε από τους υπέυθυνους να σας πουν πόσο προσωπικό απασχολείται καθημερινά στο έργο;

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε με το θέμα του ασωπού;
Τα πήρατε καιτο κάψατε;

Πολίτες για την Αειφορία είπε...

Οι Πολίτες για την Αειφορία ζητούν την γνώμη σας για ένα θέμα...
Κάντε ένα κλικ στο Blog μας.

Ανώνυμος είπε...

χχαχαχαχαχαχχαχχαχαχχαχχχχχχχχχχχαααααχααααααααααααχαχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχαχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχαχαχαχαχχαχχα
αχαχα
αχαχαχαχχαχαχαχχαχ
αψου
ουαχχαχα
ουστ τσογλανια

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να ήξερα ποοι μαλάκες είστε και γράφετε ότι σας κατέβει στοκεφάλι αλήτες.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε τι λαβράκι έβγαλε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για τον Ασωπό;
Για δείτε εδώ http://tragwdia-aswpou.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Στο σκαμνί βάζει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης 19 βιομηχανίες, αλλά και τη Νομαρχία Βοιωτίας και τα αρμόδια υπουργεία, ως υπεύθυνους για την τεράστια ρύπανση του Ασωπού.
Έως και 1.000 φορές πάνω από τα όρια που προβλέπονται στις ΗΠΑ βρέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι οι συγκεντρώσεις του εξασθενούς χρωμίου σε περιοχές γύρω από τον Ασωπό. Μπροστά στο περιβαλλοντικό έγκλημα που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων κατοίκων, ο γενικός επιθεωρητής προέβη σε αυτεπάγγελτο έλεγχο για τη νομιμότητα λειτουργίας των 19 βιομηχανιών, διαπιστώνοντας σωρεία παρανομιών.
Φόβους εκφράζει ο γενικός επιθεωρητής, Λέανδρος Ρακιντζής, για την παράνομη λειτουργία και άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αφού «και αυτές έχουν αδειοδοτηθεί από τις ίδιες αρχές, με την ίδια λογική». Παράλληλα, προσθέτει πως «δεδομένης της ατελούς ή και προβληματικής εφαρμογής της νομοθεσίας για τα επικίνδυνα απόβλητα, είναι πιθανό να έχουμε οδηγηθεί σε ανάλογες δυσμενείς καταστάσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, στις οποίες δραστηριοποιούνται βιομηχανίες που παράγουν επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα».
Μετά τον έλεγχο στις 19 βιομηχανίες, καταλογίζει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε όσους εξέδωσαν τις άδειες έγκρισης περιβαλλοντικών όρων καθώς και τις άδειες λειτουργίας των βιομηχανιών από την πλευρά της Νομαρχίας Βοιωτίας, καθώς σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την προστασία των υπόγειων υδάτων. Στο πόρισμα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, ο γενικός επιθεωρητής καταλογίζει ποινικές ευθύνες στις βιομηχανίες που προχωρούσαν σε ανεξέλεγκτη απόρριψη υγρών αποβλήτων. Ενδεικτικό είναι πως καμία από τις βιομηχανίες που διαχειρίζονται επικίνδυνα απόβλητα δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια διαχείρισης!

Δαιδαλώδης νομοθεσία
Αποτυπώνοντας το αλαλούμ που επικρατεί στη νομοθεσία, ο γενικός επιθεωρητής παραθέτει τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν επισήμως τα τρία εμπλεκόμενα υπουργεία ως προς τις εφαρμοζόμενες διατάξεις για την έκδοση αδειών λειτουργίας. «Παρουσιάζεται δηλαδή το φαινόμενο να διαθέτουμε, τύποις, πλούσια περιβαλλοντική νομοθεσία σχετική με τη διαχείριση/διάθεση των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και, παρά ταύτα, τα θέματα αυτά να εξακολουθούν να ρυθμίζονται από μια γενική Υγειονομική Διάταξη του 1965», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο γενικός επιθεωρητής. Παράλληλα αφήνει αιχμές ιδιαίτερα για τη στάση της διοίκησης. «Η αβελτηρία της διοίκησης, καθώς και η έλλειψη άμεσης συνεργασίας μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα ορισμένων επιχειρηματιών, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη εφαρμογή της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των σχετικών κοινοτικών οδηγιών» αναφέρει το πόρισμα. Σημειώνεται ότι η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον παραπομπών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της διαχείρισης των επικίνδυνων υγρών αποβλήτων.

Ανώνυμος είπε...

για καντε μια βολτα κατα το χωριο να δειτε οτι ο περιφερειακος προχωραει σφαιρα.
κριμα σας χαλαει τα σχεδια αλητες