27 Φεβρουαρίου 2008

Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την εποχή του Homus Anikanus;

Προχθές το βράδυ βρέθηκα στο ΚΑΠΗ του χωριού. Ο λόγος; Η παρακολούθηση ενός δημοτικού συμβουλίου μέσω κυκλώματος τηλεματικής. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν οι παρεμβάσεις που έκανε ο κόσμος από το ΚΑΠΗ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μα γιατί δεν με πιστεύετε;
Αφού ο Δήμαρχος το είχε πει ξεκάθαρα.
Πολύ πολύ σύντομα θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα δημοτικά συμβούλια από την αίθουσα του ΚΑΠΗ.
Σημειώνω εδώ για να μην παρεξηγηθώ, πως ο οργανισμός του ΚΑΠΗ λειτουργεί υποδειγματικά και αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι εφικτή και η λειτουργία άλλων οργανισμών στο χωριό και εξηγώ:

Τι εμποδίζει τη δημοτική αρχή να τηρήσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες και να ιδρύσει ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον Άγιο Θωμά; Δεν είναι αρκετή η ταλαιπωρία που υφίστανται οι συντοπίτες μας από τον Άγιο Θωμά και το Κλειδί;
Σήμερα η τεχνολογία έχει άρει όλα εκείνα τα εμπόδια και τα επιχειρήματα που αξίωναν κάποιοι πρώην μεγαλόστομοι, προκειμένου να δικαιολογούν τέτοιες καταστάσεις. Εσείς που ευαγγελίζεστε την …νέα άποψη μετά από ένα και πλέον έτος γιατί δεν εφαρμόζετε τους λόγους σας;

Με γνώμονα την διείσδυση της τεχνολογίας, ο Δήμος θα μπορούσε να σκεφτεί σοβαρά την ίδρυση ενός κέντρου κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Κλειδιού. Αυτό σε συνεργασία με τα ΝΕΛΕ θα εξασφάλιζε και την εξεύρεση κάποιων πόρων.

Και ενώ στους ηλικιωμένους είναι εμφανές το ενδιαφέρον, δεν παρατηρείται κάτι αντίστοιχο για τη νεολαία. (Να παίζει ρόλο το δικαίωμα ψήφου;). Και συλλογίζομαι:

α. Δεν είδαμε ποτέ τον δήμο να καλέσει ένα παραμυθά και να ζήσουν τα νήπια ένα παραμύθι.

β. Δεν είδαμε ποτέ κάποιον άνθρωπο από το δήμο να δουλέψει τις Κυριακές των παιδιών μας.
Ο δήμος μπορεί να προσέξει τις ελπίδες μας. Το ισόγειο του πρώην κοινοτικού γραφείου προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί και ικανοί να οδηγήσουν τα παιδιά μας στην αγάπη του βιβλίου.
Να τα ευαισθητοποιήσουν για το περιβάλλον.
Να τους διδάξουν τον εθελοντισμό.
Να τους μάθουν να αγαπούν τη φύση.
Να τους μιλήσουν για τον αθλητισμό.
Να τους δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις που θα τα ενδυναμώσουν και θα τα κάνουν ανθεκτικούς οργανισμούς σε μελλοντικούς πειρασμούς: (Αλκοολισμός, ναρκωτικές ουσίες, παρεμβατικές συμπεριφορές).
Να λοιπόν μια πρόταση που θα μπορούσε να γίνει και σε συνεργασία με τη νομαρχία:
Γιατί να μην ιδρυθεί στον Άγιο Θωμά ένα μουσείο παιδικού παιχνιδιού κατά αντιστοιχία αυτού στη Πλάκα της Αθήνας;
Αυτή η δραστηριότητα θα προσελκύσει κόσμο στα χωριά μας, που προσφέρονται για περιπάτους παιδιών, καθώς περιοχές του χωριού, όπως η σπηλιά, ο Προφήτης Ηλίας και ειδικά ο Άγιος Γιώργης άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως περιοχές άπειρου φυσικού κάλλους.
γ. Πόσο κοστίζει μια σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά για το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Θωμά;
Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει το σύνθημα: ‘Καμία γειτονιά χωρίς παιδική χαρά’; Έχουμε αναπολήσει τις εποχές που ξαμολιόμασταν στις αλάνες, αλλά δυστυχώς και για τα χωριά μας αυτές οι ασφαλείς εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Πόσα παιδιά αφήνουν οι γονείς τους σήμερα να πάνε μόνα τους στο Δημοτικό Σχολείο;
Μια βόλτα το μεσημέρι στο σχόλασμα θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.

δ. Προχωρώντας λίγο στις ηλικίες της νεολαίας, ποιες ανησυχίες μπορεί να ικανοποιήσει ένας νέος που τον βρίσκει η εφηβεία;
Στον Άγιο Θωμά δύο πράγματα διασκεδάζουν αυτή τη δύσκολη ηλικιακή περίοδο: Οι καφετερίες και το ποδόσφαιρο. Τίποτα κακό σε αυτά τα δύο, γιατί κρίνονται απαραίτητα κατά τη γνώμη μας. Ποιο ποδόσφαιρο όμως; Όλοι μεγαλώσαμε και ανδρωθήκαμε με τη λαμογιά του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο χωριό. Οι μισοί τα παίρνουν, διαφορετικά δεν παίζουν. Οι άλλοι μισοί ριγμένοι. Και η φετινή προσπάθεια που έκαναν κάποιοι για να παίξουν μόνο τα ‘δικά ΄ μας παιδιά λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα από τα αποτελέσματα των αγώνων. Εμείς οι ίδιοι που απαιτούσαμε να παίξουν τα δικά μας παιδιά, την κάθαρση όπως λένε οι πολιτικοί, καταφερόμαστε εναντίον τους και συζητάμε για μεταγραφές.
Τελικά τι θέλουμε; Πρωταθλήματα – προσωπική ικανοποίηση από το θέαμα ή τη διάπλαση των παίδων μας;

ε. Ενώ στα Οινόφυτα δημιουργήθηκε ωδείο, στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί ψήγματα μουσικής παιδείας και καλών τεχνών υπάρχουν από τύχη και όχι ως παράρτημα του ωδείου ή ενός πολιτιστικού οργανισμού. Προσλαμβάνουμε μία δασκάλα μπαλέτου και καλά κάνουμε, αλλά τη βάζουμε να κάνει και γυμναστική. (Μάλλον παραλογίζομαι, όταν λέω έκαστος στο είδος του).

στ. Αν ένας νέος θέλει να παίξει basketball στον Άγιο Θωμά σε ποιο γήπεδο θα το κάνει; Για αντισφαίριση(tennis) ούτε λόγος.

ζ. Αν κάποια νέα θέλει να βρει ένα βιβλίο να διαβάσει, γνωρίζει τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης; Ποιας βιβλιοθήκης θα μου πείτε;
Όσοι έχετε επισκεφτεί τη βιβλιοθήκη της Λειβαδιάς, ακόμη και στην δικτυακή της έκδοση θα καταλάβετε τι σημαίνει πρωτοποριακή λειτουργία βιβλιοθήκης.

Γεγονός πάντως είναι πως η εφαρμογή ευρυζωνικών συνδέσεων στα χωριά μας, κατάφερε να γεφυρώσει κάποια χάσματα και συνέβαλε ιδιαίτερα στην εύκολη εξεύρεση της πληροφορίας, χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση του ερευνητή ή του εργαζόμενου στην περίπτωση της εξ αποστάσεως εργασίας.
Δυστυχώς ο Δήμος μας κάνει βήματα πολύ αργά στην εφαρμογή και στην ένταξη τέτοιων δράσεων στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου, όσον αφορά τις δημοτικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και δράσεις με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πρωτοβουλίες που στεναχωρούν τον Δήμο, αφού οι πολίτες υποκαθιστούν την έλλειψη παρουσίας του με αυτοοργάνωση. (χαρακτηριστικό το παράδειγμα ομάδας πολιτών, όπου κατάφυγε στον εισαγγελέα για να της παραδοθούν στοιχεία σχετικά με το περιβάλλον).

Αυτό γιατί παρά τις προόδους που έχει πετύχει η ανθρωπότητα σε πολλούς τομείς, η δημοκρατία είναι πολίτευμα ελαχίστων χωρών. Υπάρχει δε απόσταση μεταξύ δημοκρατικής θεωρίας και πολιτικής πρακτικής.

Οι ανησυχίες των νέων μας έχουν ανάγκη τόπων αναζήτησης και δοκιμασίας. Όσο δεν τους προσφέρουμε τόπους, εμείς έχουμε την αποκλειστική ευθύνη για την αυριανή τους ανάληψη ευθυνών και του τρόπου διαχείρισης του τόπου τούτου.

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη σωστή κατεύθυνση το άρθρο σας παιδιά.
Πρέπει επιτέλους οι δημοτικοί άροντες να μάθουν να ακούν τις ιδέες και τις προτάσεις που τους προσφέρονται.
Δείτε τι έγινε πάλι στον δημοτικό συμβούλιο.
Κανείς τους από ότι φαίνεται δεν θέλει το καλό του τόπου.
Το μόνο που κάνουν είναι να σαμποτάρουν οτιδήποτε σωστό πάει να γίνει αν κάνουν αντιπολίτευση ή να καυχώνται περισσότερο από όσο πρέπει αν πρόκειται για τη συμπολίτευση.
Συνεχίστε να κρατάτε πάντε τη κριτική στάση που έχετε απέναντι στα κοινά, γιατί προσφέρετε έργο, περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Ανώνυμος είπε...

Για όλα φταίει ο ... ΟΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Απλά θεικό. Μπράβο σας.

aikker είπε...

Η ελπίδα για το μέλλον, όχι μόνο των παιδιών μας αλλά του ανθρώπου γενικότερα, μόνο με τέτοιες κριτικές προσεγγίσεις και ανήσυχους προβληματισμούς μπορεί να συντηρηθεί. Κι ο τόπος μας την έχει μεγάλη ανάγκη. Go ahead!

Τσαντήλας είπε...

Εξαιρετική η προσσέγγιση του θέματος. Ειλικρινά νοιώθει κανείς ότι τα πάντα γίνονται από τύχη.
Σε κάθε συμβούλιο παρατηρούμε έναν δήμαρχο να φωνάζει και να λέει ότι ο δήμος μας είναι πίσω 100 χρόνια από τους άλλους.
Μήπως κάποιος πρέπει να του πει πως για το ότι δεν γίνονται έργα υπέυθυνος για τον κόσμο είναι αυτός και όχι η αντιπολίτευση.
Ο καλός δήμαρχος στα δύσκολα φαίνεται. Πόσο εύκολα μπορεί να βρει γέφυρες επικοινωνίας με όλους τους συμβούλους και να δουλέψει για το καλό του τόπου.
Δεν θα αποδώσει κανείς ευθύνη στην αντιπολίτευση, όσο και να το διατυμπανίζει αυτό ο Δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Φέτος τις απόκριες θα κάνουν τίποτα ή πάλι έτσι μια ώρα χωρίς πρόγραμμα;

Ούτε πανό δεν είδαμε ακόμη;
Θα επαναληφθεί η περσινή Καθαρά Δευτέρα;

Ανώνυμος είπε...

Για να κάνεις αυτοοργάνωση δεν χρειάζεται να ξέρεις την επιστήμη, ούτε τον ορισμό της.
Η αυτοοργάνωση προκύπτει όπως λες λόγω έλλειψης πλαισίου και κέντρου αντιμετώπισης προβλημάτων.
Είναι έμφυτη, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή που το κράτος και οι δήμοι αποδεικνύονται πολύ μικρά.

Είχες γράψει σε προηγούμενο άρθρα πως οι πρωταρχικές ανάγκες προκύπτουν. Και από ότι φαίνεται η αυτοοργάνωση έγινε μια πρωταρχική ανάγκη.
Πολύ προσεκτική προσσέγγιση. Μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις με το χωριό;
Μάλλον δεν πρέπει να είσαι από τον Άγιο Θωμά γιατί έχεις μαύρα μεσάνυχτα.

τώρα όμως θα σε πιάσουμε και σένα και το λόγο θα έχουν τα δικαστήρια.

Χριστινα είπε...

Πολύ καθαρά λόγια που ελπίζω να βρουν αποδέκτες στον τόπο μας και να μην αντιμετωπιστούν ως αντιπολιτετική τακτική, όπως ονομάζουν ότι δεν τους βολεύει.

Προγραμματίζουμε μια κουβέντα στο Πάντειο για την επικοινωνία με τις μικρές ηλικίες. Αν θέλετε να έρθετε μπορείτε να μου στείλετε mail.

Ανώνυμος είπε...

Πολα μπραβο πεφτουν για τις χαζομαρες που γραφτε.
γιατι δεν λετε το νομα σας να ξερουμε με ποθς μιλαμε

Ανώνυμος είπε...

παρά τις προόδους που έχει πετύχει η ανθρωπότητα σε πολλούς τομείς, η δημοκρατία είναι πολίτευμα ελαχίστων χωρών. Υπάρχει δε απόσταση μεταξύ δημοκρατικής θεωρίας και πολιτικής πρακτικής.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΌ ΝΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΑΡΚΟΥΣΕ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη γραφή, αλλά δεν νομίζω ότι έχει κανείς το γνωσιακό υπόβαθρο να κατανοήσει αυτά που γράφετε.
Μια πιο λιτή γραφή θα, ίσως και 'μπινελικοποιημένη' θα έκανε πιο ορατά τα προβλήματα σε αυτούς που νέμονται την τοπική εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΘΩΜΑ. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΑΒΡΗ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ;

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ;
ΑΛΛΑ ΣΤΟΥς ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ας αρχίσουν οι χοροί, οι αποκριάτικοι βρε.
ας αρχίσει το τρελό το καρναβάλι
στο χωριό.
Λαλαλαλλαλααλαλαλαλαλλα
χαχαχαχαχαχαχαχα
αχβαχ αχβαχ αχβαχ

ουα ουα ουα

Και κλαμα η κυρια

tzonakos είπε...

Μπράβο σου, καταπληκτικό άρθρο και κάποτε θα λένε οτι ενας σ ενα χωριό ζητούσε παιδικές χαρές, τέννις, μπάσκετ και ΚΕΠ.
Κάποτε θα υπάρχουν αυτά που για μενα θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε ελληνικό έδαφος.
Ενας γνωστός μου ειχε πει πριν μήνες οτι η Αυτοοργάνωση Πολιτών, οι Κινήσεις Πολιτών ειναι η μόνη ελπίδα να γίνουν πράγματα. Ειχε δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

ολα αυτα γιατι δεν τα ζηταγατε απο τους προηγουμενους αλλα περιμενετε σε ενα χρονο να γινουν θαυματα;
και να σας τη πω και διαφορετικα;
1500 είστε. μονο κωλο δεν ζητατε.
στο δηλεσι υπαρχουν 5000 και τα προβληματα ειναι σοβαροτερα.
χαλαρωστε και λιγο

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοια άρθρα με κάνουν να καμαρώνω για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.
Αξίζουμε ένα καλύτερο χωριό. Ας αυτοοργανωθούμε. ας προστατευθούμε από κάθε επίδοξο σωτήρα μας.
Κάθε καλοκάγαθο λαμόγιο.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Τσίπρας.

Ανώνυμος είπε...

τη πλατεία Οινοφύτων για να την φτιάξουν οι προηγούμενοι πέταξαν 400000 ευρώ.
Αυτοί εδώ τα πετάνε στα σκουπίδια τα λεφτά μας, χάριν λέει του αμιάντου.
Ποιος πετάει τα λεφτά μας στο δρόμο;

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέτε αυτοοργάνωση είναι αυτό που λέγαν οι παπούδες μας:
Ηρθε η ώρα να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας ή λάθος κατάλαβα;

Γνώμη μου υπερβάλετε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου υπέροχα αυτά που λέτε, αλλά πολύ Οργουελικά δεν ακούγονται;
Μήπως στο χωριό σας ζουν άγγελοι;
Μόνο σε αυτό τον κόσμο έχουν εφαρμογή τα γραφόμενά σας.
Ο τόπος σας έχει ακριβώς αυτό που το αξίζει. ΣΑΒΟΥΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΑΠΗ στον Άγιο Θωμά για όσους θέλουν να θυμούνται και να μην ισοπεδώνουν τα πάντα το έφτιαξε ο Ζώης.
Είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι.
Γι'αυτό και δουλεύει καλά.
Δεν το έφτιαξαν αυτοί. Το βρήκαν σε καλή κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

νξθξ

Ανώνυμος είπε...

πειτε στα παιδια σας να δηλωσουν συμμετοχη στα συμβουλια νεων,μπας και δουμε θεου προσωπο.

Μονο απο τα παιδια θα φανουν οι αναγκες μας.
Αμα δεν ακουσουν και αυτα, τοτε ειναι για τα σιδερα

Ανώνυμος είπε...

Γραφτε τώρα. μετά που θα σας βολλεψουν και σας σε καμιά θεσούλα σο δήμο να δείτε πότε το κλείνετε το στόμα.
Αλήτες

Ανώνυμος είπε...

Μόνο Μπράβο έχω να πω σε ένα τέτοιο΄΄αρθρο.

ελπίζω μόνο οι τοπικοί πολιτικοί σας να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να αναγνώσουν τα γραφόμενά σας.

Συνεχίστε και μη φοβάστε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ τι έχεις κάνει για τον Άγιο Θωμά; Το θεμα είναι τι κάνουμε εμείς για το χωριό και όχι οι πολιτικοι για μας. Στο κάτω κάτω αν πιστέυεις ότι αυτοί που σε εκπρωσοτούν δεν ικανοποιούν τις ανάγκες... που λες οτι υπάρχουν... μην τους ξαναψηφίσεις. Και ξαναβγάλτε τους παλιόυς που ξέρουν και σας δουλέυουν, σας χρυσώνουν το χάπι, ερχονται στο χωριό μόνο για να πάρουν... όποτε και αν χρειάζονται ψήφους...ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι που ερχονταί και σας πιπιλίζουν το μυαλό με αυτά που θα έκαναν αυτοί αν ήταν ψηλά. ΕΓΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΜΠΟΥΧΤΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑ... ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....... ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Η ΝΕΟΛΛΑΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΥΑΛΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ. ΕΛΕΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ inernet για να θάψεις ανθρώπους που είναι στο ξεκινήμα και αγαπούν τον ΤΟΠΟ. Στα οινόφητα δεν εχουν νερό να πιούν τι θα έπρεπε να τον σκωτόσουν. Για τις ΜΟΙΖΕΣΣΣΣΣΣ που πήραν απο τα εργοστάσια οι προοιγούμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε σύμβουλε εκπλήσομαι γιατί από όλες τις συμβουλές και προτάσεις του άρθρου για τις οποίες είσθε ανοικτοί ως δηλώνετε, δείχνετε ταραχή και αυτό είναι κακό.
Ας εξετάσουμε ένα ένα τα θέματα που σχολιάζετε:
Τι έχουμε κάνει εμείς για το χωριό το καταλαβαίνετε και μόνος σας, αφού συμετέχετε σε μια συζήτηση και ηλεκτρονική κατάθεση απόψεων από την οποία σαν δήμος μπορείτε να αφουγκράζεστε τα της Λιάτανης.
------------
Η ψήφος του καθενός είναι προσωπική υπόθεση και αφού αξιολογήσει τα πεπραγμένα της τετραετίας θα πράξει ανάλογα.
------------
Αυτούς τους παλιούς που μας χρυσώνουν το χάπι όπως λέτε, εμείς τους έχουμε κατακρεουργήσει με άρθρα του 2005 και του 2006.
------------
Το μυαλό μας ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει φθάσει στο σημείο να χρήζει πιπίλας, καθότι δεν έχουμε ασχοληθεί με την πολιτική.
-----------
Θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι η νεολαία του χωριού μας είναι μυαλωμένη. Άλλωστε και εμείς το ίδιο ευχόμαστε: Να μην ξαναβγούν λαμόγια.
-----------
ΕΛΕΟΣ πρέπει να πούμε εμείς αγαπητέ, γιατί προφανώς το διαδίκτυο δεν δέχεται κρίσεις και επικρίσεις. Στην Ελλάδα είναι ακόμη ελεύθερο και δεν δέχεται διαταγές και χαλιναγωγήσεις για το τι θα γράφεται.
-----------΄
Λέτε ότι θάβουμε νέους ανθρώπους. Πως γίνεται αυτό μέσα άπό συμβουλές υπό μορφή παρότρυνσης και δημόσιας κριτικής(όχι προσωπικής) αδυνατούμε να κατανοήσουμε, προφανώς λόγο του νεαρού της ηλικίας μας, παρόλο που ως νεολαίοι θεωρούμαστε μυαλωμένοι από εσάς.
----------
Σε ότι αφορά τα Οινόφυτα, κατανούμε το πρόβλημά τους αλλά σας λέμε ότι οι στόχοι του συγκεκριμένου ιστολογίου, περιορίζονται στα προβλήματα του τόπου που γεννηθήκαμε και εκτίμησή μας είναι πως αξίζει μεγαλύτερης προσοχής.
------------
Εμείς αγαπητέ θα είμαστε εδώ για να ζητάμε όχι ένα, αλλά δέκα για τον τόπο μας.
--------------
Το τελευταίο αγαπητέ, περί μοιζών το αφήνουμε ασχολίαστο γιατί χρήζει εισαγγελέα.
Αν γνωρίζετε κάτι και διαθέτετε στοιχεία, στον εισαγγελέα Κύριε σύμβουλε και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα σας στηρίξουμε.
------------
Ευχαριστούμε για τον κόπο που κάνατε να διαβάσετε τις απόψεις μας και χαιρόμαστε που είστε σε εγρήγορση.

Ανώνυμος είπε...

1. Αν ημουν απο τον δημο θα εβαζα το ονομα μου...(απλος πολιτης,εργατης)
2.Πως γινεται τοσο νεοι να εχετε γνωριμιες με εισαγγελεα... αξιο λογου...
4.Το ειδα στις ειδησεις οτι υπαρχει χρωμιο στην περιοχη και ναι ξερω οτι προερχεται απο τις βιομηχανιες διοτι ανηκει στα βαρεα μεταλλα και οχι στα λιπασματα(πηγη: internet).
5.NAI ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ

Ανώνυμος είπε...

1.Παραπάνω ανώνυμε, αφού δεν είσθε από το Δήμο, ζητούμε συγνώμη για το αυθαίρετο συμπέρασμά μας. Ίσως και να οφείλεται στον αυθορμητισμό της ηλικίας μας.

2.Τον εισαγγελέα τον γνωρίσαμε και τον γνωρίζουμε καθημερινά μέσω τηλεόρασης(ζαχοπουλιάδα, 35χρονη, πρώτο θέμα κλπ, αλλά και στα συμβούλια του δήμου μας (αν έχει τύχει να παρακολουθήσετε).

3. Δεν γράφετε κάτι για να σας απαντήσουμε.

4. Συμφωνούμε

5. Επαυξάνουμε: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

Ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στο διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Εξαίρετο άρθρο.
Ελπίζω κάποια στιγμή να διαβαστεί στοο δημοτικό συμβούλιο οινοφύτων.
Να καταλάβουν επιτέλους όλοι τους, ότι με μερικά πράγματα δεν παίζουμε.
Μιλάω για συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Είναι ντροπή τους.
Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μου για αναδημοσίευση από εφημερίδα.
pantosThodor@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις που διάβασα αυτό το άρθρο;
Σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης με link από το μπλογκ σας.
Συγαρητήρια για το εκπληκτικό άρθρο σας.

Ανθή Γεροντίτη είπε...

Και μόνο αυτό το άρθρο να είχε το μλογκ σας, είναι αρκετό για δώσει το στίγμα σας.
Να υποθέσω ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε.
Καλή συνέχεια σε ότι επιλέξετε.