10 Δεκεμβρίου 2007

Συγκέντρωση στα Οινόφυτα - Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 11 π.μ.

Όλοι στα Οινόφυτα
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Την ώρα που τα υπουργεία και η αυτοδιοίκηση συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει την πιο μεγαλόστομη εξαγγελία, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού και των Οινοφύτων, από τον Ωρωπό και την Αυλίδα, μέχρι το Σχηματάρι και τη Θήβα, εξακολουθούν να ζουν τις συνέπειες της εγκληματικής τους αδιαφορίας και μιας μορφής ασύδοτης “ανάπτυξης”, για λίγους.
Ολέθριο αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης βιομηχανικής δραστηριότητας, για δεκαετίες ολόκληρες, στην περιοχή των Οινοφύτων και της Θήβας, είναι η εκτεταμένη μόλυνση των επιφανειακών και των υπόγειων νερών με τοξικές ουσίες και, ιδιαίτερα, με το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
Φτάνει πια!
Αρκετά παιχνίδια παίχτηκαν στην πλάτη κατοίκων και εργαζομένων. Βαρεθήκαμε τις ανέξοδες εξαγγελίες και τα πυροτεχνήματα.

Διεκδικούμε:
-Καθαρό νερό, χωρίς εξασθενές χρώμιο και άλλες τοξίνες, για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες της περιοχής
-Αποχαρακτηρισμός του Ασωπού ως αποδέκτη λυμάτων, απορρύπανση και εξυγίανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα
-Άμεσα μέτρα για τη νόμιμη, ορθολογική και ελεγχόμενη λειτουργία της βιομηχανικής περιοχής-Σταθερούς και ουσιαστικούς ελέγχους, τώρα και στο μέλλον, για την εξάλειψη των παράνομων δραστηριοτήτων επιχειρήσεων

Αναδημοσίευση από το Blog Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον.

13 σχόλια:

AsoposSOS είπε...

Φτάνει πια η συγκάληψη!

Σκληρό ροκ από δω και πέρα!

κομουνιστής είπε...

Διεκδικούμε ότι μας έκλεψαν, αυτοί που πλούτισσαν εις βάρος μας.

Τσαντήλας είπε...

Και εγώ θα είμαι εκεί να φωνάξω κατά της αλητείας, που σιωπά.
Γιατί οι άλλοι να κερδίσουν θέλουν.
αυτοί που σιωπούν συνωμμοτούν.

Άλκιμος είπε...

Μαζί με τον κόσμο θα μαζευτούν και τα λαμόγια. Όλοι αυτοί που ενώ έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάντια θα είναι εκεί να φωνάξουν και να αποποιηθούν το μερίδιο της ευθύνης.
Δημαρχαίοι, αντιδημαρχαίοι, μπλα, μπλα. Από Θήβα μέχρι ωρωπό.

Τι θα φωνάζουν αυτοί άραγε;

Zoyzouni είπε...

Γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει
Σαν αποτέλεσμα αιτήσεων πολλών χιλιάδων φίλων, και με τη βοήθεια έρευνας του πασίγνωστου επιστημονικού περιοδικού ΣΠΑΥ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα σχετικά με τον Άγιο Βασίλη.

Καταρχήν, κανένα γνωστό είδος τάρανδου δεν πετά. Παρόλο που υπάρχουν 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών που ακόμα δεν έχουν καταχωρηθεί (τα περισσότερα έντομα και μικροοργανισμοί), αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει ιπτάμενος τάρανδος, τον οποίο απ` ότι φαίνεται μόνο ο Άγιος Βασίλης έχει δει.
Υπάρχουν περίπου 2 δις παιδιά (κάτω των 18) στον κόσμο. Επειδή ο Άγιος Βασίλης προφανώς δεν επισκέπτεται Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους και Βουδιστές, ο φόρτος εργασίας του περιορίζεται στο 15% του συνολικού 378 εκ.

Σύμφωνα με το διεθνές Γραφείο Καταγραφής Πληθυσμών, με μέσο όρο 3.5 παιδιών ανά σπίτι, έχουμε 91,8 εκ. Σπιτικά. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί ανά σπίτι που αξίζει να πάρει δώρο σύμφωνα με την Παράδοση.

Ο Άγιος Βασίλης έχει μόλις 31 ώρες για να δουλέψει, κι αυτό χάρη στη διαφορά ώρας και την περιστροφή της γης, θα υποθέσουμε ότι ταξιδεύει από ανατολάς προς δυσμάς (που είναι και το πιο λογικό μιας και τόσα χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά) αυτό μας κάνει 822.6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο. Δηλαδή, για κάθε χριστιανικό σπίτι με ένα καλό παιδί, ο Άγιος Βασίλης έχει 1/1000στό του δευτερολέπτου να παρκάρει το έλκηθρο, να κατέβει, να πηδήξει από την καμινάδα, να αφήσει τα δώρα στα παπούτσια του καθενός, να βάλει κάποια δώρα κάτω από το δέντρο, να φάει το κομμάτι της πίτας του, να ξανανέβει την καμινάδα, να ξαναμπεί στο έλκηθρο και να φύγει για το επόμενο σπίτι.

Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι 91.8 εκατομμύρια επισκέψεις ισαπέχουν μεταξύ τους (χάριν υπολογισμών), μιλάμε για απόσταση 0.78 μιλιά ανά σπίτι, συνολικό ταξίδι 75.5 εκατομμύρια μίλια, και χωρίς να μετράμε τις στάσεις για να κάνει την "ανάγκη" του! Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι το έλκηθρο τρέχει με 650 μιλιά το δευτερόλεπτο, 3.000 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Συγκριτικά, το πιο γρήγορο μέσο που φτιάχτηκε από τον άνθρωπο κινείται μόλις με 27.4 μίλια το δευτερόλεπτο ενώ ένας κανονικός τάρανδος μπορεί να τρέξει το πολύ με 15 μίλια την ώρα.

Ααα και κάτι άλλο, το φορτίο στο έλκηθρο είναι άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο. Με την προϋπόθεση ότι κάθε παιδάκι θα πάρει ένα πακέτο που ζυγίζει μόλις ένα κιλό, το έλκηθρο κουβαλάει περίπου 321.300 τόνους, χωρίς να μετράμε τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη ο οποίος λέγεται ότι είναι και χοντρός.

Και δε μετράμε το γεγονός ότι έχει φάει και 91.8 εκ. κομμάτια πίτας. Κανονικά, ένας τάρανδος μπορεί να κουβαλήσει το πολύ 150 κιλά. Ακόμα και αν ο περίφημος ιπτάμενος τάρανδος (βλ. Παρ. #1) μπορούσε να κουβαλήσει 10 φορές περισσότερο βάρος, 8 ή και 9 τάρανδοι σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν. Για την ακρίβεια χρειάζονται 214.200 τάρανδοι.

Αυτό αυξάνει το συνολικό βάρος (και πάλι χωρίς να μετράμε το βάρος του ελκήθρου) σε 353.430 τόνους (4 φορές περισσότερο από το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο) 353.000 τόνοι που κινούνται με 650 μιλιά το δευτερόλεπτο έχουν μια απίστευτη αντίσταση στον αέρα η οποία προκαλεί θερμότητα (όπως στα διαστημόπλοια όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της γης).

Το μπροστινό ζευγάρι ταράνδων θα αποσβέσει 14.3 τετράκις εκατομμύρια Joule ενέργειας ανά δευτερόλεπτο. Το καθένα. Με αλλά λόγια, θα εξατμιστούν ακαριαία με εκκωφαντικό θόρυβο, αφήνοντας το ζευγάρι που βρίσκεται από πίσω εκτεθειμένο.

Ολόκληρο το κοπάδι, θα εξατμιστεί μέσα σε 4.26 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Άγιος Βασίλης εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αντέχει σε επιτάχυνση 17500.06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας. Αν ζυγίζει γύρω στα 100 κιλά (και λίγα λέμε) θα γίνει χαλκομανία στο πίσω μέρος του καθίσματός του εξαιτίας των 2.107.007 κιλών αδράνειας.

Αν ο Άγιος Βασίλης υπήρξε ποτέ, τώρα Δεν υπάρχει πια!

Καλά Χριστούγεννα!

LiatanLikeSatan είπε...

Σημαντική η απόφαση για τη διαδήλωση. Αξίζει τον κόπο. Θα έρθω να φωνάξω και εγώ. Θα πάρω μαζί μου όσους μπορέσω.
αν δεν φωνάξουμε σήμερα, αύριο θα είναι αργά.
Να βοηθήσουε τον τόπο μας, που τόσα κακά του προξένησε η 'ανάπτυξη'.

Α ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ είπε...

ΛΑΜΟΓΙΑ
ΛΑΜΟΓΙΑ
ΛΑΜΟΓΙΑ
ΛΑΜΟΓΙΑ

από Λιβαδειά είπε...

Και μόνο που θα συγκεντρωθούμε άνθρωποι από όλο το νομό για ένα σοβαρό πρόβλημα, αξίζει τον κόπο.

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

se euxaristo gia tin thetiki kritiki tou blog mou.

oses perisotero fones uparxoun toso poio polu tha akoustoun ta provlimata tis voiotias.

CU!!!

ΒΒ είπε...

ΠΑΤΩΣΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ.
ΟΥΤΕ 100 ΑΤΟΜΑ.
ΦΑΕ ΤΗ ΠΑΠΑΡΑ ΤΩΡΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ
ΑΛΗΤΡΑ.

Κουμουνιστής είπε...

Μεγάλε αλλού πρέπει να είχες πάει.

Παλμός και χαμός

Τα τέλεια συνθήματα:
Νερό απ΄ τα Οινόφυτα και την περιοχή να πιεί ο Παπανδρέου με τον Καραμανλή
Στα κέρδη του κεφάλαιου στα κέρδη των αστών, ενέχυρο δεν βάζουμε το μέλλον των παιδιών

Φώναξε ο Παντέλογλου και ελπίζω να ακούστηκε.
Η επόμενη θα είναι πιο δυναμική.
Δείξτε και φωτο ρε παιδιά για να πεισθούν οι άπιστοι.

Τσαντήλας είπε...

Ρε συ ΒΒ έχεις πάει σε οφθαλμίατρο τώρα τελευταία;
Ρίξτε χολή αλήτες. Αλλά και για σένα φωνάζουμε. Για να ανπνέεις και συ καθαρό αέρα.
να πίνεις και συ καθαρό νερό.
Να τρως καθαρά προιόντα από τη περιοχή σου.

λάμπρος είπε...

Βάλε και καμιά φωτό ρε μάστορα.
Να δείξουμε στους κουτούς τι καταφέρνουμε όταν είμαστε ενωμένοι.