03 Σεπτεμβρίου 2007

Μαζική δηλητηρίαση διαρκείας στα Οινόφυτα...είπε ο Αλαβάνος

Μαζική και σε διάρκεια δηλητηρίαση των κατοίκων της Βοιωτίας μέσω του νερού κατήγγειλε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος, κατά τηνεπίσκεψή του στα Οινόφυτα και τη συνάντησή του με τους δημάρχους Οινοφύτων και Σχηματαρίου.
«Στο νομό που παράγεται το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, δεν υπάρχει γραφείο περιβάλλοντος» κατήγγειλε από τη Θήβα ο Αλ.Αλαβάνος παρουσιάζοντας στοιχεία που συγκέντρωσε ο Δήμος Οινοφύτων και αναλύσεις πουακολούθησαν, ανιχνεύθηκαν, όπως είπε, «συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου, 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, όταν το όριο στην Ε.Ε. είναι 0 και στις ΗΠΑ 10 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο».
Το τεράστιο αυτό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη συγκέντρωση βιομηχανιών, των οποίων η λειτουργία είναι παντελώς ανεξέλεγκτη.
Το εξασθενές χρώμιο είναι ένας καρκινογόνος παράγοντας, που περνάει από τα λύματα των βιομηχανιών, που ουσιαστικά δεν έχουν βιολογικό καθαρισμό, στον Αισωπό ποταμό και μετά στον υδροφόρο ορίζοντα.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια έκανε περιοδεία στη Θήβα.
«Βρεθήκαμε στοντυπικά πιο πλούσιο νομό της χώρας μας, κι αυτό που συναντήσαμε είναιακυβερνησία», δήλωσε μεταξύ άλλων καταγγέλλοντας πλήρη ακυβερνησία, «με τηνέννοια ότι σ' αυτό τον νομό, στον οποίο παράγεται το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός, δεν υπάρχειγραφείο Περιβάλλοντος».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/09/2007

6 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ωραιος ο Αλαβανος σε αυτα που λεει,αλλα δεν ξερω γιατι...δεν μοι δειχνει και τοσο ατομο εμπιστοσυνης....

Ανώνυμος είπε...

Ποιος τον πιστεύει αυτόν;
Αυτός δεν είναι με τη μεγάλη...περιουσία;

Μαρία είπε...

Απορώ όχι μόνο με την αδιαφορία των κυβερνησεων τόσα χρόνια, που δεν μπορει να μη γνωριζαν τίποτα για το δηλητηριο, αλλα και με τις τοπικες κοινωνιες που δείχνουν να μη νοιαζονται για το αυριο των παιδιών τους, η πλειοψηφία τουλαχιστον. Η Βοιωτια μετατρεπεται σταδιακά στον πιο επιβαρυμενο περιβαλλοντικά νομό της Ελλαδος.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι έναν πολιτικό άντρα του χωριού που έδεινε μάχη να φέρει βυρσοδεψία στη περιοχή.
Πόσα να του είχαν τάξει τότε;
Μιλάμε για ανάστημα.
Σήμερα τι έχει να πει;

Ανώνυμος είπε...

αντίπαλε με ρωτάνε αν θα γίνει η συναυλία με τον Αχαλινοτόπουλο.
Αν και δε μιλάμε, αν θες απαντάς.

tzonakos είπε...

Α ρε Βοιωτία !
Ο πλουσιότερος νομός ή εστω ενας πολύ πλούσιος να καταντάει απο αδιαφορία ετσι !
Πρέπει να κλείσουν την Εθνική Οδό δηλαδή στα Οινόφυτα, για να γίνει κάτι ;
Ενα δικαστήριο επέβαλλε ποινή-ψίχουλα σε κάποιες βιομηχανίες, επειδη λεει δεν αποδείχτηκε οτι μόλυναν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αλλα μόνο εκεινες τις 2 μέρες που λήφθηκε δείγμα νερού !
Ο κάθε Αλαβάνος θα περάσει και μην τον είδατε, εσείς όμως, εμείς οι Βοιωτοί πίνουμε το νερό με καρκίνο !
Ασε που το νερό στη Θήβα τουλάχιστον, το πληρώνουν χρυσό οι πολίτες !
Πότε θα πάει η Βοιωτία τόσο ψηλά όσο αξίζει ;