05 Δεκεμβρίου 2006

Χριστουγεννα 2006

Σήμερα είδαμε τους υπαλλήλους του Δήμου να περνούν Χριστουγεννιάτικα στολίδια στις κολόνες της ΔΕΗ. Ηταν τόσα λίγα που δεν πρέπει να έφθασαν ούτε για τον κεντρικό δρόμο. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί έκαναν τη δουλειά τους γιατί έτσι έπρεπε και μπράβο τους. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος συντονιστής εκεί που να συντονίζει την όλη κατάσταση. Κάποιος που να έχει σχέση με τα εικαστικά και ιδέα για το πώς ένας στολισμός για μια συγκεκριμένη γιορτή δεν θα καταντήσει σε αυτό που στα Ελληνικά σήμερα αποκαλούμε: ‘ΚΙΤΣ’. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε πάλι τη διαφορά με τα Οινόφυτα στον στολισμό. Οχι ότι εκεί ξεφεύγουν από το ΚΙΤΣ, αλλά ως προς?το μέγεθος και το πλήθος.
Θα το καταπιούμε και φέτος.
Η πρότασή μας για την αλλαγή συμπεριφοράς του Δήμου ως προς το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με την δημιουργία Κέντρου Εικαστικών Τεχνών, όπου οι μαθητές θα αναλαμβάνουν την κατασκευή των στολιδιών για κάθε εορταστική εκδήλωση. Δεν διεκδικούμε την παρθενογέννηση της ιδέας, απλά παραπέμπουμε στον Δήμο Χαλκίδας, όπου όλα του τα εργαστήρια εικαστικών τεχνών εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Και που είστε αγαπητοί άρχοντες. Καλό θα είναι να σκεφτείτε την ενιαία πολιτική συμπεριφορά από το Κλειδί μέχρι το Δήλεσι.
Διαβάζοντας τα παραπάνω ένας φίλος γέλασε ειρωνικά αναφέροντας πως:
‘Εδώ ρε μάστορα στο Δημοτικό Σχολείο τα ούρα των μαθητών ανακατεύονται με τα νερά στις τουαλέτες και τόσα χρόνια πατάνε τα παιδιά μας πάνω στα ούρα τους. Ο στολισμός σε κόφτει;’ Επανήλθαμε στην πραγματικότητα. Αν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας συνθήκες υγιεινής στην ανατολή του 2007 και το μόνο που μας απασχολεί, ακόμη και στις εκλογές του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αν το συμβούλιο θα είναι του κλίματος του νέου δημάρχου, τότε κακώς ασχολούμαστε με την εικαστική αναγέννηση. Κακώς κατακρίναμε τόσα χρόνια τους μέχρι τώρα αδρανώς διοικούντες.
Θυμηθείτε πως το περιβάλλον μας, ΕΜΕΙΣ το αλλάζουμε.

Καλές και Υγιείς Γιορτές

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως περιμένετε ρε παιδιά να αλλάξουν τα πράγματα, αν δεν αλλάξουν τα μυαλά αυτών που διοικούν το δήμο;
Δηλαδή τι άνθρωποι πιστεύατε ότι μπήκαν στο δήμο τώρα;
Εμπνευσμένοι; Οχι βέβαια. Οταν χρωστάς σήμερα, η μόνη σου ελπίδα είναι να εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, μπας και σωθείς.
Οσο για τις μηχανοραφίες που αναφέρετε, που ζήτε; Ξεχνάτε την αρχαία Ελλάδα; Ξεχνάτε το βυζάντιο; Ξεχνάτε τους εμφύλιους; Ξεχνάτε το 1967; Ξεχνάτε το 2005; Το 2006;
Χαλαρώστε και μην ασχολήστε με τίποτα. Δεν αξίζει. Το μέλλον πάντα θα είναι άπιαστο για τον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε άσε τις ιστορικές σου ανησυχίες και όταν μιλάς να μιλάς με αποδείξεις και ονόματα.Ποιος ήταν αυτός που επηρέασε το συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων. Μίλα ανοιχτά. Διαφορετικά κάνε τουμπεκι. Αντε γιατί πολύ μας τα ζαλήσατε. Αλητεία και Λετσαρία.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε άσε τις ιστορικές σου ανησυχίες και όταν μιλάς να μιλάς με αποδείξεις και ονόματα.Ποιος ήταν αυτός που επηρέασε το συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων. Μίλα ανοιχτά. Διαφορετικά κάνε τουμπεκι. Αντε γιατί πολύ μας τα ζαλήσατε. Αλητεία και Λετσαρία.

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα έχετε στον Αγιο, τα στολίδια σας μάραναν. Τρομάρα σας.

Ανώνυμος είπε...

Πήγατε του Αη Σπυριδωνα στα Οινόφυτα να δείτε πως τα στολίσανε. Περιμένετε εδώ στον Αγιο. Που θα πάει θα έρθουν και οι άλλοι. Για να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Το δέντρο στον Αγ. Σπυρίδωνα στα Οινόφυτα το στολίσανε παιδάκια και η όλη εκδήλωση έγινε απο το σύλλογο γυναικών και οχι απο το δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο λοιπόν στα παιδάκια που στόλισαν το δέντρο. Μακάρι να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες και να εκδηλώνονται. Προφανώς η απαγοήτευση από τη μη επανεκλογή των σημερινών δημοτικών αρχόντων δεν τους αφήνει περιθώρια δημιουργηκής σκέψης.
Άμπωτες.

Ανώνυμος είπε...

Αύριο στις 10π.μ. ελάτε να παρακολουθήσετε τον κρίσιμο αγώνα της παιδικής ομάδας του χωριού μας με τον δύσκολο αντίπαλο, την ομάδα των Σκούρτων..................:-) Αφήστε τα πολλά λόγια, ανώνυμοι φιλόλογοι και φιλόσοφοι και ασχοληθήτε με το μέλλον των νέων παιδιών του τόπου μας.

Ανώνυμος είπε...

Αραξε στα κυβικά σου ρε όψιμε ενδιαφερόμενε. Σε έπιασε κόψιμο για την παιδική ομάδα; Ελευθερία έχουμε ότι θέλουμε κάνουμε. Και πολλά λόγια θα λέμε, αλλά και πολλές πράξεις θα κάνουμε, που εσύ και οι ομοιοί σου μόνο από συμφέρον ασχολείστε. Αράξτε λοιπόν λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Σπηλιά. Βεβαίως και θα έρθουμε. Γιατί παίζουν τα παιδιά μας και...χωρίς λεφτά.
Εσείς γιατί θα πάτε;

Ανώνυμος είπε...

ARAXTE LIGO..... PWS PATE RE PALIOSKYLA?????? GIA THISVI KALA PAW????? STAK AYRIO????

Ανώνυμος είπε...

Για θισβη δεν πας καλα από δω. Μόνο για Λιάτανη αν θέλεις. Και αν έχεις ακουστά, Λαμόγιο μικρό. Στοκο είπες σε λένε;

Ανώνυμος είπε...

Βγείτε όλοι βάλτε φωτάκια στις αυλές σας να φωτήσει όλο το χωριό.
Οτι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.ΛΑΤΡΕΥΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΑ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ , ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΨΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.ΛΙΓΗ ΛΑΜΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ,ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΙ.ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ , ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ..............................
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .

Ανώνυμος είπε...

re vlaka vik, stroko me lene, palio voidi......eisai magas....??? mikro einai to kolanki sou..... ksereis poios eimai egw????eeeee ksereis????

Ανώνυμος είπε...

Ελσα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη σε αυτά που γράφεις. Το μύνημα ποιος θα το πάρει όμως; Ποιος σε αυτή την υλιστική εποχή μας; Μακάρι να καταφέρναμε όπως υπέροχα λες να κλέβαμε λίγο από αυτή τη λάμψη.
Καλές Γιορτές.

Ανώνυμος είπε...

re vlaka stroke ti les sta mikra, apora, kakomoira, eleina, trisathlia ,dysmoira, potapa, midamina, athlia, dysathlia, kakomoira, apora kai para poly mikroutsika paidakia??????

Ανώνυμος είπε...

pws pas re athina????

Ανώνυμος είπε...

athina ti kaneis??? kala eisai???

Ανώνυμος είπε...

vhgfchggv

Ανώνυμος είπε...

Δεν σεξέρω στροκο.
Πάντως είμαι καλά.
εύχομαι σε όλους καλή χρονιά
και κάθε σας επιθυμία να τη δείτε να
πραγματοποιείτε.
Παρακαλώ δε, να αφήσουμε στην άκρη τη γκρίνια αυτές τις ημέρες.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλους. Τους καλούς,
τους κακούς, τους γκρινιάρηδες, τους σκουντούφληδες, τους λαλάκηδες, τους αντιπ΄ροσωπους, τους αντ'αυτού, τους...
τους...
ΚαλΗ ΧρονιΑ

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Σχολιάζουμε αυτά που εσεις γράψατε και είναι λίγο αυταρχικό αυτό. Δηλαδή αν εμείς έχουμε κάποιο πρόβλημα και θέλουμε να το αναφέρουμε δεν θα φαίνεται στην αρχική σελίδα. εγώ για παράδειγμα θέλω να γράψω για τη νεολαία και την παρακμή της. που θα το γράψω; δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Μάλλον μαλακία έχετε κάνει.
Αναρχοκουμούνια είστε.
Ασχοληθείτε με το σπίτι σας και αφήστε το χωριό στην ησυχία του, γιατί δεν θα τα πάμε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, 100 χιλιόμετρα λαμπάκια ψίρες αν έπερνε ο δήμος και στόλιζε όλα τα δέντρα δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο. Οσο για τους συμβούλους αισθητικής, αφήστε το. Μεταξύ μάσησης της προβατίνας των πρώην δημοτικών συμβούλων και του ρεψίματος δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτούν γι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Οντως παιδί μου, είναι πικρό τα παιδιά μας να πατάνε εκεί που κατουράνε. αυτοί οι δάσκαλοι, τι ψυχή θα παραδώσουν; Και δεν λέω για αυτούς που έρχονται ένα χρόνο, κάνουν τα και φεύγουν. Λέω για τους άλλους που έχουν θρονιάσει χρόνια, το σχολείο έχει γίνει δεύτερο σπίτι τους και πέρα βρέχει...
Που θα πάει. Εστι δίκης οφθαλμός...οσθ τα πανθ'ορά.

Κουράγιο

Ανώνυμος είπε...

Ακούσαμε πως ο νέος δήμαρχος έκανε επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο. Δεν είδε τα προβλήματα; Δεν του τα είπε κανείς;.
Αν οι σύμβουλοι από το χωριό δεν χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και δεν αντιμετωπίσουν ισότιμη αντιμετώπιση, πάλι κλάματα θα έχουμε.
Για να δούμε θα υπάρχει αντιδήμαρχος από τον Αγιο θωμά και το Κλειδί;
Για να δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι την όρεξή σας είχαν ρε. Αφήστε τους ανθρώπους στην ησυχία τους. Με το σχολείο θα ασχοληθούν; Εχουν πιο σοβαρά πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Κάναμε χορό στον Καβά, εμείς οι γονείς, και ήρθαν οι υπεύθυνες κυρίες να καθήσουν στο πρώτο τραπέζι. Δεν υπήρχε χώρος και μουρτζούφλησαν. Ρε αντε από δω.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδιά, αφού το πρόβλημα στο Δημοτικό είναι τόσο έντονο, δεν πάιρνετε τον Διευθυντή από το αυτί, μαζί με το σύλλογο Γονεων και να πάτε στο Δήμαρχο; Γιατί δεν παίρνετε τον Δήμαρχο από το αυτί να τον φέρετε στο σχολείο;
Γιατί δεν κάνατε μια καταγκελεία στην πρωτοβάθμια στη θήβα;
Γιατί δεν κάνετε μια καταγγελία στο τμήμα υγιεινής της Νομαρχίας;
Καλόί οι χοροί, αλλά και λίγη τσίπα.

Ανώνυμος είπε...

Πως πάτε ρε παλιοκουμούνια;

Ανώνυμος είπε...

Τραβάς κανένα ζόρι αναρχοπουστοφασίστα;

Ανώνυμος είπε...

Αδικο, κριμα, τσίπα ρε δάσκαλοι. Τσίπα ρε ταγοί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε άντε πηδήξου παλιοκουμούνα.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το πάσχα, τι ακριβώς στολίσανε στο χωριό και με τι στολίδια για να καταλάβουμε;